stáhnul jsem si GeoGet a zjistil, že si sám pravděpodobně neumí stáhnout keše co by mi zobrazoval. Řešil jsem tedy jak stáhnout GPX soubory se všemi informacemi o keši abych to do něj mohl nahrát - jako první padlo Pocket Query.
No a teď k problému, naklikám si v tom Pocket Query to co bych chtěl, dám submit a vyskočí mi tam
"Thanks! Your pocket query has been modified and currently results in 0 caches. You can preview the search on the nearest cache page."
Poté mi přišel mail a v něm jsem byl upozorněn že v Pocket Query nemám žádnou keš.
Jakto?
A vůbec, proč je takový problém stáhnout soubor s kešema v okolí? JAk jsem pochopil tak ten pocket query mi dovolí dělat to párkrát denně a bude mi to posílat na mail jen jednou denně v určený čas.
To neexistuje nic snazšího?
Dále mi pak není jasné zaškrtávání atributů - pokud si tam naklikám tři atributy co v těch keších chci, tak to bude hledat jen keše, které mají JEN tyhle 3 atributy, nebo keše které budou mít více atributů a mezi nimi budou i tyhle 3?
A) PQ - asi sis nadefinoval kombinaci, která dává prázdnou množinu - mezi podmínkami je natvrdo AND!
viz http://wiki.geocaching.cz/wiki/PQ
B) na stahování do geogetu se poohlédni po Geojarry. Když budeš hledat, najdeš.
V tom případě je takřka nemožné trefit se správně - pokud bych chtěl jen noční keše kde je požadována baterka, musel bych trefit přesnou kombinaci atributů u té dané keše, to je jak hledat jehlu v kupce sena.
Ale i tak, pokud nekliknu na žádný atribut, stejně mi to žádnou keš nenajde.
Máš zatržené, že chceš zároveň nalezené i nenalezené. Taková asi neexistuje
A než to budes mít nastavené korektně, nenastavuj nahoře den v týdnu a dej volbu "Uncheck the day..", jinak si hned vyplácneš těch pět pokusů…
Aha, evidentně to neumí stáhnout keše které jsem našel společně s těmi co jsem nenašel. Ale jak to tak vypadá, asi zkusím nějaký jiný program - tohle zasílání v určený čas a ještě omezeného počtu keší se mi zdá podivný.
No jak se to vezme. Kdyz je nezaskrtnes, najde obojí. Záleží pak na ostatním nastavení - vzdálenost od ref. bodu, případně trasy, po které jedeš. PQ dokonalé není, ale zas tak blbé taky ne…
Odtutd si stáhni GeoJarry plugin, umí toho daleko víc než PQ. Ale porušuje pravidla pro používaní GC,com
Ale neznám nikoho, koho by za použítí GJ blokli
Nebylo by lepší si přečíst návod a naučit se to?
btw "zasílání v určený čas" - abys nebyl na omylu, ty si ten čas neurčuješ. Pošle ti to GS, až na to přijde u nich řada.
No po tom co mi ten plugin několik hodin stahoval keše a pak mi žádné neukázal (a po pokusu o stažení keší v okruhu jednoho kilometru tamty asi smazal) jsem si řekl že se zatim spokojim s gc.com.
To je zajímavé, že všem ostatním to funguje.
Bohužel, moje křišťálová koule je momentálně v servisu, takže těžko můžu hádat, co jsi ty udělal špatně…ale tipoval bych, že máš nastavený v geogetu filtr, kvůli kterému ty keše prostě nevidíš. Rozhodně stahování žádné keše z databáze nemaže.
Jinak by bylo lepší napsat přesný postup a parametry, které jsi nastavil, protože bez toho ti asi nikdo neporadí.
Svalovat vinu na software bude trochu mimo mísu, chyba bude nejspíš mezi židlí a klávesnicí.
Na program to nesvádím, vim že je chyba někde u mě. Nainstaloval jsem GeoGet, nainstaloval sem do toho ten plugin Geojarry, rozkliknul jsem pluginy, dotaz na GC.com, stáhnul všechny keše v okruhu 10km, na konci to potvrdil a nic se mi v GeoGetu nezobrazilo. Ve filtrech mám nastavené aby to většinu věcí ignorovalo, takže by je to logicky mělo zobrazit všechno. No a nic. Pak jsem zkusil stáhnout keše v okruhu 1 km, nějaké to stáhlo a na konci sem dal zobrazit - zobrazilo mi to seznam těch keší, ale tam se mi opět nepodařilo zobrazit mapu s tím kde ty keše jsou (navíc se mi nezdálo, že když jsem keš rozkliknul tak to něco začlo stahovat z internetu, když už by měla být stažená). Poté jsem GeoGet zavřel, znovu otevřel a už tam zase keše nebyly.
jen doplnim: ke ty kesi, kdyz otevres v GG, to stahuje obrazky, ktery jsou v listingu a nahledovy mapky, keska jako takova tam je cela az na tohle…
co myslis tim "tam zase kese nebyly"? jestli tam nebyly zobrazeny hned po otevreni GG, tak to neni zadna vada, jen je potreba si je nechat zobrazit nejakym filtrem - predstav si, ze ma v databazi geogeta treba pet tisic kesi a ty by se ti nacitaly pri kazdym spusteni - to by bylo strasne zdlouhavy. takle se nezobrazi sice nic, ale porad to je schovany v databazi, ze ktery si jenom reknes filtrem, co chce zobrazit