Přepočet GPS souřadnic

Zdravím všechny, chtěla bych vás zkušenější poprosit, jestli byste mi nepomohli s převodem GPS souřednic, který mám z www.mapy.cz na souřadnice, který můžu zadat do GPSky (ve formátu pro geocaching)

1. souřadnice
    49°35’30.34"N
    18°1’7.1"E

2.souřadnice
49°40’12.92"N
18°19’29.03"E

Díky
K.

PS: nejlépe ještě dneska :wink:

http://rumkin.com/tools/gps/degrees.php

abakus, super, dík

Případně offline verze

Choze

= 49° 35+(30.34/60)
= 18° 1+(7.1/60)

Prevod je pomerne trivialny a netreba k nemu ani web,
staci aj mala kalkulacka, resp calc.exe :slight_smile:

Moznost konverze je primo v listingu kazde kese hned veldle souradnic je link "order conversions"

http://www.lasoft.cz/gc/hw/dms.php

Děkuji všem, vím že to není nic složitého, ale někdy, když je člověk unavený je rychlejší se zeptat a nacvakat do PC :wink:

kdyz mam souradnice zadane takto:
50°20,5841 jak z toho dostanu klasicke zadani , ktere lze vlozit do GPSky garmin.
Diky

Podle mne je tohle klasicky format, takze umazes jen posledni cislici, ktera se ti tam nevejde?

Čemu říkáš klasické zadání souřadnic?
Jinak v Garminu si můžeš nastavit víc formátů souřadnic a tak nemusíš nic převádět.

V tomhle případě naprosto jednoduše. Prostě tu desetinou část zaokrouhli na tři číslice.
Čili 50°20.584. Místo desetiné čárky použíj tečku.

Ty desetitisíciny minut jsou u turistický navigace zanedbatelný. Tipuju, že se jedná řádově tak o decimetry, ne-li mín.

edit: než to naklapu, tak je z toho TTF

Ač je převod, jak říkáte, jednoduchý, pokud jde o mapy.cz, netřeba se tím vůbec zabývat. Stačí kliknout na řádek se souřadnicemi, čímž se vám souřadnice přepočítají :wink: Je to užitečná funkce, která ovšem není z hlediska uživatelského rozhraní nijak označená a tedy o ni skoro nikdo neví… :expressionless:

Ovšem novou verzí mě naštvali, na starou jsem si vytvořil fungující bookmarklet, který je teď k ničemu :smiley:

Tak to mě nenapadlo, díky za upozornění. A v nové verzi mě štve ten pravý panel, co bych ho chtěl mít implicitně vypnutý, a ono to nejde.
A kdyby se ta naklikaná trasa dala uložit jako GPX ve formátu garminí stopy nebo trasy, taky bych se nezlobil.

Dobrý den,

mám zadané gps souřadnice, ale nejsem schopna je převést na nějaký použitelný formát. Pomohl by mi někdo, prosím?

Mám to zadáno takto: gps -466056,12/-1098494,895

Děkuji

Dobrý den,

mám zadané gps souřadnice, ale nejsem schopna je převést na nějaký použitelný formát. Pomohl by mi někdo, prosím?

Mám to zadáno takto: gps -466056,12/-1098494,895

Děkuji

A to máš odkud ? Není to nějaká mysterka ?

Jinak já znám ještě toto ;)

Je to z policejního protokolu. Bohužel to není poprvé co je to takto zadáno a nelze mi ověřit místo, které souřadnice označují, protože to nejsem schopná převést

Nejspíš to jsou souřadnice ve formátu S-JTSK.

<span style="font-size:18px;"><a data-ipb='nomediaparse' href='http://www.geocaching.cz/topic/27731-p%C5%99evod-sou%C5%99adnic-z-s-jtsk-do-wgs84/'>Převod souřadnic z s-jtsk do WGS84</a></span>

Už se mi to nějak podařilo :-)