připojení legenda k pc

Muze mi prosim nekdo poradit jak zprovoznit pripojeni garmin etrex legend pomoci serioveho kabelu?

vsechny pokusy skoncily hlaskou ze nic nebylo nalezeno

V novejsich verzich mapsource musis v nastaveni povolit prohledavani seriovych portu.

jinak to pak uz funguje samo. Zapni GPSku, pripoj ji kablikem k pocitaci a pred pokusem o prenos dat ti tu GPSku Mapsource uvidi.

A pripadne prepnout na spravny protokol podle manualu.

vyskousel sem vsechny porty co byly v nabidce a stale nic.

jak se nastavuje ten protokol?
v manualech co sem k tomu dostal neni o pripojovani k pc ani slovo

Je to COM 1 a není potřeba nic nastavovat. V MapSource dáš "převod->odeslat(přijmout) ze zařízení" a po chvili se Ti objeví okénko a v něm by se mělo objevit Tvé zařízení.

presne to delam a hlasi to : nebyla nalezena zadna zarizeni:@

Už si to sice přesně nepamatuju, ale někde v menu "Setup"… tuším, že se ta položka jmenuje "Interface" a nastaveno musí být "Garmin" (další možnosti jsou "NMEA", "RTCM" apod.).

edit: České názvy bohužel neovládám, ale asi to bude něco jako Nastavení/Spojení. (Ikonka klikaté obousměrné šipky.)

edit2: Tohle upozornění bude pravděpodobně zbytečné, ale raději pro jistotu… GPS musí být při pokusu o spojení zaplá.

Mě se ho také nepodařilo připojit na COM1 a jiný COM na počítači nemám. Tak jsem zkusil redukci USB-COM, ve windows se vytvořil COM9 a ten už to v pohodě našlo. Redukce stojí cca 250 Kč.

A máš ten COM port zapnutý i v BIOSu počítače ?
Že máš vzadu nějaké konektory ještě automaticky neznamená, že jsou momentálně funkční…

Zkusil bych:

1. zkontrolovat nastavení v GPS (jak tu psal alkes)
  2. jiný software než mapsource, třeba GPSBabel - viz. GPSBabel – GeoWiki

mělo by jít: gpsbabel -i gpx -f waypoints.gpx -o garmin -F com1 (nebo s menšími úpravami v portu, windows jsem nikdy nezkoušel :slight_smile:

to Jarous 1
marekd myslel redukci ze sériového portu, který je na Garminu Legend (datový kabel) na USB port, který je na snad teď už všech PC. Ale pozor, je docela dúležité mít k této redukci ovladače !!! (jde tedy o syst. Win XP, jinak nemám zkušenosti) Toto jsem vyřešil nákupem dané redukce (kabelu s redukcí) bylo to ale bez instalačního CD (ovladače) a ovladače-CD jsem si zkopíroval od kamaráda, který měl sice jiného výrobce redukce, ale fungovalo to bez problémů.

Můžete mi prosím Vás někdo napsat svoji zkušenost s připojením/proprojením GPS garmin eTrex legend HCx s windous vista 64bit?
Na windous XP mi garamin komunikuje se stránkami dobře a stahované poklady ukládá spolehlivě, ale vistě chybí ovladač. Ovladač který jsme doma stáhli ze stránek na GC.com nám neběhá správně. Co mi poradíte?

Ty nemáš na pc USB-éčka?:o
Pokud máš na pc USB-éčka tak připoj přes ně.

Mohl bych vidět o jakou redukci přesně jde? Taky jí potřebuji a ne a ne na ní narazit

V tomhle vláknu je pár tipů na ověřené převodníky.
GPS Garmin Legend - redukce na USB