pro turisty

ted jsem okukoval kese v hamburku a vyhledaval si nejaky zajimavy a pri tom jsem padnul na bookmark list prilozeny ke kesim ktery se jmenoval FÜR TURISTEN. a prekvapive :slight_smile: ukazoval na kese, ktery by autor doporucil turistum. tak me napadlo, ze by tohle nebylo od veci udelat i pro prahu/cr. sem tam se nekdo ze zahranici pta ve foru apod. vzhledem k tomu, ze je hafo listu s FTF :), predpokladam, ze to PM zvladaji levou zadni. my bohuzel PM nejsme, takze to jen hazim do placu jako napad, jestli se toho nekdo ujme. a pokud si to uz nekdo udelal a ja o tom nevim, tak me nechte spat dal. :)))

Bohužel turistice se konkrétně já pravidelně věnovat nemohu a tak dělat bookmark list na tyhle cache by byl u mne nesmysl. určitě se najde někdo jiný. Ale tuhle informaci by měly v listingu ošetřit dostatečně atributy

“takes more than 1 hour”

a případně significant hiking, ne? Ten ale občas někdo použije i na cache, ke kterým se jde pouhých pár minut.

No já myslím, že původní Dainova myšlenka byla hlavně udělat list s cachema blízko známých turistických atrakcí - aby turista nemusel dopředu nic moc plánovat, prostě si stáhnul těch několik málo cacheí z listu a mohl si být jistý, že ho k nim automaticky dovedl každý průvodce - což o to, pro Brno ten list klidně vytvořím, jenže kdo se na něj bude dívat, když je v Brně (zaplaťpánbůh) jen minimum turistů - a kde vlastně by tento list turista hledal? Sice mám svůj FTF list, ale v podstatě nic o bookmark listech víc nevím.

No dovol!

Ty bookmark listy jdou nějak sdílet?

jo presne tak jsem to myslel, jak pise mitak: aby to upozornovalo na kese, pobliz tras vhodnych pro turisty. prece jen, kdyz nekam jedu na par dnu, chci videt hlavne to mesto a prilezitostne odlovit kesky. bookmark listy dle meho nazoru funguji tak, ze ho prilozis ke kesi, on se tam jevi v inventari ( pouzivano u nas hlavne jako ftf listy nebo listy s peknyma keskama). kdyz pak na list kliknes, objevi se ti seznam vsech kesek zahrnutych do listu. takze teoreticky staci padnout na jednu kes v centru, ktera bude mit list pripojeny a budes mit hruby prehled, ktery kesky pro tebe pripadaji jako pro zahranicniho turistu v uvahu.

vim ze ve foru parkrat padl dotaz, jake kese doporucit turistum v centru prahy, ze ho nekdo zahranicni kontaktoval. a nas se na to samy na samanove geopivu vyptavali royal flush (usa)

Už jsem přišel na to, jak se to vyrábí a vytvořil jsem to zatím pouze pro některé svoje cache.

Otevřeš si nějakou stránku s popisem cache a vpravo máš možnost “Bookmark Listing”. Naučil jsem se to včera, když jsem si všimnul při logování Synagogy “Mitákova FTF”

No a potom jsem si s tím chvilku hrál a už mám taky své FTF o:-)))))

Ale musíš na to tuším být PM.

Tak už jsem taky jeden “Tourist caches of Brno” list spáchal - je přístupný přes můj profil, má dvanáct kousků, z nichž 3 jsou v současné době nedostupné, další 3 jsou mystery a 2 multi - čili máme v Brně jen 4 tradiční cache snadno přístupné pro turisty: A to jsou Anthropos, Bronzmukl, Petrov a Vaňkovka - z nichž si myslím jsou opravdu turistické jen dvě: Petrov a Bronzmukl - myslím, že bysmě měli Brno nějak obohatit traditional mikrama v centru.

Co Citadel? EDIT: jo, odpovidam si sam, je cerstve ukradena… no jo…

delší dobu disablovaná (ztracená)

Mimochodem, z Citadel pochazi mj. tento pozoruhodny log: “Mlsne chodím pod posledními hradbami, šipka ukazuje na ne a vzdálenost 30. metru, ale nevím jak se tam dostat. Snad príšte.” Logovano jako Found It. Jo to pak bodiky naskakujou … :]

prošel jsem všechny jeho logy a toto bude asi jen (jediný) omyl, nemusíme zatím alarmovat mravnostní polocii :slight_smile:

To jsem prece nerikal. Me osobne je celkem jedno, kdyz si takhle nekdo naklape dveste nalezu, je to jen jeho problem, jestli mu to udela dobre, tak at se tim tesi. Samozrejme ze u cloveka s 17 foundy se da predpokladat i proste ukliknuti… byl to jen takovy priklad, co vsechno se da zmotat. Mimochodem, podobne pripady jsem zaregistroval i u respektovanych staresinu… nebo lognuti vlastni kese pod zaminkou 'kontrola, vse ok" atd. :] // Ale jestli jsi prosel vsech jeho sedmnact logu tak to klobouk dolu, a zavidim ti, ze mas tolik volneho casu :]] gratuluju…

No jo - je to tak, sedím doma a snažím se u kompu učit - ale čím dál tím víc mi ta myška překlikává do vedlejšího okna :-))

No to je takový urban trek. Určitě bych tam doplnil cache, u kterých voní les a ječí ptáci :slight_smile: