Riesim zavadu na kamaratkinej 60 csxke - po zapnuti sa nahodi, ale po par sekundach sa vypne, ako by jej dosli baterky. Je kupovana v USA, takze s tym nechceme hned bezat do Picodasu - stretli ste sa s tym niekto a viete, ako to riesit?
Vypina sa aj po napojeni na externy zdroj (notebook)…
Myslim, ze v Picodasu se nechytnes. Picodas je dnes jen velkoobchod a pri opravach odkazuje na prodejce a ten teprve posila GPS na opravu. Ja jsem tam byl a mel jsem tu smulu, ze jsem kupoval GPS u Picodasu jeste pod Nuselskym mostem, tak mne tedy vzali na milost, ale stejne neopravili.
Mel jsem podobny problem s Vistou Cx a oprava by byla drazsi nez nova GPS, tak jsem koupil rovnou novou. Picodas mi pak ochotne prevedl registrace map na novou GPS.
Mě se to stalo asi 3x za 2,5 roku používání. Vždy se to "opravilo" samo po nějaké době. Domnívám se, že to bude mít souvislost s datovou kartou. Protože když se mi navigace začala takto vypínat, tak jsem do ní vložil druhou datovou kartu a s ní to šlo. Druhý den, fungovala i s tou první kartou normálně.
Take si myslim, ze to muze byt problem s datovou kartou. Jednou se me to stalo. Po vymene baterek nabehla, ale zmizely z ni vsechny mapy. Vyndal jsem datovou kartu, ocistil kontakty a od te doby je vse ok.
Mě kdysi dělala problémy eTrex Vista CSx, když jeden den pršelo, vezl jsem ji na kole pod pláštěnkou, druhý den jsem 2x zmokl, večer bylo celkem pěkně, vypnul jsem GPSku a třetí den ráno prostě nešla zapnout, a to ani přes datový kabel (takže baterkami to nebylo), vysoušel jsem ji fénem, nic nepomohlo. Poslal jsem ji do opravy, po měsíci se vrátila, že je OK a že prý mám používat dobré baterie, prý to bylo jimi. Dobrý, ne?
Mimochodem, to jsem si pořídil 60-ku a s tou jsem zatím spokojen, dokonce mi i párkrát spadla ze řidítek kola a zatím to vše přežila OK. Přitom mi ta Vista teď v pohodě šlape.
Ahoj,mel jsem stejny problem…jakou tam mas pametovou kartu? Me to delal transcend 2GB,po vymene za 1GB sandisk je po problemu,tak treba ti to taky pomuze;) jiny karty nez sandisk a kingstone tam casto zlobi a vel.nejlip do 1 gb.
Ahoj - zde je můj problém a jeho řešení:
Mě to dělala šedesátka těsně po koupi a semtam (po delší době používání) to ještě udělá.
Je to kontakty (přítlačnými plíšky) k bateriím. Jsou asi tenké a pokud je GPS na stojačku, neudrží někdy baterky (zvláště těžší akumulátory) a dojte k odpojení baterek.
V tom případě musím plechové kontakty trochu napružit a pak GPS zase jede.
To byl popis mého problému - u Tvé GPS to může být třeba i ta karta.
Jenom chci doplnit Gerdíka, já tohle u staré 60 taky řešil a dal jsem za plíšky 3mm mirelonu. Po koupi kolouše jsem zjistil, že tento problém výrobce vyřešil prakticky stejně.
Ahojte, diky za prispevky, dostal som sa k nim az teraz. Medzitym sme zistili sami metodou pokus-omyl, ze sa naozaj jedna o datovu kartu. Kupujeme novu a uvidime