Přenos plánované/prošlé trasy/stopy z GPS Garmin do mapy.cz na Seznamu

Ahoj,
dokážu z MapSource (Garmin) přenést (pomocí KML resp. KMZ souborů) do GoogleMaps jak plánované trasy tak prošlé stopy včetně bodů. Jenže v GoogleMaps není vrstva Turistická. Tahle vrstva je v mapy.cz na Seznamu. Tam se mi ale zase nedaří přenést trasy/stopy. Neznáte někdo postup jak to provést, teda pokud to vůbec lze.

snadná pomoc…:slight_smile:

Děkuji Mikecood,
zpočátku to na serveru www.trekview.cz vypadalo hodně slibně, ale ať dělám co dělám, GPX soubor (velikost 102 kB; uloženo z Garmina přes MapSource jako prošlá stopa na moje PC) nejsem stavu do TrekView načíst. Použil jsem funkci Prohlížený soubor a stále mně jen v malém okně běhají červené puntíky a je vypsán text Čekejte - operace probíha. Čekal jsem řadu minut, ale stále stejný výsledek. Netušíš, kde bych mohl dělat chybu?

Obávám se, že teď neporadím, jsem v práci ale mám tu prohlížeč IE6 a pár souborů, zkusil jsem několik o velikosti až 190kB, puntíky běhaly pár vteřin a načetlo se to. Doma mám FF a Operu , taky no-problem…když tak ti můžu mailem poslat soubor, který mi jde otevřít a zkus to.

Obávám se, že problém bude v tom, že není GPX jako GPX. Garmin má zřejmě trochu jiný formát, se kterým si TV neporadí. Pokud mně pošleš nějaký svůj GPX, který ti jde do TV natáhnout, budu rád. Zkusím to u sebe. Pokud natáhnout půjde, tak opravdu problém v GPX od Garmina. Jen mně zaráží, že o tom na webu není nikde ani stopa. Přece se s tím problémem už někdo musel potkat. Zkoušel jsem přes GPSBabel různé konverze dokonce i dvojnásobné a trojnásobné, ale nedaří se.
Snažím se najít kontakt na tvůrce TV, ale na stránce aplikace po něm není ani vidu ani slechu.

Neznal jsem to, tak jsem zkusil nahrat soubor velikosti 279kB a po par sekundach jsem uz videl svoji trasu v mape. Vse ve FF. Dik za dobry odkaz. Ten GPX soubor jsem generoval z MapSource z aktivni stopy, ne z ulozene stopy v GPS.

Ahoj Solim,
přiznám se, že přesně nerozumím tomu, čemu říkáš aktivní stopa v MS. Zkoušel jsem toto: Z Garmin Vista HCx jsem stáhnul do MS stopu. Čili žádne trasové body, žádné trasy. Stáhnul jsem jen stopu - jednu jedinou. V MS jsem na ni kliknul takže se z fialové stala žlutá - prostě jsem ji vybral. pak jsem v Soubor - Uložit jako… - uložil soubor ve formátu GPX. Tento soubor jsem zkusil přes funkci Prohlížený soubor natáhnout do TV a nešlo to.
Teď mně napadlo co jsi tím asi myslel:
V GPSce neukládat prošlou stopu, ale ponechat ji v přístroji aktivní. přístroj připojit k PC a stopu z něj stáhnout do MS. Takto staženou stopu uložit jako GPX. Je to ono? Já to teď bohužel nemůžu vyzkoušet, protože jsem GPSku důkladně vymazal. Zítra zkusím nějakou stopu zaznamenat do GPSky atd.

začíná to být vážně záhada, protože to dělám přesně stejně, akorát mám Colorado…zkusím ještě nějaký starý soubor z Legenda. Nicméně tu trasu ti pošlu, napřed ji vyzkouším, zda se mi otvírá…

Ahoj Mikecood,
mrkni se co mně napsal Solim a co jsem mu odpověděl. Možná v tom je ten zakopaný psík.

prubnul jsem ještě soubory z Legenda, taktéž bez problémů…
Ještě jsem zapomněl Vás pozvat na mé stránky:

jo, tak jsem si to pečlivěji přečetl a mohlo by to být ono…já přijdu domů, stáhnu a do PC uložím aktivní stopu a pak v GPS vymažu. Ukládání stopy v GPS využívám jen minimálně. Ale myslím, že i takové soubory mám, zkusím pohledat…

tak vážně nevím…zkusil jsem teď nahrát soubor, který byl předtím uložen v GPS, navíc dost velký(615kB, je to cesta Rožnov- Šumava), trvalo to dost dlouho ale načetl a zobrazil se. Ale možná to Colorado ukládá jinak…

Ahoj Mikecood a Solim,
tak jsme na to přišli, pánové. Ráno jsem sedl do auta a do GPSky jsem zaznamenal cestu do firmy. Stopu jsem v GPSce neuložil a do MS jsem pak stáhnul jen ACTIVE LOG. Ten jsem z MS uložil ve formátu GPX. Takto generovaný a uložený soubor GPX už jde natáhnout do TV => paráda!!!
Ufff.
Díky za vaše podněty a udržení nad vodou.
Zdraví
LK

Jo, ja si zaznamenavam stopu v GPS takto: v polozce "Prosle trasy" zaskrtnu "ZAP" a po skonceni cesty zas zasktrnu "VYP" a nic jineho nedelam. Pak stahnu do MapSource stopy a v polozce stopy mam ACTIVE LOG, pripadne ACTIVE LOG 001, ACTIVE LOG 002 atd… To jsou prave ty aktivni stopy. Pokud je ta stopa rozkouzkovana, tak ji jeste spojim. Celou tu spojenou ACTIVE LOG stopu pak oznacim (zezloutne) a dam ji do schranky, otevru cisty list v MapSource a tam tu stopu vlozim (to delam pro sichr abych tam mel jen tu stopu). Pak uz staci jen exportovat do GPX souboru.
A proc ten ACTIVE LOG, to proto, ze pri ulozeni prosle trasy v GPS se ztrati hodne udaju (napriklas casy a nadmorske vysky) a to by prave mohl byt ten problem. Jeste to zkusim a dam vedet.

Ano, je to tak. provedl jsem pokus a musi se doopravdy stahovat ten ACTIVE LOG a ne ulozenou stopu GPS. Tim ulozenim se ztrati nadmorska vyska a cas jednotlivych bodu a s tim se TV asi nedokaze vyporadat (taky by pak nemohl ukazat vyskovy profil trasy).