Zdravim,
chtel bych si do statistik udelat nejaky graf, ktery vyuziva hodnoty, ktere v Templatu nejsou k dispozici, konkretne obtiznost a teren u kazde kese.
Umim PHP, tak me napadlo pres INCLUDEHTML pridat skript v souboru Template.
Napsal by mi prosim nekdo, jak se muzu pripojit k SQLite databazi? Pres SQLite Manager (plugin do FF) se pripojim, ale kdyz to zkusim v PHP…
$db=sqlite_open("D:\geoget\geoget.db3");
tak se nepripoji…
Warning: sqlite_open() [function.sqlite-open]: file is encrypted or is not a database
Vůbec jsem nezkoumal db soubory geogetu, ale tipuji, že když je otevřeš přes FF, tak to je standardní formát. Já když chtěl v PHP pracovat s SQLite, tak jsem používal nakonec PDO, protože tuším že přímá SQLite právě nějak nefungovala (nejspíš šlo o nějakou verzi datových souborů). Tak zkus PDO, třeba pomůže
Ta chybova hlaska znamena, ze nerozumi datovemu formatu.
Zalezi jake funkce pro pristup pouzijes. Pokud si pamatuji, tak sqlite extension byla pro Sqlite2, ale ja pouzivam Sqlite3. Coz vysvetluje tu chybovou hlasku. Zminene PDO by melo uz Sqlite3 podporovat, ale vyhnul bych se modifikaci databaze, protoze bych se divil, kdyby to melo podporu prostorovych indexu a dalsich vychytavek. Ale cteni by melo byt v pohode.
Na takovou moznost jsem prave nikde nenarazil. Respektive vsiml jsem si nejakeho Editoru skriptu (nevim, jestli je to ono), ale zorientovat se v tom by asi bylo na dyl, nez pripojit nejaky PHP skript (kdyz uz mi na pocitaci bezi ten server…), tak uz jsem to zacal delat takhle. Zkusim priste.
No, dokumentace na webu je, ale neni dokonala
V tomoto pripade ti take doporucuju opustit PHP a pouzit makra GG. Klidne ti s tim pomuzu (budu-li na to stacit). Stoji to za to a vyuziti urcite najdes i jinde nez pro statistiky a pak se nemusis ucit nic noveho
Psat to muzes v jakemkoli textovem editoru, osobne pouzivam PSPad. Skripteditor z GG je takovy trochu spartansky pro nas zmlsane. Ale umi treba vytvorit sablonu pro makro prislusneho typu a tim vygeneruje zaklad, ktery se pak uz jen doplni o potrebnou funkcnost.
Rad si v tom neco napisu. Urcite to bude jednodussi. Tak az me zas neco napadne, tak se treba ozvu. Ted uz to mam hotove v PHP. (Soucet hvezdicek na kesich). Diky za rady.