Muze mi prosim nekdo poradit jak zprovoznit pripojeni garmin etrex legend pomoci serioveho kabelu?
vsechny pokusy skoncily hlaskou ze nic nebylo nalezeno
Muze mi prosim nekdo poradit jak zprovoznit pripojeni garmin etrex legend pomoci serioveho kabelu?
vsechny pokusy skoncily hlaskou ze nic nebylo nalezeno
V novejsich verzich mapsource musis v nastaveni povolit prohledavani seriovych portu.
jinak to pak uz funguje samo. Zapni GPSku, pripoj ji kablikem k pocitaci a pred pokusem o prenos dat ti tu GPSku Mapsource uvidi.
A pripadne prepnout na spravny protokol podle manualu.
vyskousel sem vsechny porty co byly v nabidce a stale nic.
jak se nastavuje ten protokol?
v manualech co sem k tomu dostal neni o pripojovani k pc ani slovo
Je to COM 1 a není potřeba nic nastavovat. V MapSource dáš "převod->odeslat(přijmout) ze zařízení" a po chvili se Ti objeví okénko a v něm by se mělo objevit Tvé zařízení.
presne to delam a hlasi to : nebyla nalezena zadna zarizeni:@
Už si to sice přesně nepamatuju, ale někde v menu "Setup"… tuším, že se ta položka jmenuje "Interface" a nastaveno musí být "Garmin" (další možnosti jsou "NMEA", "RTCM" apod.).
edit: České názvy bohužel neovládám, ale asi to bude něco jako Nastavení/Spojení. (Ikonka klikaté obousměrné šipky.)
edit2: Tohle upozornění bude pravděpodobně zbytečné, ale raději pro jistotu… GPS musí být při pokusu o spojení zaplá.
Mě se ho také nepodařilo připojit na COM1 a jiný COM na počítači nemám. Tak jsem zkusil redukci USB-COM, ve windows se vytvořil COM9 a ten už to v pohodě našlo. Redukce stojí cca 250 Kč.
A máš ten COM port zapnutý i v BIOSu počítače ?
Že máš vzadu nějaké konektory ještě automaticky neznamená, že jsou momentálně funkční…
Zkusil bych:
mělo by jít: gpsbabel -i gpx -f waypoints.gpx -o garmin -F com1 (nebo s menšími úpravami v portu, windows jsem nikdy nezkoušel ![]()
to Jarous 1
marekd myslel redukci ze sériového portu, který je na Garminu Legend (datový kabel) na USB port, který je na snad teď už všech PC. Ale pozor, je docela dúležité mít k této redukci ovladače !!! (jde tedy o syst. Win XP, jinak nemám zkušenosti) Toto jsem vyřešil nákupem dané redukce (kabelu s redukcí) bylo to ale bez instalačního CD (ovladače) a ovladače-CD jsem si zkopíroval od kamaráda, který měl sice jiného výrobce redukce, ale fungovalo to bez problémů.
Můžete mi prosím Vás někdo napsat svoji zkušenost s připojením/proprojením GPS garmin eTrex legend HCx s windous vista 64bit?
Na windous XP mi garamin komunikuje se stránkami dobře a stahované poklady ukládá spolehlivě, ale vistě chybí ovladač. Ovladač který jsme doma stáhli ze stránek na GC.com nám neběhá správně. Co mi poradíte?
Ty nemáš na pc USB-éčka?:o
Pokud máš na pc USB-éčka tak připoj přes ně.
Mohl bych vidět o jakou redukci přesně jde? Taky jí potřebuji a ne a ne na ní narazit
V tomhle vláknu je pár tipů na ověřené převodníky.
GPS Garmin Legend - redukce na USB