když spustím WhereYouGo, načte se mi normálně mapa. Problém je v tom, že se neukazuje moje pozice na mapě a nemohu tím pádem ani vstupovat do zón a hledat wigo keše. Několik wig mám už na tomto mobilu bez problému odlovených, problém nejspíš způsobila nějaká z posledních aktualizací WhereYouGo. Pokud v menu aplikace kliknu na "Poloha", nenajde mi to žádný satelit. Polohu v mobilu mám zapnutou, polohu pro aplikaci WhereYouGo mám povolenou a polohu pod ikonkou "Poloha" mám taky zapnutou. Nevíte, kde může být problém?
Přikládám screeny mapy bez šipky a tlačítka "poloha".
Kdyz nemas chycenou GPS (viz 1. obrazek), tezko muze ukazovat tvoji polohu. Ostatni aplikace pracujici s GPS se chytaji? Fix muze trvat i docela dlouho, zkus treba aplikaci GPS Test a v ni aktualizovat AGPS.
Všechny ostatní aplikace (včetně c:geo) pracují bez problému. AGPS jsem zkoušel aktualizovat, ale nepomohlo to. V té aplikaci GPS Test se mi rovněž žádné satelity neukazují.
Všechno tohle mám povolené, dřív mi aplikace normálně fungovala. Nevím, jestli to způsobila aktualizace aplikace nebo telefonu nebo to způsobuje nějaký problém s příjmem GPS signálu.
V jiných aplikacích problém nebyl. Teď už není problém ani v aplikaci WhereYouGo, samo se to nakonec nějak opravilo, kdo ví jak :-). I tak díky z pomoc! :-)
Já mám zkušenost, že GPS mi občas hlásí polohu naprosto mimo, srovná se to třeba až za 10 minut. Když to funguje, je přesnost srovnatelná s Garminem, ale jinak i i desítky metrů nebo i kilometry vedle. Evidentně si to pamatuje nějakou minulou polohu a tu to ukazuje, když nechytá satelity. Ale GPStest i jiné aplikace ukazují, že satelity už jsou chycené. GPS zapínám jen na nutnou dobu, žere mi to baterku, ale jediným řešením je ji nevypínat, když chci jít přesně. A to v Adrake i wheryougo, i v Seznamáckých mapách, i googlemapách. Uvítal bych, kdyby to prostě psalo, že čeká na pořádný signál, ale ono si to z počátku polohu vymyslí. Ne pokaždé, ale vždycky v nejnevhodnější dobu. Android5.1. Jestli tohle není podobné, že to sedí někde na severním pólu a čeká to na zpřesnění. Ale asi ne, to mi psalo, že vzdálenost do zóny je 5600km.
Mám přesně to samé, už dlouho mi navigace takhle stávkuje a je to k vzteku. Ale můj geokolega říká, že to je mým telefonem, on nemá takový problém. Mám si kvůli navigaci po 3 letech kupovat zase nový? Nemůžu zaměřit keš, ani hledat v terénu.Když jsem doma na wifi, navigace mi poskakuje z předchozích míst až se ustálí na domov. Venku často ani nenaskočí, nebo docela jinam. Jde o to, kdo z koho :( ale dřív mi šla navigace bez problémů. Asi něco změnili.
Co to je za telefon? Přesněji řečeno co to má za procesor? Matně si vzpomínám, že u levnějších telefonů byl ještě před pár lety problém s GPS na procesorech MediaTek.