Ahoj přátelé kačeři,
potřeboval bych poradit při převodu auta.
Koupil jsem v bazaru auto na úvěr. Napsat jsem ho musel na sebe, protože mojí geoženě by úvěr nedali (je na mateřské). Díky bonusům na povinném ručení bych však chtěl, aby majitelka byla manželka s tím, že bych závazek dál splácel já.
Je to možné? Mohl bych jí auto darovat? Budu platit darovací daň? Jestli ano, kolik?
Díky za reakce.
Myslím,že s tímhle nebude problém,majitel může být kdokoli,stačí když zajdeš na pojištovnu a tam to předěláte a finanční skupině to může být jedno,tu zajímá hlavně jestli se jí sypou kourunky.Ale podotýkám,že jsem tohle neřešil,jen odhaduji,ale podle mě to půjde.
obavam se, ze prepis na pojistovne nestaci. musi se to zmenit i v evidenci motorovych vozidel (=zapis do velkeho technickaku, vystaveni maleho, kontrola zaplaceni zakonneho pojisteni puvodnim i novym majitelem, atd. … desne byrokraticke opruz).
Proč se tu už řeší věci, které s GC nemají ani zdánlivě nic společného (tím autem budeš možná jezdit na kešky, ale to je tak vše…)?! :@
Proč se prostě nezeptáš na nějakém právnickém fóru?! Takové OT se fakt hned tak nevidí! :@
To jak se ta skupina jmenuje jsem si stihl všimnout, ale tohle fakt není nějaká závažná filosofická otázka, která by byla obecně nedohledatelná… Nebo jsou tam témata, které s geocachingem mají alespoň vzdáleně něco společného, ale do jiných skupin se nehodí…
to chce klid, on kovboj uz tu dlouho nebyl, tak se hned musi angazovat ted bude tyden az dva komentovat uplne vsechno a pak zase par mesicu nic proste jeho klasika
Nejsem pravnik, ale pokud jsi auto koupil behem manzelstvi, a nemate pravne oddeleny majetek, tak jste z hlediska majetku spoluvlastniky auta, i kdyz v technicaku je jen jeden. Takze bych to "neresil" a nechal bych za 50kc (cca poplatek) udelat do technicaku zmenu majitele na zenu a predelal bych pojistku na ni…
Vykašli se na převody
Pro pojišťovnu se uvádějí tři osoby: pojistník, majitel a provozovatel. Může to být jedna osoba, ale klidně tři. A to důležité: bonusy jdou za pojistníkem! Takže pojistník (na koho je sjednaná pojistnka, kdo ji platí) klidně může být manželka, vlastníkem leasing a provozovatel ty.
Když už jsem se srovnal s tím, že je nás o 8 000 víc, než před rokem, tak tu snad už zůstanu nějakou delší dobu aktivní, a doufám, že ani škola mi to nepřekazí, tak jako při té minulé půlroční GC pauze…
Ono Ti Kovboji taky nic jiného nezbyde, než se s tím smířit.
Jasně že je to i díky nám že už geocaching není to co býval, ale zase máš na naší kešce své první FTF.
Tak se na ten nárůst nových kačerů zkus někdy dívat i trochu pozitivně.
I tak to lze popsat, marekl asi před rokem dělal nějaký výpočet, za jak dlouho bude tímto tempem země zakešovaná tak, že už nebude možnost bez porušení 161m nic umístit a čeká nás to celkem brzy (myslím, že to bylo asi 5 let).
Jinak ta keška ([cache]GC15397[/cache]) je fakt prvotřídní, tenkrát před rokem to fakt stálo za vstávání po páté hodině