Přechod z mobilu na Garmin - rada?

Ahoj,zatím lovím všechno přes mobil N97 mini, ale jak to pročítám, tak mě láká si pořídit nějakou outdoor navigaci. Co byste mi poradili jako nej volbu ? Podotýkám, že většinou lovíme s dětmi a tudíž jednodušší lokace. Mobil mám ale často vybitý a přijde mi celý ten proces mírně zdlouhavý. Třeba mě ale vyvedete z omylu a nějakým tím Garminem si vlastně moc nepolepším…díky broge

Tohle se už tady řešilo na spoustě vláken a odpovědět si na to musíš v podstatě sám. Protože jen ty víš co od navigace očekáváš a k čemu všemu ti bude sloužit.

Např. tady se něco podobného řešilo. http://www.geocaching.cz/forum/viewthread.php?forum_id=28&thread_id=15654&sort=&rowstart=0

Řešim podobný problém - teda spíš už jsem vyřešila :slight_smile: Lovila jsem přes N73 + BT modul a teď jsem objednala Oregon 450, tak snad budu spokojená :slight_smile:

Rešil jsem to asi před rokem, měl jsem Nokii 6300 a BT. Co jsem očekával od přechodu?
a) kompaktní řešení
b) delší výdrž na baterie, snadné dobíjení, výměna baterií, jedna nabíječka
c) zásadně větší odolnost proti pádu, poškození, v dešti, sněhu, mrazu, ovládání v rukavicích
d) mapové podklady

Při přechodu z mobilu je příjemná Dakota 20. Má to všechno a velikost obrazovky nezaskočí, je hodně podobná a příjemnější. Dakota 20 splnila všechna moje očekávání. Dneska mám Oregon 550 a je to další úroven.

Takže, pokud chceš poměr/cena, ber Dakota 20. Pokud nevíš co s kačkama, ber Oregon 550. Pokud chceš být hardcore, ber GPSMap 62x…

Pokud oželíš wherigo a stahování listingů, určitě bys neměl pouštět ze zřetele navigace LEGEND Hcx a VISTA Hcx. Jsou to asi nejlevnější mapové navigace a co se týče přesnosti a rychlosti jsou i rychlejší. Na druhou stranu oregon/dakota se budou moc líbit dětem a můžeš si s sebou nosit listingy

díky moc za rady, mrknu i na ty starší debaty…v podstatě to nemusí být nejlevnější, spíš nějaký střed…tak mrknu na vše co jste psali…dík broge

Ahoj, já mám opačný problém - právě jsem začala s lovením přes navigaci a to právě přes mobil N97mini a naopak bych potřebovala poradit, jak nejlíp ho využít.
Stáhla jsem si do něj HG, ale šipka mně tam nějak neposlouchá a taky mám sice stažené některé kešky, ale nejsou úplné, chybí tam listingy. Měla jsem za to, že jdou stáhnout také, abych se na ně mohla podívat i offline.
Můžu tě poprosit o tvoje zkušenosti s nokií? Třeba i přes SZ? :wink:

Co je asi ale nejdůležitější, při přechodu z mobilu na Garmina se připrav na největší změnu - Garmin není online a co si do něj nenahraješ před výpravou, to nemáš!

Wherigo je zajímavý, ale je to méně než 1% keší v CR a zatím jsem na nějaké moc velké zázraky nenarazil. Takže to beru tak, že Wherigo na Oregonu je fajn, ale není to rozhodující ukazatel, proč Oregon kupovat -> tady opět vyhrává Dakota 20.

to alfgang:..tak já určitě nejsem fundovaný ti poradit ohledně používání N97…já jsem se pouze naučil přes interní GPS stáhnout nejbližší keše a pak se nechat navigovat tou " šipkou" :-)…občas kouknu do listingu,nápovědy atd…tot vše..

to sobik:

a které navigace funguje online ? to je docela důležitá informace, jelikož když jsem někde neplánovaně, tak by se Garmin vlastně nedal vůbec využít :frowning:

Ty s pripojenim k netu - takze zadna turistikca…
Na online lov je dobry nejakej smartphone - s WinMobile, Androidem …

Ja mam kombinaci obou (pda/samrtphone + Vista HCx).

Tak třeba do Oregonu 450/550 se vleze 5 000 keší, což třeba u mě dělá okruh 110 km od domu. Dál se neplánovaně určitě neobjevuju :slight_smile: V jiných navigacích se to dá řešit třeba přes POI…ale to už je na jinou diskuzi.

Jak píše výše :slight_smile: , GPX ti pokryjí velký okruh, když víš, kam se chystáš (a máš PM). No a občas si můžeš vygenerovat řádku GPX tak, že pokryjí všechny keše v Česku (návod tady na foru tuším vlevo nahoře) a programem v počítači je spojit do jednoho souboru POI (protože tolik se jich jako GPX do Garmina nevejde). Je tam všechno, listing, hint, ale přijdeš o možnost udělat si poznámku. Ovšem také to neuděláš tak často, takže nebudou aktuální jako GPX, ale na druhou stranu, je to záloha, když se nečekaně někde objevíš.

A v telefonu s připojením na net si kdykoli můžeš najít adresu wap.geocaching.com a vyhledat dle zadaných souřadnic keše v okolí… s kompletním servisem. Můžeš i logovat, včetně TB…

Takže vlastně houby zle. :slight_smile:

Pokud Garmin, pak snad jedině s PM a PQ. Já mám ve svém Garminu celou republiku jako POI (aktualizuji před víkendem nebo výpravou) a pak v gpx jako poklady Prahu a Středočeský kraj plus vyluštěné mysterky, multinky… Bohatě to stačí. Je potřeba si ale opravdu zvyknout na to, že co nahraju do navigace před výpravou, to tam mám.

Já jsem koupil levný Garmin Etrex H a jsem sním docela spokojený i v lese má dobrej signál a baterky vydrži dost dlouho …Doporučuji:)