Ahoj, potřeboval bych poradit. Jde o to, že když připojím zapnutou GPS k PC přes USB kabel, GPS hned po zastrčení kabelu zhasne display a vypne se a už nejde zapnout..zkoušel jsem různé jiné USB kabely a nic. Když GPS připojím vypnutou a pokouším se ji zapnout, nereaguje vůbec. Podaří se to třeba po 2 hodinách zapínání.. Nevíte čím by to mohlo být? Kupoval jsem ji z druhé ruky, ale ze začátku tento problém nebyl… Dík za každý tip…
jasně, že zkoušel, zkoušel jsem to na svým PCčku i notebooku.. Oboje nefunguje… i když přiznávám že na PCčku se navigace chytává o trochu lépe…ale stejně by neměla blbnout vůbec… když člověk někam vyráží, chce to rychle nahrát do navigace a běžet…ne půl až 3 hodiny zkoušet, zda se GPS chytne… Dokonce jsem si i zkoušel přeinstalovat software a nepomohlo… když připojím navigaci přes USB kabel co mám k externímu disku, je zapnutí o malilinkato rychlejší…
Mohl by to být konflikt v napájení USB port / vnitřní zdroj GPS. Pokud ano, tak by mohlo pomoci přerušení plusového napájecího vodiče (červený) v USB kabelu. Závadu v GPS to sice nespraví ale dalo by se s tím žít…
Jojo je to tak, 2 roky s tím už bojuju…na nějaký čas jsem kešování kvůli tomu odložil, ale zastesklo se mi, tak se snažím zase k tomu vrátit…ale když ten Garmin se mnou nechce mluvit…:@
Blbý nápad. Jak je ten Legend nastaven. Jako USB mass storage, nebo na protokol Garmin? Nemám ho, měl jsem ho v ruce krátce, ale vím, že jako fleška (Mass storage) nesmí být nastaven, pokud se chce s ním komunikovat přes Mapsource (a jinak do/z něj nahrávat asi ani nejde).
Problém to neřeší, vypínat by se neměl, ale zkus se podívat, jak ho máš nastaven.
Že po připojení k PC displej zhasne, nebo je na něm něco jiného, nemusí nic znamenat (nevím, jak se chovat má). Podstatné je, jestli ho PC najde a dokáže s ním komunikovat.
Díky za reakci, ohledně toho nastavení, úplně netuším jak to ověřit, nicméně to není úplně to co mě trápí..Dere mě, že když GPS chci připojit kabelem k PC tak:
a) když je zapnutá, display zhasne a GPS se celá vypne a dlouho ji nejde pustit
b) když je vypnutá a připojiím ji do zdířky, nejde zapnout vůbec a když se to jednou (po dlouhé době mačkání knoflíku) podaří, tak pak funguje úplně normálně, můžu do ní nahrávat, stahovat z ní, upravovat, apod.
Asi fakt budu muset někam do servisu, což jsem fakt nechtěl…
Je to někde v menu navigace, tipuju Nastavení, nebo něco takového. Měl jsem jí v ruce pár dní a porovnával ji s Oregonem (mým). Přesnost naprosto srovnatelná, ale komfort ať při zaměřování, ale hlavně při práci s PC je u Oregonu lepší. Oregon se hlásí jako fleška a mohu do něj nahrávat soubory, třeba i keše nebo trasy. S Legendem se muselo přes Mapsource.
Ale tohle chování divné je.