Ahoj,potřebuju poradit.Koupil jsem Etrex Legend HCX a nevím jak přenést souřadnice a info keší z www.geocaching .com do GPS.Chtěl jsem instalovat přiloženou Topo czech 3 ,chtělo to po mě ID unit,nevím kde to hledat,v menu GPS jsem ho nikde nenašel,sériové číslo mám,registrační kód mapy mám taky. Dík za každou radu. E.
Tady je jedno vlákno ohledně nahrávání keší:
Propojení kešek z PC do GPS eTrex Lexend HCx
Unit ID by měl zvládnout zjistit Mapsource… aspoň verze 6.11.6 má tuhle možnost v menu Utilities (druhé menu zprava, fakt nevim, jak se jmenuje česky).
ID bys měl dostat od prodejce s mapami. Jak a kam to nahrát najdeš v manuálu k přístroji eventuelně v manuálu k Mapsource.
Co se týče nahrávání kešek do přístroje, řešil jsem tu nedávno to samé a v podstatě mi nikdo nic neporadil, že prý všechno manulně přes Mapsource. Ale to je pěkná blbost!!! Ano, je třeba mít aktivní propojení GPS přístroje s PC ale Mapsource není vůbec přímo potřeba používat pro přenost keší z WWW. Stačí si tedy nahrát Mapsource do PC, aby PC uměl vyhledat nový hardware ( tedy GPS) a propojit ho s GPS a pak si stáhneš přímo na stránkách www.geocaching.com u nějaké kešky prográmek( nabídne ti ho při stahování jednotlivých keší přímo server) , který ti rovnou tahá keše do GPS přes jediný dvouklik na tlačítko GPS load přímo u každé kešky. Jde to jako po másle a za hodinu si jich na www.geocaching.com nasypeš do GPS třeba 100 kousků.
To samozrejme jde, ale prichazis o komfort. Takhle mas kazdou kes pojmenovanou kodem, tedy treba GC123ABC. Pokud pouzijes treba Skrysotlac, pripadne Geoget, tak je prace mnohem jednodusi a muzes mit kes pojmenovanou jmenem, v poznamce napovedu, pripadne oznaceni narocnosti. A pokud jsi ochotny si zaplatit Premium Member, tak pak mas uplne po starostech, muzes si nechat poslat PQ s balikem kesi. Pak uz je nahrani kesi do navky otazkou nekolika minut.
Ano. Pojmenování keší je GC… ale jméno keše mám po najetí na ní a jejím rozkliknutí též. Náročnost keše mě nijak moc nezajímá - hledám najdu nebo nenajdu atd. Spíše mě obvykle zajímá hint.
No a misto toho jmena v poznamce by jsi mohl mit napovedu
Ale casem zjistis co a jak, zacinal jsem uplne stejne.
ID svoji gpsky tezko dostanes od prodejce map - teda pokud mu ji tam neprineses, aby ti to v mapsource zjistil
jak psal alkes, je to pres mapsource > pripojis navigaci k pocitaci a v mapsource nahore na liste pomucky > ziskani ID jednotky
Pro nahrání několika předem vytipovaných keší je plugin v prohlížeči dobrý. Ale klikat hodinu, abych dostal do GPS 100 waypointů, to už je právě ta zbytečná manuální práce.![]()
Když budu kešovat ve velkém, koupím si Premium membership a budu tam mít za pět minut a několik kliků keší třeba tisíc. V menším měřítku to samé zvládneš se skrýšotlačí zadarmo. Vybrat si cache, vytvořit gpx a pomocí nějakého prográmku (Mapsource, EasyGPS, OZI, cokoliv) hromadně poslat do GPS a listingy rovnou do tiskárny/mobilu/… . Pro přípravu na delší cachovací výlet není nic rychlejšího a jednoduššího.
A s tím ID je to podle mě také nejsložitější možnost, co existuje.
edit: Drobné změny.