přeistalace počítače geoget vykazuje chybu lze nějak zachránit data __

Ahoj přeinstalovával jsem pc (win xp Sp3) GAsp jsem překopíroval na nový disk a při spuštění geogetu mi to píš e chybu Exception Processing Message c0000013 Prarmeters 75b4bf7c 4 75b4bf7c 75b4bf7c něco o tom že tam, chybí disk přitom disk tam je a datat také potřeboval bych aspon zachránit seznamy kuli finálovým souřadnicím které zde mám v geogetu uloženy pomůže mi někdo??? help díky moc předem

1. k čemu je dobré přeinstalovávat ? To je něco jako masochismus ?
  2. v jakém adresáři byl původně GeoGet nainstalován a kde byla data (obsah souboru geogetboot.ini) ?
  3. kam jsi to nyní nahrál ?

ještě mne napadlo měnil jsem typ disku z FAT32 na NFTS před tím to fungovalo

1. musel jsem měl jsem ntam nějakou havět tak jsem přeinstaloval aby byl klid
  2. byl stejně jako ted ostatní data fungujou akorát jsem ještě kuli stahovaní měnil typ disku z Fat32 na NFTS kuli tomu že mi to nestahovalo větší soubory

Zkus novou a cistou instalaci GeoGetu. Kdyz pujde spustit, zkopiruj do datoveho adresare databazi ze zalohy. pokud to pujde (nevim proc by nemelo?), mas vsechny vypoctene hodnoty spaseny.

Havěti se dá zbavit i jinak než přeinstalací. Změna FAT32 na NTFS lze udělat bez problémů za chodu, přímo ve WinXP je na to nástroj.

Když se na něco ptám, tak předpokládám že dotyčný ve vlastním zájmu odpoví na 100%. Pokud se ti mé otázky nelíbí, tak sorry, ale ostatní odborníci co se tu objeví se budou v první řadě ptát na to samé.

hmmmm, NTFS znamená taky existenci práv k adresářům a různé ochrany - tos dříve neměl. Takže jsou tu podezření, ale když není znémo kde přesně jsi to měl…

V prvni rade neni dobry napad kopirovat program. Kopirovat muzes datovy adresar, ale programy obecne ne. GeoGet sice po prekopirovani chodit bude (GASP je bohuzel take jen kopie), ale prichazis napriklad o korektni aktualizaci - prinejmensim ta prvni jeproblematicka.

tak čistou instalaci geogetu mám ještě takovej lama dotaz jak zkopíruju data ze zálohy z toho původní do toho nového toznamená složku datagasp do data gasp?? nebo něco jiného??

to Arne1 geoget byl nahrán na d:\d disk\geocaching\GeoGet\ a tam také je tedka jenže nejde spustit tam původně fungoval i spřeinstalací ale po změně fat32 na nfts to nejede

novou instalaci jsem nahrál do d:\d disk\geocaching\123\GeoGet\ ta je uplně nová

já vím jenže GASP má v sobě nainstalované balíčky a hlavně již nastavené aby to chodilo a já se stím nemusel krom par maličkostí nastavovat :slight_smile:

Pokud mas cistou instalaci, pak zapomen na adresar datagasp a podobne. Ta ten adresar, co pises, je programovy nebo datovy adresa? Jake jsou to Win? Stary datovy adresar klidne prekopiruj komplet do noveho. Pokud tam nekde nemas nastaveny absolutni cesty (neni k nim duvod - vyjimkou jsou ggs.pas cripty, ktere ale stejne krom par lidi nikdo nepouziva), melo by vsechno slapat.

Neni stastny napad pouzivat v cestach mezery - nekterym programum to dela potize.

a data byla na tom samém místě ? tj přenosná instalace ? Nebo byla data v onom skrytém datovém adresáři v profilu ? To je právě v tom souboru geogetboot.ini jak jsem se hned na začátku ptal.
Tvůj profil se jmenuje stále stejně ?

A dále - pořád se snažím věštit z křišťálové koule - jak a co jsi zálohoval než jsi dělal tu reinstalaci ?

data byla na stejném místě, ano je to přenosná instalace , profil se jmenuje stejně skrytej datovej adresář nevím kterej myslíš

Tak zpet na zacatek. Kdyz udelas cistou instalaci, spusti se ti Geoget spravne? Hlasi nejakou chybu? Dle meho by mel byt funkcni.

Dalsi krok: kopie databaze do noveho datoveho adresare. Mela by tam byt vsechna data.

Dalsi krok: kopie ostatnich souboru v datovem adresari (scripty, gcl, ini, …) - a udelej to postupne, treba je nejaky poruseny a muze ovlivnit chovani GG.

Pokud neodpovis na otazky, plac ti nepomuze. Kdyz nevim, co se deje, tezko muzeme poradit jinak nez obecne.

tak udělal jsem novou instalaci geogetu na disk c (je bez ničeho tak jak jsem ji stáhl ta funguje

krok kopie databáze : pro jistotu píšu:
ve starém geogetu gasp mám :
adresář : data-gasp,
dist data
locale
poi spoiler
plus jsou tam další věci ke spuštění geogetu geoget.exe apod ta databáze se skrývá kde??? v kterém adresáři?? omlouvám se že to píšu v tomto stylu ale je to pro mne španělská vesnice

Možná bych zkusil ještě tohle… Nahrát celý původní adresář geogetu na flešku, do hlavního adresáře (tedy například G:\Geoget ) a tam to zkusit spustit. Je-li to přenosná instalace a je-li správně zkopírovaná, tak to musí bez problémů fungovat - přesně k tomu je totiž přenosná instalace určená. Eliminuješ tím možné problémy se jménem adresáře na tvém D: (ta mezera v cestě) a možné problémy v přístupových právech.

Samotná databáze je soubor geoget.db3 v podadresáři data-gasp. Tam jsou všechna data. Template pro statistiky a různé další doplňky jsou samozřejmě jinde.

Pro kopírování bych raději nepoužíval prostředky Windows (průzkumníka), ale použil nějaký souborový manažer - pokud s tím umíš alespoň trochu pracovat, například FAR, Servant Salamander nebo při nejhorším ukradený Total Comander.

Díky vám všem za pomoc moc tohle zabralo zachráněno jsem dlužník :smiley:
nevěděl jsem v kterém soubooru se skrývá ta databáze tak že zkopírováno a ted již jen si doinstaluju ten zbytek ještě jednou díky mooooooooocccccccc:D