Připojení GPS k PC

Ahoj, mám teď nově problém, když potřebuji připojit svou GPS (GARMIN Etrex Legend HcX) k PC, tak se vypne, dělá to teď, nikdy předtím to nedělala, zkoušel jsem to jak s baterkami, tak bez nich, s nabitými i vybitými, do horního i spodního portu. Nikdy předtím to neblblo. Prosím poraďte. Díky

Ještě bych chtěl dodat, že jsem zkoušel dva různé kabely, a vypadá to tak, že zapnu GPS, strčím kabel do GPS (či USB) a připojím k PC (v druhém případě k GPS). Nato se GPS vypne. Pokud je připojená k PC, tak se ani nezapne.

Možná je to blbost, ale já u svého garmin Colorado 300 vůbec GPS nezapínám, když ji chci připojit k PC, normálně ho vypnutý připojím k PC a on se sám zapne do takového režimu pro přenos. Tak třeba ti pomůže to, zkus ho připojit nezapnutý.

A zkousel si to i na jinem PC?

Zkoušel, to stejny, když připojím vyplou, tak ji to nenajde, ani nezapne. Pokusím najít záruku a jít to reklamovat.

Můžu doplnit zkusšenost s Oregonem, ale nevím, nakolik to bude podobné. Koukni v menu v GPS na nastavení, mělo by tam být nastavení, jak se bude chovat po připojení k PC. Osobně tam mám "dotázat se" a tedy si vždycky vyberu, jestli se má tvářit jako nový disk nebo jen brát šťávu a normálně fungovat jako GPS. Přesné termíny, jak se to jmenuje, by ti asi stejně nepomohly, mám v Oregonu přehranou jinou češtinu :slight_smile:
Jo a taky připojuju vypnutou GPS

Osobně GPS (Garmin Oregon 200) připojuji k PC vypnutou. Téměř okamžitě se mi přihlásí k PC.
Zkontroloval bych nastavení v PC, zda jsi omylem nezadal "zakázat toto zařízení". To mi přijde jako nejpravděpodobnější varianta.
Pokud nevíš kde toto nastavení v OS hledat, pak se mi ozvi (nejlépe e-mailem) a já se pokusím toto nastavení vyhledat a pak ti poradit jak na to (tímto tě samozřejmě nepodceňuji, jen se snažím pomoci).

Teď jsem to odzkoušel na nezávislém PC (u kámoše) a GPS zase blbla, buď je to v nastavení, ale s tím jsem nic nedělal. Zkusím to vzít do servisu a uvidím, co mi řeknou, bohužel jsem ztratil záruku. Každopádně jsem našel řešení, strčit paměťovku do čtečky a nahrávat bez GPS, u se stahují aktualizace map:D Díky všem, co mě pomáhali

Teď se dokončilo nahrávání a mapy jsou tam.

No evidentne mas problem na strane GPS v tom USB nebo tak nekde.