Kolega MMD3 objevil, že gc.com už akceptuje všechny entity nutné pro korektní zobrazení češtiny! Že by od změny designu? Přísal bych, že jsem to taky zkoušel a nechodilo to. Mrkněte na jeho [cache]GC22ET4[/cache].
Vyzkoušel jsem to také na své [cache]GC1V8D7[/cache] a opravdu to chodí. Pokud jsou všechny znaky zadány ve formě &#<utf8-kod>; tak ty které lze převést na entity jsou převedeny a všechny ostatní to nechá jak jsou.
Spíchl jsem si jednoduchý skript: http://tomasek.cz/gc/html.pl, použití na Linux systému běžícím v il2 je následující:
To se ti jen něco zdálo. Haggaeus tady už před dvěma lety všem usilovně vysvětloval, že vkládat češtinu jako entity nejde a nikdy nepůjde, protože bla bla bla, a že on to ví nejlíp, protože je ze všech nejchytřejší a vůbec…
Nemám moc rád aktivity některých, kteří chtějí nadstandard a pak přidělávají akorát problémy ostatním… Entity jsou fajn v listingu v browseru, ale to je asi všechno. Ano, čeština je nekompletní a nekvalitně implementována, ale to může maximálně vadít profesorce češtiny. Lidi, neblázněte.
Musím říct, že bych správnou diakritiku v listingu ocenil, ale tohle, jak vidno, moc použitelné není. A hlavně! K čemu diakritika, když ji neumí správně použít ani autor vlákna?