Nemůžu příjít na to jak převést souřadnice v tomto formátu 49° 12’ 38.828"N, 16° 24’ 31.552"E ,které jsou uváděné na mapy.seznam.cz na klasický formát v MapSource NXX°XX.XXX, EXXX°XX.XXX
na mapy.cz klikni pod zobrazenými souřadnicemi na GPS a tam si můžeš zvolit formát. Konkrétně je to N 49° 12.647’, E 16° 24.526’
je na to udělátor přímo na gc.com: http://www.geocaching.com/wpt/?lat=49.145433&lon=16.651517&detail=1
A cože je to za keš?![]()
Sakra,díky,zmátlo mě, že poslení je 4čísli a ne 3číslí.
Ale ještě, dá se to nějak nastavit přímo v GPS aby tam šli zadávat přímo ty původní souřadnice.
Problém je v tom,že pozice autocampu jsou v katalogu udávány v těchto pozicích a je musím nějak zadat do navigace aby mě to tam dotáhlo…
No a v autě to nejsem schopnej převádět,když nemám pipojení.
Už jsem našel nejbližší keš:Kostel sv. Vaclava a sv. Jana Krtitele N 49° 12.641 E 016° 24.552 GC1CKMD;)
Na který se dostaneš z listingu jakékoliv keše, aniž by sis musel někam poznamenávat tento odkaz: pod souřadnicemi stačí kliknout na Other Conversions.
Taky není špatný vědět, že 60 vteřin je minuta (a 60 minut je stupeň - v případě převodu do desetinného formátu).
A vůbec není špatný vědět, že souřadnice lze do listingu zakládané keše zadávat bez těchto převodů v jednom z těchto formátů - lze to přepínat.
Taky lze doplnit, když už jsme u toho, že (snad) do každé GPS lze také vkládat souřadnice různých formátů (po přepnutí v nastavení).
Do GPS to jde zadávat ve třech typech formátů ale ani jeden není tento zde uvedený…
JJ, taky si v Garminu Nuvi zadám jeden formát a uložim si to pod nějakym názvem. Pak si jednoduše formát přepnu.
To jo ale v autonavigaci to nejde tam jsou dostupný jen 3 typy a tenhle napotvoru ne…
Někomu by třeba mohlo hodit toto ![]()
viz. příloha
Jednou jsme taky řešili nějakej divnej formát a tak jsme si nějakej převaděč vygooglili.
Hm a který 3 formáty tam jsou, když tam není stupně-minuty-vteřiny?
Každopádně dělit šedesáti se dá i v autě kalkulačkou v mobilu. Když jde o jeden cíl na celou cestu, tak ta dvě čísla zas tolik práce nejsou.
Že by v nějaké GPSce nebyl format Stupně Minuty Vteřiny, to bych se divil tak, že už bych se snad víc divit nemoh.
Možná bude problem v počtu desetinych mist, na těch mapach.cz to s nima dost přeháněj.
V GPS bývá většinou: D MM SS.s.
Při převodu nemusíš být vůbec přesný. Uvědom si, že ve formátu DD MM.MMM je to poslední číslo přibližně v metrech, u souřadnic v DD MM SS.SS tedy vůbec neřeš desetiny sekund a jenom číslo SS vyděl 60 a máš to
Ahojky,
Prosím o radu jak prevést souradnice v tomto formátu:
5395659
-520279
na formát WGS84. Diky za radu
Zkus tohle, vychazi to ale do more (za predpokladu, ze jde o British grid)
http://walks.ndrw.co.uk/index.php?x=osgb_latlong&osgb=5395659±520279&create=Evaluate
Ahojky,
Omlovám se ale nemohl jsem drív reagovat, byl jsem pryc a bez moznosti emailu.
K výse mému polozenému dotazu, zjistil jsem ze první císlo je v Krovakovem zobrazeni (S-JTSK) a druhe v Gauss-Krugerovom (S42). Díky
Ahoj,
jako začátečník pořád narážím na nějaké záludnosti. Teď jsem luštil mysterku. Vyluštení nebyl problém, snad. Ten nastal až v okamžiku výpočtu souřadnic.
N50° 500/501,435
E14° 190/10,70
s touto formou jsem so zatím nesetkal a nepomohla mi ani nápověda, že je to psáno v tisicinách minut.
Může někdo zelenáči poradit jak se dobrat klasického zápisu souřadnic?
hint: Umí zelenáč dělit?