Ahoj, prosím o radu, dnes se mi při stahování PQ z e-mailové schránky objevila tato hláška:
There was an error during the execution of this program.
The application might become unstable and even useless.
It’s recommended that you save your work and close this application.
Error executing SQL statement.
Error [8]: Attempt to write a readonly database.
"DELETE FROM geotagcategory WHERE key NOT IN (SELECT ptrkat FROM geotag)": attempt to write a readonly database.
Je to poprvé co něco takového ve své instalaci GG vidím a nevím co s tím. Zkusil jsem export i stažených PQ ze složky, ale objevilo se to samé.
Díky za radu.
Pise ti, ze mas u souboru s databazi nastaven atribut "jen pro cteni", pripadne ji mas v nejakem miste nebo na nejakem mediu, do ktereho nemuzes zapisovat.
SD karta s prepnutym soupatkem?
Program files nebo primo koren C v rezimu prenosneho disku?
Zkus si v datovem adresari najit soubor sve databaze (jmeno dle databaze, pripona db3) a zrusit mu ve vlastnostech atribut jen pro cteni.
Pokud ho nema, je problem v pravech k zapisu.
Díky medwyne za pomoc a radu. B)
Bylo to tím, že databáze nebyla asociována s GeoGetem. Atribut pro čtení zaškrtnutý nebyl, ale GeoGet ji asi "neviděl". Mám v datové složce dvě databáze, každou jinak pojmenovanou a "neviděl" ani jednu.
Tak jsem mu asociaci ručně nastavil .."Otevřít v…GeoGetu" a už se PQ stáhly bez problémů.
Nevím čím to mohlo být, že databáze neviděl, přikládám to problému s Wokny, protože minulý týden comp zasáhla "modrá smrt", i když nějaká chvilková, už si dal říct a běží normálně i bez reinstalace. :o
Ještě jednou díky.
Opravdu, zadna asociace to nemuze ovlivnit. Zato kdybys to mel spustene treba dvakrat, tak si jedna instance muze tu databazi zamknout pro zapis a druha instance se pak opravnene vzteka, ze se mu nedari do ni zapsat. Nebo tu databazi mohl mit otevreny nejaky uplne jiny program…