presnost GPS OREGON 300

zdravim vsechny ve spolek mam takovy skromny dotaz ohledne presnosti GPS OREGONU 300 nedavno jsem ho zakoupil a nejsem zatim vubec spokojen s jeho presnosti nekdy mi to u kešky ukazuje docela velikej rozdil v metrech pritom stojim primo u ni a ozkousel jsem to u vicero tudis to nebude jen zamerenim kešky budu rad,kdyz me tedy nekdo poradi jak a co stim,aby mi me GPSko ukazovalo poradne presne a ne s tak velikyma odchilkama obcas si pripadam,ze hledam jen tak po pameti :slight_smile: a ne podle GPS pristroje predem dikec za odpovedi alfyc P.s pouzivam mapy topo 3 a fw mam mysim 2.90

Otázkou zůstává co si představuješ pod pojmem "velkej rozdíl v metrech"?
Představa, že tě Oregon dovede úplně přesně ke krabičce je poněkud mylná. To by pak bylo hodně jednoduché hledání:D. Pokud si v lese nebo třeba mezi domy přesnost se zhoršuje a někdy dochází k odrazu signálu, takže tě navigace vede někam jinam.
To, že ti navigace ukazuje odchylku na několika keších ještě nemusí znamenat špatnou funkci navigace.
Přesnost při dobrém signálu je tak 3 metry a v lese třeba jen 12-16 metrů.
Zkus nahrát Fw 3.13 beta ale někdo si na něj stěžuje viz. vlákno.

No ja mám O 400, ale s presnosťou som nadmieru spokojný. Posledných 10 keší čo som našiel bolo až prekvapivo presne zameraných. Boli to keše v meste aj v hustom lese. Ale vždy som zastal tak na 2metre od nej. A to už je potom jednoduché nájsť.

Takže ja mám opačnú skúsenosť.

Ďalšia vec je že cez obed je najhorší signál hold sme v zlom pásme. Najkvalitnejší signál je ráno a večer.

Začínam veriť že čo kus to originál.

Podle me Oregon patri spise k tem presnejsim. Problem byva s ownerama, ktere tam presne zarizeni nemaji - to se potom divis, ze Te Garmin naviguje jinam…

Já jsem s přesností taky spokojený ale většinou není keš zaměřená na 100%.

Mam Oregon 300 a jsem s nim spokojeny. U dobre zamerenych cachi navede presne. Nektere cache jsou ovsem zamereny dost strasne. V mnoha pripadech pri projekci uvedenych souradnic do mapy je cache udajne v nejake budove nebo v rece atd.
Nezapominas nahodou kalibrovat kompas? A dohledavas podle kompasu? Mapa na dohledavani bude vzdy nepresna!

Přesnost GPS závisí na více faktorech,počet satelitů v dosahu,průchodnost signálu(stromy, domy,oblačnost, atd),členitost terénu,i železorudná žíla mnělko pod povrchem.A to všechno dohromady-blbej čas na blbim místě.

Ja si oregona koupil cca pred mesicem havne kvuli mapove navigaci (pred tim jsem lovil s telefounem N70 + gps modul LD3W + handy geoc. ) Ale musim rict ze na kesich (cca 40) co jsem s nim odlovil jsem s presnosti celkem rozladeny. Zda se mi, ze s predchozim hardwarem jsem byl skoro vzdy presnejsi. Zatim jsem hledal temer jen v prirode, jsem zvedav, co budu rikat po mestskem kesolovu. Ale i pres uveden vubec investice nelituji. Diky mapam s cestama se nevracim z lovu poskrabanej od krovi ( ale i to melo sve kouzlo :wink: mohu si dovolit jit lovit na mnohem delsi cas ( par aacek baterek do zalohy ) a nemusim tisknout listingy.

Já mám pouze Legend-a HCx ,ale je celkem přesný , zatím se mi stalou pouze jednou,že sem musel složitě dohledávat keš.

Souhlasím s názorem, že přesnost Oregonu je větší, nežli přesnost zaměření cache. Nemám s ním žádný problém s jeho zobrazovaná přesnost byla zatím vždy pod 10 metrů. Fakt spokojenost a maximální pohodlí :wink:

P.S. zkoušel sem dohledávat podle kompasu,ale ten mě obvykle dovedl úplně jinde než byla skrýš:|

U legendu nemam zkusenosti s kompasem… Legend jsem vzdycky videl jenom u nekoho. Jak je to tam s kalibraci? U Oregonu je kompas neocenitelny!

Dodatek: prave jsem mluvil s kolegou, co ma Legenda. Ten kompas je tam uplne jiny, neni elektromagneticky a tak se na dohledani cachi nehodi. Funguje vlastne stejne jako sipka na mape. Oregony maji jiny typ kompasu :slight_smile: Takze proto mne to jde a tebe to vede jinam :slight_smile:

Vím, že můj dotaz bude trochu offtopic, ale vzhledem k tomu, že tohle tvrzení se tu vyskytlo už poněkolikáté, tak by mě docela zajímalo, podle čeho jste k němu všichni došli. Nosíte s sebou kromě Oregona ještě geodetickou GPS, totálku, nebo tak něco? V opačném případě je totiž podle mě hodně napováženou.

edit: Při správném postupu zaměření cache bude s největší pravděpodobností pravdou přesný opak, i kdyby se zaměřovalo starým Legendem.

to Alkes - ano, měl jsem garmina vistu, pokoušel jsem se i podle navigace do auta s nahraným Ozim a s BT modulem + E51. a několikrát se stalo, že jsme nad krabkou stáli 3 s různýma navigacema. Není to žádný exaktní měření, jen něco ve stylu "moje dítě je nejchytřejší" :slight_smile: prostě dojem. Souhlasím ovšem s tvrzením, že pokud si někdo dá práci a krabici zaměří přesně, není co řešit a já s Oregonem míň bloudím. A narazil jsem na velmi přesně zaměřené kešky, to je pravda.

a nebo zrovna oregon nekecal? :wink: :smiley: