Problém s GPS u Nokie E71

Ahoj,

používám k hledání kešek tydlifon Nokia E71 a v něm aplikaci Handy Geocaching. Lovím necelé 3 měsíce a nebyly žádné problémy. Při růčo zadání souřadnic mě telefon během vteřiny bez problémů navigoval. V poslední době při zadání souřadnic ukáže "Není GPS signál" a občas se třeba po 10i minutách rozběhne a naviguje. Ale posledních několik pokusů už neakceptoval a ani cca po 30i minutách nic nechytil - tp vše pod otevřenou jasnoju oblohou.

Vzhledem k tomu, že předtím to jelo jako po másle, nevím. Jinak když zapnu jinou aplikaci, tak ta najde GPS satelity, ale také píše: čekám na GPS signál.

Nemáte někdo nějaký nápad?

P.S. Handy jsem i přeinstaloval, zbytečně…

Dík

Ahoj,
nemam sice E71 ale E66 a tenhle problem se tu uz resil …

http://www.geocaching.cz/forum/viewthread.php?forum_id=11&thread_id=13476&pid=181816

asi sis hral s nastavenim GPS a vypnul A-GPS …

dík za info :slight_smile:

prosím o radu, když si zakoupím telefon s GPS, třeba tuto Nokii, tak neplatím operátorovi žádné peníze? Třeba za jakési připojení nebo tak. Nemám s tím vůbec žádné zkušenosti. Rozmýšlím se totiž, jestli koupit nový mobil s GPS, nebo samostatnou GPS, nebo modul. Poraďte co je nejvýhodněšjí, děkuji

No pokud nebudeš přistupovat na NET tak nic naplatíš.
Tzn. že si musíš připravit data již doma.Osobně si většinou připravím keše doma.
Ale někdy jsem líný tak obětuju těch 17 Kč u vodafone, na připojení k netu :smiley:
Pokud chceš kešovat s mobilem tak je určitě lepší bez integrované GPS.
BT GPS má mnohdy kvalitnější signál a mobil ti vydrží podstatně déle než s integrovanou GPS :wink:

Gorole a můžeš mi prosím poradit konkrétní BT GPS? Něco vhodného, dostačujícího, nepředraženého. díky

LD-4W

u te A-GPS stahuje data ze site operatora, takze kdyz to vypnes a nechas pouze GPS bez asistence, tak se ceka dost dlouho na zachyceni souradnic … v tomhle bych videl lepsi normalni navigaci, nez tu v mobilu, ikdyz sam mam nokii e52 a cile se s ni naviguju :smiley: