mam problem s importem waypointu, ktery spociva v tom, ze v gpx jsou souradnice zadana 50.2424 napriklad, takze po importu v garminu to orizne jen na 50 stupnu. Kdyz manualne upravim xml na 50,2424 tak se to naimportuje spravne. je to peknej "opruz" to manualne regularnim vyrazem opravovat. Nemate s tim nekdo nejaky zkusenosti, jestli jde mapsource primet k tomu, aby generoval ty gpx soubory s carkou misto tecky?
Ahoj pošli mi gpx soubor před úpravou a po úpravě, podívám se na to. Jinak se mi to nějak nezdá. MapSource vytváří GPX s tečkama a gps garmin od stejné firmy vyžaduje čárky? Skoro jako by někdo upravoval firmware gps. Specifikace GPX také uvádí tečky - http://www.topografix.com/GPX/1/1/#type_latitudeType
Jedna se o garmin mobile XT. Kdyz exportuju GPX primo v programu v mobilu, tak jsou v tom gpx souboru carky misto tecet. Takze bud je to nejakej bug, anebo je to nejaky nestandardni chovani cesky lokalizace.
Mam stejny problem jako festr, mate nejake reseni na tento problem? Pouzivam Garmin Mobile XT 4.20 na E66. Vyskytuje se ten problem i v nove verzi 5.0?
Diky za odpovedi.
Zdravim…
Ve verzi 5.00.40s60.9 probehne import korektne (nez jsem na to prisel tak to trvalo nekolik hodin… - pouzivam Skrysotlac, pak to prezenu pres POI Editor a poslu pres MapSource a objevi se to v "Moje mista". Je mozne to poslat jako GPX soubor pres POILoader a body se pak objevi ve "Vlastni body POI" ale tam mne zlobilo zobrazeni))
Ano, před časem jsem řešil ten stejný problém a došle jsem k totožnému závěru.
Tedy potíž je v tom že (patrně díky lokalizaci) jsou v souřadnicích tečky místo čárek, tak že to nefunguje. Tehdy mi tu někdo vyrobil utilitku která tyto znaky zaměnila na jedno kliknutí a bylo po problému.
Už ale bohužel nevím kam jsem to zašantročil, je to jen pár let… navíc mě hrozně štvalo, že když si můžu stáhnout gpxko z emailu přímo v mobilu, že to bez úpravy v PC nepojede… to mě otrávilo…