Přehled o vyluštěných mysterkách - mapa?

Ahoj, dal jsem se teď na luštění mysterek a narazil jsem na takový menší problém s udržením přehledu, kde je která finálovka apod. Jde mi o to, že když se podívám na mapě na gc.com, tak tam vidím kešky v dané oblasti, ale ne upravené finálovky od mysterek, multin. Vše si eviduji v GSAKu. Pokud chci tedy někam vyrazit na lov, pak si musím pamatovat, že tam byla finálovka od nějaký kešky, ale zvolna se to stává nepřehledný resp. zapomenu. Nemáte nějaký dobrý tip jak tohle udržet v online přehledu? Ideálně mapka, která ukáže nenalezené kešky včetně finálovek mysterek/multin. Díky za tip…

Použít "mapovací" makro v gsaku z vyfiltrovaných bodů. Jmenuje se to myslím nějak MyGME nebo tak nějak podobně…
Před lovem si místo klasické Geocaching Google Map spustit tohle makro (moc práce navíc to není a v případě, že požíváš u mysterek Corrected Coordinates, budeš je mít v mapě. Trochu problém bude s Child waypoints typu Final Location. Na ty to nefunguje (zatim ve verzi, kterou mám nainstalovanou…)

jj, u vyluštěných atd. věcí dávám Corrected Coordinates, takže to by mohlo být v pohodě.. na to makro se podívám. Přemýšlel jsem ještě o tom, že bych nechal generovat klm soubor pro GoogleEarth…

Teď jsem se v tom trochu šťoural, tak jsem přišel na to, že tohle makro po kliknutí na multinu rozbalí bublinu a ta má na druhé záložce Waypoints a když se na to klikne, tak se v té bublině vytvoří detail mapy s příslušnými Child waypointy, takže by to tak mělo jít taky, otázka je, jak to je přehledné…
KML soubor je taky řešení, jen se mi z toho zatím blbě tiskne ta mapka a na mém fosilním stroji navíc nejede GoogleEarth nijak rychle, rychleji se mi tahají mapy přes net. jinak to makro umí udělat taky popisky (něco na způsob toho, co teď udělal pepa.z.pocernic na naší kešmapě.

Já si ani nechci tisknout mapu, chci si spíš "cílovou" oblast projít a naplánovat. Druhý problém je ještě v tom, že nemám u sebe ty nový souřadnice, budu muset najít nějaký způsob jak je jednoduše exportovat někam na sdílený prostor, do HandyGeocachingu to bohužel zatím nejde :frowning:

Anebo si dej z GSAKu export bud do Mapsource (kdysi to tady nabizel na svem webu Mion) nebo Oziho (to je variace na Mionovo makro pro Mapsource) a muzes si zobrazit mapu s mysterkama dle upravenych souradnic v Corrected coord u sebe v pecku kdykoliv planujes nejaky lov. Pak mas krasnou predstavu, ze mysterka, ktera zacinala uprostred reky je v lese na leve strane hned kousek od jine tradicionalky a nemusis si nic pamatovat, je tam vzdycky :D.

Jojo, pokud nekdo ma Garmina, tak export do GPS pres mapsource je dost dobra vec a dodnes jsem lepsi variantu nerozchodil. Vyhoda je moznost vizualni kontroly po exportu z GSAK a pred importem do GPS. Kdyz se objevila v GSAK 7 moznost pridavat vlastni child waypointy, vyresil se tim problem evidence finalovych waypointu - nyni jej staci pridat k mysterce jako "final location" a makro uzite v exportu do mapsource pak tyto final waypointy oznaci specifickou vybranou ikonou z databaze garminich ikon. ja pouzivam puvodni zlatou zavrenou truhlicku. Corrected coordinates nekdy nemusi byt v GSAK pro ulozeni finalni pozice mysterky vhodne, protoze se obcas vychozi souradnice v mysterkach vyuzivaji.
Takze v pripade waypointu finalek mysterek ci multin lze v pohode vyexportovat do Mapsource z GSAK odfiltrovane cache, ktere obsahuji dodatecne vlozeny final aditional waypoint. Proto jsem nedavno na foru shanel informaci, jak vyfiltrovat cache, ktere maji jen konkretni typ aditional waypointu, treba i vcetne vlastni identifikace v descriptionu tohoto waypointu. Protoze bohuzel mnozi owneri pouzivaji final location nejen na samotnou kes, ale treba na misto s vyhlidkou (tam by se mel spis pouzit jiny typ aditional waypointu).

