přemístění- povolení nového found it, a FTF?

ZDravím, chystam se premistit jednu cache, mohu povolit nálezcům, kteri ji uz jednou nasli, 2. found it a 1. FTF? co si o tom myslite?

proc druhy found? je to uz hodne jinak, hodne jinde? jinak druhy found nekdo obcas delava, zalezi na tobe. vetsina se tedy drzi "pravidla" jeden GCkod=jeden found, ale urcite se najdou lidi, kteri si pro novy bod tu kes znovu pujdou nalezt. no nekup to :slight_smile: druhy FTF je podle me nesmysl :wink: (no podle me je nesmysl i druhy found, ale jak uz jsem psal, zalezi na tobe :))

Myslím, že už tady na toto téma občas padla řeč… ale nijak zásadně. Nicméně, teoreticky ano, pokud je keš přemístěna kamkoliv, jelikož se jedná o nové souřadnice, nový úkryt, novou nápovědu, nový logbook. Setkal jsem se několikrát s podobným případem a nikdy to nebylo bráno jako nová keš. Sám jsem např. u Obelisku měnil uložení 3x a nikdy si to nikdo nelogoval jako další FTF..

Osobně si myslím, že by to přicházelo v úvahu při přemístění o pár desítek metrů a ještě se změnou z tradiční na multi a pod. Jestli chceš poradit jak se máš zachovat, když si to někdo zaloguje 2x nebo si zapíše FTF, pak zkus to brát tak, jak by jsi se cítil ty sám v jeho roli. Zalogoval by jsi si to podruhý? Radoval by jsi se z FTF?

Čísla jsou jen a jen věcí jednotlivých kačerů a jestli někdo má potřebu nahonit si statistiku na jedné keši 2x nebo si udělat po přemístění FTF, tak proč ne..

Jednou jsem řešil podobnou situaci. Keš byla opakovaně ukradena, tak jsem našel jiné místo, úplně jiný způsob uložení, ale stejné téma. Nové místo několik set metrů jinde. Původní keš jsem zaarchvivoval a založil novou cache "reloaded".

Nedávno jsem přemisťoval svou Jazz Cache. Bylo to o kilák vedle, měnil jsem hint i velikost krabky. První kačer se zapisoval v "reloaded" keši do nového čistého logbooku a napsal si na webu FTF. Na rozdíl od druhého logování stejné kešky s tíhle osobně žádný problém nemám.:wink:

[color=blue]K něčemu podobnému přistoupil WAV tady: [cache]GCXJ4A[/cache]. Zdůvodnil to tím, že keš byla posunuta a byl změněn postup hledání, proto umožnil druhý "Found it" i FTF. Přijde mi to logické, ale při pouhém přesunu například ztracené keše bych to nedělal…
[/color]

Ano, to je dle mého ten případ, kdy je to ještě tak nějak v pořádku, ale… posun o kilák je už úplně jiná keš. Aby to bylo ale opravdu košér, asi bych v takovém případě archivoval původní a založil pod nových GC jazz 2.

I já jsem teď po opakujících se ztrátách finálky přidala do multinky jednu stage a odsunula tak finále o pár set metrů jinam. Do poznámky jsem dala informaci, že přibylo jedno historicky zajímavé místo a kdo chce, klidně může vyrazit znovu a logovat znovu nález. Nečekám, že to bude masovka a mě je opravdu fuk, kolikrát si kdo jakou keš zaloguje. Navíc stejně neporovnávnávám logbook s logy na netu, je to problém logujících, ne můj… šidí jen sami sebe.

Nedá mi to a přiznám se. Na Atlasky kešce jsem zalogoval podruhé. Pro mě je pikatní, že to byla moje první keš, kterou jsem našel. Jenže místo ní tam byly trosky logbooku a tak jsem ji pomohl obnovit. Teď jsem tedy vlastně poprvé našel celou "keš". Do logu jsem sice napsal "malé FTF", ale v profilu ji nemám. :wink:
A pro nalezení finálky bylo nutné ujít minimálně stejnou vzdálenost jako předtím u celé multinky.B)

V prvé řadě se zamysli se především nad tím, zda bude pro kačery pro novou keš zajímavé jít, když už tu předchozí odlovili. Zda je dostatečně jiná, aby z toho měli radost.

Pokud si odpovíš ANO, tak raději původní keš archivuj a založ novou ve verzi 2.

Ale nenabádej k druhému logování ani k druhému FTF. Mnoho kačerů (včetně nás) toto zásadně nedělá, také by to rozhodilo statistiky.

Zásady nemám, ale nějak jsem si zvykl na princip jedna keška = jeden nález. A jestli ji pak owner někam přemístí mi je šumák.

Statistiky, statistiky, bóže :slight_smile:

Podle mě by mělo mít jedno číslo keše jen jeden možný nález, zdá se mi to být logické. Pokud chceš větší změnu, chtělo by to asi starou keš archivovat a vytvořit novou, s novým číslem…