Mám problém při tvorbě statistik s datem založení keše. Podobný problém jsem už měl i s datem nalezení keše,ten se vyřešil nějak sám od sebe. Při načtení nalezených keší pomocí GeoJarry jsou u některých keší chybné data založení keše, lépe řečeno jsou to data vytvoření databáze nalezených keší,což je samozřejmě špatně a ovlivní to výsledné statistiky v ggStat. U ostatních je vše v pořádku. Nenalezl jsem žádnou spojitost mezi chybně importovanými keškami, takže jsem bezradný.
Vyzkoušel jsem několikrát znovunačtení databáze (stažení nalezených keší),ale nic nepomáhá. GeoGet i všechny pluginy mám v aktuální (poslední verzi). Můžete mi někdo prosím poradit jak se tohoto problému zbavit?
Napiš verze GG, GJ a GGstatu, které máš. Čím generuješ ty statistiky? Autostatem? Jakou máš verzi?
No spis napis o jake kese se konkretne jedna.
Nemenil jsi format data na gc.com?
No doufal jsem,že je to z printscreenu patrné. Všechny s datem založení 3.7.2011. Je jich hodně a vypisovat je nebudu. Pro příklad-Myslivna (GC190JP).
Používám verze: GeoJarry-2.2.4, GGStat-1.1.33, GeoGet-2.5.13.628. AutoStat nepoužívám. Měl jsem ho na zkoušku nainstalovaný,ale před ním i po něm se tento problém vyskytoval a myslím, že se ho to ani netýká.
Formát data jsem neměnil. Necelá polovina keší je v pohodě a databáze byla stažena najednou, takže nedoplňovaná.
Jsem na tom podobně. Po včerejším stažení nálezů z GC se rozhodila většina dat nálezů (data založení keší vypadají OK). U většiny se mi zapsalo 5.7.2011, dvě, které jsem logovala 4.7. se přepsaly na 7.4. a i u jiných dalších se prohodil měsíc a den, takže už mám i nálezy 6.10., 6.11. a 6.12. 2011. Asi 4 (ze 130) si zachovaly správné datum.
U dat nálezů mi to udělalo jednou,ale po smazání a znovunačtení databáze se to srovnalo. Má radost trvala jen chvilku, něco podobného mě potkalo u data založení keše. U dat nálezů jsem to měl úplně stejně, některé nálezy v prosinci 2011. Správně se zapsala jen asi 1/3 všech keší. Předpokládám, že něco bude nejspíše s novou verzí GeoJarry. Šmejdil jsem ve všech vláknech a nic podobného ještě nikdo nepsal, teď už jsme dva, takže to asi nebude úplná náhoda. Když si vzpomenu, jak dlouho mi trvalo přetvořit template.cz, tak aby byl funkčí a měl jsem ho tak jak si představuji a teď tohle.![]()
a na webu mas nastaveny jaky format pro datum? jestli dd/mm/yyyy, pak je to ten jedinny format, ktery gg neumi.
Náš formát data neumí? :o Určitě se to do další verze naučí, že jo?
Sobikovi: a muzes mi rict, jak ten program ma vedet, jaky format datumu pouzivas?
Změnil jsem formát data na geocaching.com a zkusil stáhnout databázi znovu. Vše vypadá dobře, takže to zdá se zabralo. Moc děkuji!
Jen mi je záhadou, že defaultní formát to neveme a musím ho měnit. Je mi celkem jedno jak bude datum vypadat, ale je fakt, že pro nás je přirozenější dd/mm/yyyy. Navíc u některých kešek se datum stáhlo dobře, pochopil bych všechny špatně, ale jen některé?
Náš formát data to prave naopak umi, jen ten web geocaching.com jej neumi! Ten nas format data je totiz dd.mm.yyyy ![]()
U formatu dd/mm/yyyy mas takovy prakticky problem v tom, ze ten web umi i mm/dd/yyyy. Jak je mam asi od sebe rozlisit? A protoze format mm/dd/yyyy je vychozi format, kterou gc.com pouziva, tak ma prirozene prednost!
Nebo mas nejaky napad, jak ze stazene a ulozene stranky poznam, jaky format ma nekdo nekde v nastaveni nastaveny?
Už to mám taky OK, díky za návod. Po změně formátu data na GC už se vše načetlo správně.
A nejlepsi bude, kdyz mi podporite navrh na pridani ‘naseho’ formatu primo na gc.com web:
Dekuji.
Frmel napsal/a:
Navíc u některých kešek se datum stáhlo dobře, pochopil bych všechny špatně, ale jen některé?
To je proto, ze geoget je chytry, a nektere formaty sam pozna. Takze kdyz uvidi treba 20/06/2011, tak pochopi, ze prvni cislo nemuze byt mesic! Ale kdyz mu ukazes datum 06/04/2011, tak ani ty nedokazes poznat, co je den a co mesic. A proto tu Geoget musi predpokladat vychozi nastaveni na webu.
A co treba do nastaveni importu pridat nejaky preferovany format data? Pokud nekomu vyhovuje DD/MM/YYYY tak at si to na gc.com nastavi a sdeli to i geogetu…
a kdo to pak bude tem uzivatelum opravovat?
Zatlacme na gs, at udela nas dd.mm.yyyy, a nikdo si tam ten divny format s lomitky stejne nenastavi. ![]()
A co takhle udělat při omportu více keší funkci, která by se koukla na datumi u jednotlivých keší a pak z toho zkusila vydedukovat správný formát datumu? Prostě něco ve stylu umělé inteligence: hele, tady se vyskytuje číslo vyšší než 12, tak to jistě bude den. Sice je to nedokonalé řešení, ale aspoň něco.
To jsme tam, co ted. Co kdyz to poznat nepujde? Takze to opravdu nefunguje a bylo by to reseni jen napul. Skoda prace. (Nehlede na problem toho, ze by se napred muselo vsechno nacist, pak mozna upravit a pak teprve ulozit.)