Pochopitelne si prihreju polivcicku… presne na tohle slouzi i GeoGet.

Mam tam jak kesky, tak i waypointy importovane z PQ, ale take si tam muzu pridavat svoje waypointy dle libosti. Cokoliv lze exportovat pomoci exportnich maker (treba i do toho mapSource), ale lze vsechno zobrazit i na integrovane cachemape. Takze ja tu mapu na gc.com vubec nepouzivam, protoze mam v geogetu vlastni. :wink:

Zajimavosti je, ze ta mapa v GeoGetu vznikla rozsirenim jine mapy, kterou puvodne kdysi udelal prave Pepa pro GSAK!

Tak jsem včera vyzkoušel to makro do GSAKu MyGME a zdá si mi to postačující na to, co chci i když mám k tomu ještě pár otázek, ale snad dohledám na webu. Garmina a Mapsource nepoužívám, tudíž tahle možnost je mi k ničemu a OZIho jsem přestal používat po té, co jsem měl problém s kalibrací map, bod z GSAKu se ukazoval někde úplně jinde…

Většinu výprav plánuji rovnou na webu gc.com, ale jak jsem začal luštit víc mysterek, tak to chce mít v tom trochu přehled :slight_smile:

Mam v planu zkusit neco jako modifikaci (resp. prunik funkci) "cachemapy pro kazdeho a myGME - t.j. ze by to rovnou ukazovalo vsechny waypointy (i child) rovnou na mape na zaklade aktualniho filtru v GSAKu. Anzto jsem programatorske drevo, bude mi asi chvili trvat, nez se prokousu tema "zdrojovyma" makrama a nez se podda GoogleMapa, ale myslim, ze se to pak bude hodit nejenom nam dvema se Sobikem :slight_smile:

Tak to je supr zprávička :slight_smile: Sice jsem se kdysi dávno živil jako programátor, ale do tohodle se už nepouštím :stuck_out_tongue: Možná jsem to nenašel, ale schází mi tam ikonka pro vypočtené mysterky (corect coordinates)… abych hned viděl, že tahle mysterka je vypočtená a tahle ještě není .-)

V gsaku je na to sloupec ( Tools/Options/Display, položka Corrected coordinates Indicator) a v myGME je tam ikonka s cervenym krizkem. V generovane mape by to bylo hodne uzitecne, asi to ale taky nejak pujde osetrit…:slight_smile:

V GSAKu o tom vím a používám to, ale když jsem si dal generovat tu mapu, pak tam byla jen jiná ikona u těch nalezených (červená fajfka), ale u vyluštěných mysterek resp. tam kde jsem měl nastavený opravený souřadnice žádná změna, standardní ikona

Prisel jsem na to, jak dostat v mape makra myGME informaci o tom, jestli ma keska corrected coords nebo ne.Takze jak na to:
V nejnovejsi verzi tohoto makra (0.3 k_a myslim) je pri nastavovani moznosti zalozka Advanced. Tam je moznost poskladat informace do popisku cache, takze staci za %dif/%ter pripsat %correct a je to. U kesek s opravenymi souradnicemi se pak ukaze popisek ve tvaru napr. "Posta - 4/1 Y", u neupravenych souradnic pak "Posta - 4/1 N" doporucuju pak jeste nastavit popisek tak aby neukazoval defaultni %smartname, ale jenom %name. Pro pouziti i priste kliknout na save&run a je to na svete…:slight_smile:

jj, už jsem na to taky koukal, jen by se mi fakt líbilo, kdyby to umělo zobrazit jinou ikonku podobně jako u nalezených :slight_smile: To makro je supr, pěkně jsme plánovali o víkendu kam vyrazíme :slight_smile:

Zdravím,
pomohlo by tohle?
http://wiki.yard.cz/doku.php?id=gsak-macros:gsak-macros-amapi-near