Vážení kolegové, rozhodl jsem se „nést
svou kůži na trh“ s dotazem, jaký je Váš názor na založení Geokačerské
závodní ligy. Většina z Vás ví o konání GC10CWG, tedy počinu party Hexenschussbrigade.
Zájem o účast byl ohromný a sportuchtiví kačeři zaplnili šmahem všechna volná
místa ve startovní listině. Na mnoho zájemců se nedostalo již krátce po
zveřejnění. Došlo také k situaci, že ti, kteří registraci nestihli, žádali,
zdali bych je nevzal do týmu, i když jsem byl pouhopouhý náhradník. Mám tedy
(snad oprávněný) dojem, že by trochu
pravidelnosti tomuto způsobu zábavy neškodilo. Mám rozpracovaná pravidla a rád
je poskytnu k nahlédnutí (v rámci konstruktivní kritiky) všem, kteří o to
projeví zájem. Stačí se ozvat via profil, mail či fóra … Předem díky za Vaše názory,
postřehy a připomínky!
Já osobně si myslím, že je to blbost. (neber to doslova[:)])
Jak často si to představuješ? Uspořádat takovou akci není žádná sranda. Založit alespoň trochu kvalitní kešky je také docela náročné. Najde se dost schopných a ochotných organizátorů?
Co s takto založenými keškami? Zůstanou? Nebo se po závodech zruší? Pokud zůstanou, budou zabírat místo jiným, možná i kvalitnějším. A pak, kde furt brát nové lokality?
Pokud se taková liga rozjede, nejspíš se vyčlení skupina "závodních kačerů", kteří budou lovit jen tyto závodní keše.
Počkal bych, jak se povede GC10CWG, a pak na základě zkušeností by se tato myšlenka mohla rozvinout.
Btw: já bych preferoval spíše něco jako Levý x Pravý břeh s TB Vltava
Dle mého názoru takové závody jsou o ničem, jsou jen pro huntery, kteří si pak mohou do svých statistik napsat, že během 60min dohledali 256 kešek [:P] a to asi k ničemu moc není. Připomíná mi to už pak závody v orientačním běhu, kdy šlo o to na čas dohledat všechny kontroly… Osobně se na geocaching dívám tak, že mne má přivádět na zajímavá místa… To pak tady bude pěkné až budeme mít extraligu kačerů [:S]
na pravidelnost mam asi stejny nazor jako maji PLAJici. (stale nove lokality, kese jen pro zavody? ......). dale nasleduje par dalsich uskali dle nasi zkusenosti: je to SILENE narocne na CAS a namahu. - hledat mista, vymyslet multiny, aby to bylo ruznorode a to vsechno tak, aby se organizatori nemuseli za ty pixly stydet. x-krat prochozeny a projezdeny kraj - podle mapy to treba vypada na dobre misto a v realu hruza. vikendy stravene zakladanim, kdyz vsichni ostatni kese hledaji [:)] /to je obzvlaste deprimujici [;)]/. a v neposledni rade: po pul roce stravenem tak, ze vas doma od patku do nedele vecer nevidi, s vama uz bude mluvit leda papousek. (a to jen mozna [:D]. jeste ze ty akvarijni rybicky si priplavou aspon pro zradlo [:)]).
po tehle peripetiich je "pravidelnost" pri ktere nedojde k zahlceni organizatora cca 1x za dva az sto let. [:)] (teda pokud by to melo byt pro vsechny co se prihlasi, jelikoz omezeni je asi to hlavni, cemu se chces vyhnout)
jinak uz se tesime, az nekdo jiny zorganizeje nejaky zavod [:)], rudi a claudia z rakouska uz toho maji prozatim taky dost [:)]
[quote]
sobikovi: Dle mého názoru takové závody jsou o ničem,
jsou jen pro huntery, kteří si pak mohou do svých statistik napsat, že
během 60min dohledali 256 kešek [:P] a to asi k ničemu moc není.
Připomíná mi to už pak závody v orientačním běhu, kdy šlo o to na čas
dohledat všechny kontroly... Osobně se na geocaching dívám tak, že mne
má přivádět na zajímavá místa... To pak tady bude pěkné až budeme mít
extraligu kačerů [:S]
[/quote]
Ale ono na druhou stranu zažiješ zase něco novýho a potkáš se dal s mnoha dalšími cachery:-)))
Díky za reakci. V regionu děláme poměrně pravidelně eventy s početnou účastí z celé republiky. Jeden z těch libereckých byl navíc okořeněný povedenou sérií od Pažitky (založenou během cca 3 dní ), kterou autor a organizátor eventu v jedné osobě vyhodnotil a odměnil ...
"Pixly" pro závod budou pouze dočasné. Z nich by se mohla vybrat jedna či dvě obzvláště povedené a učinit je oficiálními. Tím by se daná lokalita zbytečně nezamořovala a byla by použitelná s jistou úpravou někdy znovu.
O vyčlenění závodních kačerů bych nespekuloval. GC bude stále o bodech a zábavě. Závod ale o trochu něčem jiném (body za neoficiál keše dost dobře není možné připisovat).
Pokud chceš vědet něco víc, rád poskytnu via mail návrh pravidel ...
Jako geo závod v rámci nějakého eventu bych byl asi pro resp. jako formu eventu bych to bral, ale nejsem pro prílišnou organizovanost. Jinak takový závod je asi opravdu hodně náročný na organizaci..
Ahoj, geozávod vypadá zajímavě. Já osobně mám teda geocaching raději rekreačně. Závodnění už jsem si užil dost. Ale člověk je asi od přírody hnán potřebou srovnávat se s jinými, takže to i chápu. Kdyby to někdo chtěl opravdu pořádat dál, asi bych taky doporučoval počkat na výsledky závodu a prodiskutoval všechy + a - s pořadately. Je to docela závazek!
Co by mě přitahovalo víc je nějaká extrémní geosoutěž "přežití". Žádné sumy kešek a plné statistiky. Žádné mega fyzikální příklady a googlování. Žádné geosprinty, drive-in cache, městská mikra. Prostě jen příroda, mapa, gps a těžké podmínky...hodně těžké...ale neomezující (tj. bez náročnosti na vybavení). To by mě opravdu lákalo. Kdyby někdo chtěl něco takového pořádat, klidně bych pomohl (pokud by to bylo v mých silách).
mě se líbí cesta GC10CWG, parta lidí, co má zájem se sjede, pak se opije [:D], zakešuje a zmizne. Dočasné závodní kešky (neoficiální) jsou super, prostě "nevyhnijou" a nebude jich v nějakém místě hromada.
Ale - trochu odbočím - udělat event, založit si v okolí x keší a pak je zaarchivovat, to už by bylo proti "duchu" gc a na takovouhle "masařinu" by mě nikdo nenalákal...