Poradi nekdo, jak se zaregistrovat na premium member? Jak zaplatit poplatek? Nejlepe nekdo , kdo uz to ma a vi jak nato. Vysvetleni na wiki me moc nepomohlo. Diky
Je to jednoduché:
1. mít bankovní účet s platební kartou, která umožňuje zahraniční transakce, nebo účet na PayPal
2. vyplnit příslušný formulář na geocaching.com
3. Poslat příslušnou částku, výběrem jedné z variant. Já doporučuji celoroční platbu, je to levnější a já měl z měsíčníma platbama určitý problém a neustále musel korespondovat z groundspeekem, čož mě vůbec nebavilo
Někde na eventu jsem zaslechl, že to umí sprostředkovat geocachingshop.cz. Polož tam dotaz.
Problém zprostředkovat platbu za PM není vůbec žadný problém. Problém je určit manipulační poplatek za zprostředkování. Bohužel tyto platby nejsou zadarmo a poplatky v českých bankách jsou dost vysoké. Pokud tedy trvá zájem o zprostředkování platby za PM, tak bych Vás chtěl požádat o smysluplné názory k výše uvedeným skutečnostem.
Možná jsem něco přehlédl, ale pokud jsem při platbě použil platební kartu nebo paypal, tak stržená částka víceméně odpovídala placené ceně po přepočtu na Kč podle kurzovního lístku. Žádné brutální přirážky za platbu nebo převod kč->usd jsem si nevšiml. něco jiného by asi byl příkaz k úhradě.
Přesně tuto odpověď jsem očekával, ale : 1. poplatek za vedení účtu, 2. poplatek za vedení karty, 3. poplatek za přijatou platbu : zprostředkování je obchod, takže tedy : odvod daně z příjmu, vedení účetníctví atd. atd. atd. Zatím si myslím že to není dobrý krok zavádět tuto službu. Možná kamarád kamarádovi to zprostředkuje zdarma - to ano, už jsme takto několik členství zaplatily.
Mimo jiné, v geocachingshop.com si můžete koupit členství za 30 Euro.
WAV : Ty jsi měl nějaký problém s platbou ? [:)]
Nepředpokládal jsem, že si někdo založí živnost na zprostředkování PM. Pokud se to přilepí už k existující obchodní činnosti, tak daný subjekt už poplatek za vedení účtu na 90% platí, účetnictví taky vede, kartu na 90% má, takže tyhle náklady už stejně hradí. Divil bych se, kdyby přímé náklady zprostředkování platby byly větší než při prodeji nějakého tb, kdy jsou navíc náklady na poštovné a balné a někdo s tim musí chodit na poštu.
Dobře, tak z druhé strany - Příklad : Pepa jezdí denně autem do práce (např. 15 km jedním směrem), Marek jezdí stejnou trasu a požádá Pepu, “Pepo, mohl by jsi mě vozit s sebou, stejně ten benzín (naftu) platíš”. Dále snad již bez komentáře …
booože. Taky sem neřikal, že se má zprostředkovávat zadarmo. Tim že začnu vozit Marka mi určitě nevzniknou náklady na povinném ručení a havarijnim pojištění a ani nemusim platit víc za garáž. Takže když mi přispěje na benzín víc než odpovídá zvýšení spotřeby a opotřebení vozidla vzniklé jeho převozem, tak jsem si z finančního hlediska pomohl a nemusim po něm chtít, aby mi zaplatil ještě půlku pojistky.
To GCS Team:
Ano, problém s platbou jsem opravdu v první fázi měl. [:(][:@]Řekl jsem si že vyzkouším na vlastní kůži co obnáší PM, tak jsem si zřídil PayPal, internetovou kreditku už jsem měl. Než jsem to všechno proštudoval ztratil jsem tím pár hodin. Nakonec jsem si řekl, že zaplatím 1 měsíc na zkoušku. Tak jsem to tam poslal, PayPal mi odečetl částku z účtu, ale PM stále nepřicházelo a nepřicházelo a já byl už docela nervózní. Celé to trvalo více než 14 dnů a ostatní už to dávno měli a já stále nic. Napsal jsem několik mejlů na několik horko-těžko získaných adres grounspeeku a stále se nic nedělo. Pak jsem se obrátil na jednoho nejmenovaného člověka, který má s groundspeekem kontakty a až potom se mi ozvali a dali vše dopořádku. Dokonce mi jeden měsíc přidali zdarma. Vysvětlením byl výpadek komunikačního kanálu groundspeeku s PayPalem. Doporučili mi pak předplacení na rok. Když tady čtu dál v diskuzi polemiku nad tím, zda je vhodné či nevhodné zaplatit za zprostředkování či ne. Je to na každém a záleží na ceně. Někdy bych raději zaplatil někomu za to v čem tápu a raději vydělal za stejný čas daleko více tím co opravdu umím. U nás se lidi zatím moc nenaučili za služby platit.
