Od dnešního rána se nemůžu připojit na gc.com a spřátelené weby přes ADSL připojení od O2. Jediné kam se dostanu je http://support.groundspeak.com/. Nemáte někdo stejný problém. Už jednou se mi to stalo, ale za několik minut se to samo rozběhlo teď už to neběží co vím cca 2 hodiny. Moje IP adresa začíná na 85.71.129. .. .
Upozorňuji, že jediné objemy dat které stahuji jsou oficiální PQ které ukládám do GSAKu a z něj je exportuji do GPS jinak nic a účet také zablokován nemám.
asi problem u O2,z telefonu (operator O2)se tam taky nedostanu
Taky to zkouším od rána, na dvou pc a nic. O2 je nějaké popletené…
Moje ADSL přes O2 je bez problémů (lokalita Praha 9).
O2 aplikuje filtry na některé weby a blokuje údajně závadné stránky, tak se jim do toho blacklistu asi nějakým omylem dostal i gc.com.
Anebo ho vyhodnotili jako závadný ![]()
Nesmysl. Jedu přes O2 ADSL a zcela bez problémů… A jen tak mimo něco o těch filtrech vím
a nic takového tam není B)
Je to blbé, ale jsem rád, že to není jen můj problém :). Bohužel jak se zdá tak je to problém jen části IP adres O2. To jsem zvědavej jestli tohle někdo spraví. A kam se vůbec obrátit s žádostí o nápravu …
mno, mne u o2 cas od casu kramuje DNS u .com a podobnych domen. nevim jestli je to modemem, nebo nekde vejs.. ted zrovna mi gc.com ale jede..
Ja mam ten samy problem
Je to asi jen otazka DNS serveru…
Minuly tyden predelavali ty co jsem prez ne ja, taky to pul dne neslo, dnes jsou asi na rade nektere dalsi…
Dnes mi to chodi normalne…
MichalS: Překlad IP adresy v DNS zjistíš pomocí programu nslookup.
Mohlo by pomoci na počítači nastavit v připojení sítě jinou adresu DNS (ale dost jich je blokovaných na příchozí IP adresu a ty by přes O2 nefungovaly).
Například by se dalo zkusit něco z tohohle: 93.153.117.1, 93.153.117.33, 217.11.232.9, 212.158.128.2
Zkousela jsem se pripojit pres Vodafone a tam to funguje … problem je opravdu jen v O2
mam stejny problem, Brno, O2, UMTS … ![]()
Otevřené DNS servery má také Google.
IP:
8.8.8.8
8.8.4.4
A na nslookup vam to vraci jake hodnoty?
www.geocaching.com = 66.150.167.189
support.groundspeak.com = 66.150.167.169
me take 66.150.167.189
Crocky: ty by ale mely jet, mam shodne. Takze na techto ti to nejede?
S474N: to je omyl, mně to jede jako dráha. Nejede to MichalSovi.
bohuzel nejede, tedy www.geocaching.com a coord.info nejede, support.geocaching.com jede