Problém při ověřování v Evince

Zdravímporadím mi někdo jak ověřovat ouřadnice v Evince? Když napíšu výsledné souřadnice např. u keše GC1HPT7 - Stupnice nebo u
GC1Q7J0 - Petr Bezruč (a u této se snad ani udělat chyba nedá-dosazuje se dle básně) napíče mi, že souřadnice jsou špatně. I když podle polohy by odpovídat měly a jinak ani vyluštit nejdou. A to už jsem zkoušel dosazovat i desetinou čárkou i tečkou. Pokud někdo poradí budu rád.

napíče:D

mě si nevšímejte já jsem mimo a chápu překlep,jen se mi tenhle překlep líbí:D

napíče:D

mě si nevšímejte já jsem mimo a chápu překlep,jen se mi tenhle překlep líbí:D

a ještě se mi to pošle dvakrát,njn,tak budu dvojitej magor:D

Ať koukám jak koukám, tak na bezručovi Evince nevidím, asi jsem slepý.

A kde není odkaz na evince, tak není co ověřovat.

Mi to u bezruče v pohodě jde. Nezapomněl si třeba prohodit W a E?

Junet: Odkaz na evince je tam v textu…

Podstatné je napsat před délku 0, zde tedy 018, pak je dobré si tam dát k délce E a nenechávat tam W. To jsou 2 největší chyby. Desetinny se oddělují tečkou.

A ověřovat cosyk ani nezkoušej, tam Ti to nebude fungovat na 99%, ale u básně je to OK.

Není tam obrázek, ale jenom odkaz…

Tu se mozes zkontrolovat, esli vubec najdes kesulu
a tu, esli mas dobre suradnice, kaj najdes to "cosyk".

njn já na listing kouknul jenom zběžně, a oko hledalo typický obrázek :smiley:

Děkuji problém byl v zeměpisném W místo E :slight_smile:

Problém je v přepočtu souřadnic a taky ve způsobu, jak se k těm "špatným" člověk (vlastně kačer…) dostane.
Nevím proč, ale když jsem to testoval, vždy mi to vyšlo.
:wink:

Jinak u Bezruča se neostýchejte se mi ozvat, to není maturitní zkouška, přece si jen hrajeme, ne?

Tak ta 0 před délkou rozhodně podstatná není, nikdy ji nedávám a vždy to zatím fungovalo. Ale samozřejmě to zapomenutí W a E je častá chyba.

To neni pravda, normalne mi Evince zahlasila
Congratulations!
You entered: N 49° xx.xxx E 018° xx.xxx

A na prvni pokus, tam je to jeste jednoduzsi a bez moznosti chyby nez u basnicky… :D:D