No jo, když už ten komunismus z našich duší vymizí ?
Možná je to komunismus možná kapitalismus. Zrovna včera jsem si nechal opravit jedno el. zařízení. A protože jsem v této oblasti laik, tak za chytrou hlavu pana opraváře jsem zaplatil 250 Kč - a to mu to trvalo pouze 15 minut. Materiál nebyl žádný. Kdybych na to ale šáhnul sám, tak by mě to mohlo stát i víc než peníze [:)]
Kdyz jsem tento dotaz pokladal, netusil jsem, jak velkou to vyvola diskuzi. Tak tedy jinak. Byl by nekdo ochoten mi PM zaridit ci zprostredkovat. Je mi jasne, ze za vsechny sluzby se plati. Ale rad bych to zkusil. Clenstvi bych chtel zatim na 1 rok.
No, dneska jsem jeste dobrej skutek neudelal - napis me pres profil, treba neco vymyslime [;)]
Pokud to u “Pehta” nevýjde, tak i my snad výjdeme vstříc.
Platil jsem svůj PM před Vánocemi a kamarádův nyní v lednu. Postup byl jednoduchý - popsáno už také výše. Internetová kreditka (virtuální od eBanky) + PayPal účet - založený naprosto bez problémů po přečtení pár článků na českém webu na toto téma. Poté registrace ročního PM na geocaching.com a stržení peněz z účtu via PayPal + kreditka. (Vlastní platba je už bez poplatků, převod je normálním kursem deviza střed.)
Problém nastal, když jsem pak čekal na možnost aktivovat si PM pomocí jimi zaslaného S-#. Čekal jsem avizovaných 4-6 dnů, čekal jsem deset dnů a nic se nedělo. Pak jsem už nevydržel a napsal přes helpdesk (webové rozhraní) na Groundspeak. Akorát jsem chvíli koumal, než jsem přišel na to, že dotaz lze poslat přes volbu "Submit a Ticket". Odpověď byla zpět během 24 hodin. Po upřesnění údajů a o co mi vlastně jde, mi byl PM účet aktivován obratem.
Úplně stejně to ale probíhalo v lednu u kamaráda. Akorát, že jsme nečekali 10 dní, ale 7. den, ihned po vypršení avizované lhůty, jsem kontaktoval Groundspeak a oni účet "doaktivovali". Takže patrně tam nějaký problém v komunikaci mezi Groundspeakem a PayPalem přetrvává. Ale jeden dotaz na Groundspeak to vždy spravil...
jj, podobne jsem to měl i já, jen jsem měl smůlu, že na moji žádost tak rychle nezareagovali
Na tom nic neni, taky jsem to nedavno seedcorpovi zprostredkoval-me tim zadne naklady nevzniknou, jde holt o beznou platbu kartou, takze zadny problem, i ja jsem pripadne k dispozici budoucim PM bez nejakych “zpostredkovacich poplatku”. Geokomunita si preci musi pomahat z dobre vule a ne tady tlachat o poplatcich za zprostredkovani [:)]
A proc si kvuli tomu zrizujete Paypal? Ja to platil inet kartou od eBanky, a vse bylo ok behem 2-3dnu. PM jsem od zari 2006
To si měl docela štěstí, nám aktivace PM trvala skoro 3 týdny - po 10ti dnech jsme Groundspeaku posílali maila, bez odpovědi. Za dalšch několik dní jsme posílali dalšího maila, na toho už nám odpověděli, že platba z PayPalu už jim dávno dorazila, a že pracují na aktivaci - trvalo to další 2 dny. Takže tam skutečně nějaký "PROBLÉM" mají, a ne malý!!!
Ja, kdyz si to aktivoval po PayPal platbe, tak taky mail s S- kodem nechtel hned prijit. Ale to preci vubec nevadi-staci se podivat do sveho PayPal uctu na historii transakci a tam se ten S-kod snadno najde, zkopiruje a vlozi do toho formulare na gc.com a je vymalovano, ne? Ja nechapu, proc by bylo nutne posilat Groundspeaku maila atd... Ze se obcas mail zakutali, to se stane, proto ale prave existuje historie transakci PayPalu, aby se dala dohledat tam... No mozna je ted problem jiny, napr.ze to ten S- kod z Paypalu bez urgence neakceptuje, me to ale takto slo zcela bez problemu.