Ahoj,
mám velký problém ce svým oregonem 300, když ho připojím k PC tak se mi přihlásí v takových 30-40 procentech jako USB velkokapacitní zařízení po nějakých 10-20 minutácch, jinak vůbec, resp. na hodinu nemám nervy.Mám normálně nastavený seriově Garmin. Přišel jsem na to v půlce srpna, do té doby se přihlašoval do několika vteřin. Na displeji GPS proběhne zálohování waypointů, pak se ukáže obrazovka připojení k PC a dlouho nic, pokud vůbec. Je pravda že jsem žil 2 měsíce z nahraných GPX, protože na kešky moc nebyl čas a nevyskytoval jsem se v neznámých lokalitách. Zkoušel jsem na 3 PC, asi 5-6 kabelů, update firmwaru, nastavení do továrního režimu, master reset, nic nepomohlo, nakonec mě ještě včera Oregon dorazil tím, že po připojení přešel jenom na napájení z USB. Taky jsem instaloval přímo ovladače USB od Garmin (asi verze 2.3, ale jenom na jednom PC). Vždycky jsem ho odpojoval nejdřív pře bezpečně odebrat, přece jsnom je to celkem drahý kus železa (ikdyž Visty -co jsem slyšel- by to měly umět bez problémů i na tvrdo), takže požkození tímhle způsobem není dost dobře možné. Asi je zralý na reklamaci, ale až teď jsem skončil brigádu a na školu nastupuju až na konci září, takže bych měsíc nemohl lovit. Nemám ho přímo od Picodasu a do servisního střediska daleko (jsem z moravy). Můžu si sice nahrát GPX na kartu, ale chová se to podivně, nehledě na omezenou paměť na waypointy, co to dělá při dublování kešek v menu geocachingu jsem radši nezjišťoval (mám rád aktuální listingy včetně logů a navíc to je proti zdvojení prakticky téměř nemožné zajistit, pokud lovím v přilehlé oblasti). Byla by pro mě prosím nějaká rada? Aspoň na ten měsíc? díky moc předem.
Nastavení - system - připojení - textový výstup.
No nevím, na všechny operace s Oregonem používám nastavení na "Garmin Spanner" a funguje to…
Pokud u volby "Garmin Spanner" zvolíš "ano", máš to jako když si dáš "textoý výstup" a řekni, že nemám pravdu.
Jestli máš pravdu nevím, ale proč jsou tedy v nastavení komunikace položky "Garmin Spanner" a "textový výstup" každá zvlášť ?
Vyzkoušej si to a uvidíš, co se ti bude hodit. Já používám Mozigo a textový výstup na přenos dat z tohoto programu.
Trošku v tom začínám mít hokej… ty používáš na na přenos dat z programu v PC do GPSky nastavení "textový výstup", které u starších Garminů znamenalo výstup jednoduchého textového řetězce s aktuálními souřadnicemi, nadmořskou výškou atd. směrem z GPSky do počítače?
Už z logiky věci by "výstup" měl znamenat přenos dat ven z GPSky.
Mohl bys prosím trochu upřesnit, co kam přenášíš a jak to přesně probíhá?
Raymond: Zkus toto:
http://garminoregon.wikispaces.com/Miscellaneous#toc3
Me se neco podobneho povedlo, tusim jsem si prenastavil GPX na groundspeaku a vysledkem byly podobne potize jako mas ty. Akorat ja nikdy nevydrzel cekat 20 min, do par vterin to proste musi byt. Po vynucenem pripojeni, ktere je popsano na odkazu co jsem prilozil jsem smazal vsechny GPX a bylo hotovo. Od te doby oregon maka jak ma…
Mně se stalo s Oregonem 300 něco podobného, připojoval se čím dál tím později, až se nakonec vůbec nedokázal připojit k PC. Reklamoval jsem ho u prodejce, byl jsem tři neděle bez něj a teď mám nový stejný přístroj.
Před pár měsíci jsem měl podobný problém. Pomohla přeinstalace ovladačů, ale když říkám přeinstalace, tak to neznamená jen nová instalace. Bylo nutné nejdřív ovladače odinstalovat, restartovat PC, nainstalovat nové a pak teprve připojit GPS.
Pokud jde o režim Propojení, hlavní výhodou GarminSpanner je to, že se po připojení napájen ptá, jestli se má připojit jako mass storage (nelze pak ovládat přes display), nebo jen chceš GPSku napájet externě, max. přenášet data z/do Mapsource. Ostatní volby prý toto neumí. Já jsem tam od výroby měl jiný režim, už nevím který a GPS se při připojení USB přepínala natvrdo do mass storage režimu.
Když Oregona 300 zapnu, nechám naběhnout (doba náběhu je podle toho kolik tam toho je nacpáno) a po naběhnutí připojím kabel do PC, tak je to prd-prd a tadáá tadáá během 5ti vteřin je to připojené.
Když připojím vypnutý, tak napřed nabíhá Oregon, mezi tím komunikuje s USB "ještě nééé, ještě nééé, … , UŽ!" a to je někdy i půl minuty.