Problémy s GC, aneb jaký doporučujete free webhosting?

Zkusil jsem založit cache na geocaching.com, a zjistil že je to téměř nemožné. Nejen že nefunguje čeština, není ji dokonce možno ani zadat pomocí HTML entit, protože je z neznámého důvodu ihned dekódují (navíc chybně, přirozeně). Taky bych rád použil Javascript pro online výpočet a verifikaci finálních souřadnic, ale to taky nejde- Javascript je stejně jako čeština zakázán. Vlastně jediné co tam funguje je upload obrázků.

Všiml jsem si že dost lidí to řeší tak, že buď celý listing vloží jako obrázek (sice funkční ale jinak dosti hnusné řešení), nebo do listingu pouze vloží odkaz na nějaký webhosting, kde jsou menší retardi, a stránky se tam zobrazují správně. Toto řeření mi přijde lepší, jen si nejdem jistý jak se budou licenční podmínky aplikovat na linkovaný obsah umístěný na jiném serveru. (ne že by to vadilo, jen mě to zajímá).

Co používáte vy? Jaké máte zkušenosti? Má smysl nějak tlačit na Groundspeak, aby si to konečně fixnuli? Pokoušel se už o to vůbec někdo? Díky.

Zatím jsem nenarazil na listing, kde by byla nedokonalá čeština na závadu. Osobně používám linky na externí webhosting server, kde se dá aspon při nefunkčnosti serveru použít vlastní znění 404 erroru.

Nesprávné zobrazení české diakritiky v době, kdy už dlouho existuje UTF8, je docela zarážející. Nicméně není problém psát bez diakritiky. Každopádně pokud máš o to zájem, tak by nebylo od věci to zkusit projednat na Groundspeak fóru.

Jinak mne také docela zaráží, že mezinárodní web nemá žádné jazykové mutace.

S listingem ve formě obrázku jsem se ještě nikdy nesetkal a doufám, že ani nesetkám. Používám GeoScout pro PPC, ve kterém mám nahrané i listingy. Nevím, co bych si počal s listingem ve formě obrázku..

Pokud bys rád umístil do listingu nějaký aktivní obsah, tak podle mne bude nejlepší řešení, a také jediné možné, prostě umístit odkaz na nějaký tvůj webhosting.

V Praze je i pár kešek, kde pro zjištění souřadnic musíš otevřít určitou webovou stránku z nějakého terminálu na určitém místě (tuším, že např. na úřadu vlády) :slight_smile:

Javascripty, flashe a podobné prasečiny do listingů prosím NEDÁVAT! Spousta lidí používá offline listingy z Pocket Query nebo je čtou na mobilních zařízeních ať už offline nebo online, takže jakékoli jiné technologie než statické html jsou spíš na škodu. Dost na tom, že se použvají fotohinty, které jsou někdy kámen úrazu.
Řešením je nezbytný "aktivní" obsah přesunout na nějaký externí server a ten nalinkovat a to pokud možno provádět jen u mysterek, protože na ty se stejně každý podívá doma na normálním PC. Na tradicionálky a multinky se často chodí neplánovaně (ve smyslu, že člověk nezkoumá podrobně listing dopředu), takže tam to akorát tak naštve.

Přesně tak. I když já bych to toleroval i v případě multin, pokud by to mělo opravdu přínos. Třeba u takových filmových mysterek od "Dain & Olik" by mohlo být využití flashe velice zajímavé :slight_smile:

Jinak k tématu - používám vlastní server, ale už využívám i služeb ceskyhosting.cz a musím, říct, že zatím dost spokojenost. Akorát to stojí 1000 Kč ročně.
Jakékoli free služby jsou vždy napytel, takže tam to je prašť jak uhoď. Zkoušel jsem php5.cz a ic.cz a vyjde to nastejno - nic pro seriozní aplikace, ale na krávovinky pro osobní potěšení to bohatě stačí.

No, mě u mystérek přijde docela nešťastné to počítání souřadnic. Jednou je to změna posledních 3 číslic, podruhé přičtení offsetu- to taky každý dělá jinak- jednou s přenosem do celých minut, jindy s wraparoundem. Taky to má problémy pro autora, když vycházejí souřadnice s nulou ihned po desetinné tečce v minutách, není jasné kam zarovnávat apod. Jednoduchá schémata navíc nedávají dostatečný rozptyl, omezují rozsah vstupu, a jdou často najít i bez řešení.

Přitom formulář se skriptem by to počítání provedl sám a zcela jednoznačně, jen po stisknutí tlačítka, a ještě by mohl část entropie z hashe vstupních dat použít pro okamžitou verifikaci (čili nebylo by potřeba separátního verifikátoru ala evince).

BTW Opera mi na PPC Javascript s přehledem zvládá.

Tak vím, že je to trochu mimo téma, ale pokud ti jde o verifikaci souřadnic, proč nepoužiješ Evince či něco podobného?

Například proto, že Evince právě teď hází

install_driver(mysql) failed: Can’t locate DBD/mysql.pm in @INC (@INC contains: /usr/lib/perl5/site_perl/5.8.8/i386-linux-thread-multi /usr/lib/perl5/site_perl/5.8.7/i386-linux-thread-multi /usr/lib/perl5/site_perl/5.8.6/i386-linux-thread-multi /usr/lib/perl5/site_perl/5.8.5/i386-linux-thread-multi /usr/lib/perl5/site_perl/5.8.8 /usr/lib/perl5/site_perl/5.8.7 /usr/lib/perl5/site_perl/5.8.6 /usr/lib/perl5/site_perl/5.8.5 /usr/lib/perl5/site_perl /usr/lib/perl5/vendor_perl/5.8.8/i386-linux-thread-multi /usr/lib/perl5/vendor_perl/5.8.7/i386-linux-thread-multi /usr/lib/perl5/vendor_perl/5.8.6/i386-linux-thread-multi /usr/lib/perl5/vendor_perl/5.8.5/i386-linux-thread-multi /usr/lib/perl5/vendor_perl/5.8.8 /usr/lib/perl5/vendor_perl/5.8.7 /usr/lib/perl5/vendor_perl/5.8.6 /usr/lib/perl5/vendor_perl/5.8.5 /usr/lib/perl5/vendor_perl /usr/lib/perl5/5.8.8/i386-linux-thread-multi /usr/lib/perl5/5.8.8 .) at (eval 13) line 3.
Perhaps the DBD::mysql perl module hasn’t been fully installed,
or perhaps the capitalisation of ‘mysql’ isn’t right.
Available drivers: DBM, ExampleP, File, Gofer, Proxy, Sponge.
at index.cgi line 1084

Hledal jsem na GS fóru. O tom, že mrší mezinárodní znaky i HTML entity, vědí minimálně od ledna 2006, takže zhruba dva roky. Obávám se že jestli tak jednouduchou věc nedokázali opravit za 2 roky, neopraví ji pravděpodobně nikdy.

–>supermudla:cože to má prosím Tě znamenat to:All your cache are belong to us?

..omlouvám se že je to úplně mimo téma.

:wink: dík, jsem zase o něco chytřejší :smiley:

Ja pouzivam uz nekolik let server www.otoman.cz a jsem s nim maximalne spokojen. Stoji 500Kc na dva roky a je proste suprovej…Mam tam nekolik domen ktere administruju a vrele kazdemu doporucuju :slight_smile: