Lze nějak (např. skrze registry) přejmenovat mapy, abych si je v MapSource mohl pojmenovat podle své vůle ? - Znáte to - pokud si člověk stáhne kdejakou free chujovinu, tak jich je tam hromada a žádná konvence pro pojmenování neexistuje, takže vzniká neskutečný bordel. Např mapa Maďarska se jmenuje tak, že ani po tréninku nejsem schopný vyslovit ta slůvka
takže při troše snahy bych byl schopný si znovu zkompilovat nový tdb soubor, ale radši bych chtěl editovat ten současný, protože jediná věc o kterou mi jde název mapy zobrazovaný v MapSource
U mapy Thajska se mi teď podařilo změnit název editací souboru Thailand.TDB. V hexaeditoru jsem upravil řetězec Thailand, co začínal na pozici 0009 a končil na 0010. Ale musím dodržet počet znaků, nenapíšu tam víc ani méně - anebo zatím nevím jak.
No vida, zkusil jsem to taky a šlo to - evidentně to nějak editovat jde, teď ještě kdyby se našel někdo chytřejší, kdo tomu rozumí víc než já, to bych byl ščasné
[quote]
Anonymous: Lze nějak (např. skrze registry) přejmenovat mapy, abych si je v MapSource mohl pojmenovat podle své vůle ? - Znáte to - pokud si člověk stáhne kdejakou free chujovinu, tak jich je tam hromada a žádná konvence pro pojmenování neexistuje, takže vzniká neskutečný bordel. Např mapa Maďarska se jmenuje tak, že ani po tréninku nejsem schopný vyslovit ta slůvka ;-)
resp.: Četl jsem toto: http://gps-maps.info/topoguide/tvorba_map_mapsource.html takže při troše snahy bych byl schopný si znovu zkompilovat nový tdb soubor, ale radši bych chtěl editovat ten současný, protože jediná věc o kterou mi jde název mapy zobrazovaný v MapSource
[/quote]
A proč ti to v tom MapSource vadí? Já myslím, že je lepší název mapy ignorovat, než si zbytečně poškodit skripty.
Od okamžiku, kdy mám v MapSource víc jak deset map v tom vzniká hrozný bordel - mapy nejsou nijak seřazené, resp. jsou podle abecedy, ale vzhledem k tomu, že si každý tvůrce svou mapu pojmenuje jak chce a zpravidla nějak totálně blbě, tak při výběru musím hodně hledat - abych to udržel v rozumných mezích, tak mapy používám tím způsobem, že pokud si chci naplánovat nějaký výlet - typicky teď do Thajska, tak překousnu ten bordel a měsíc dopředu tam mám milion porůznu stažených volných map jednotlivých oblastí kde se budu pohybovat a pak většinu zase smažu, i kdybych se měl za další dva měsíce vrátit na stejné místo - Kdybych si to mohl pojmenovat sám, tak udělám systém podle nejpoužívanějších: