Stáhl jsem si ve formátu gpx ty soubory s cache (traditional, multi apod.) z online.poi.cz (používám je už delší dobu bez problému ve formátu ov2 jako body zájmu do TomToma). Problém je, že mi tyto stažené gpx soubory nejdou importovat do BeeLineGPS v PPC, při pokusu o import vyskočí zpráva: XML Parse Error: unknown encoding at line 1.. Dá se to nějak vyřešit?
P.S. v dřívějších dobách jsem bez problému importoval gpx soubory stažené zde z geocaching.cz, ale to už bohužel jak všichni víme nejde..
To bude nejspíš tím, že POI.CZ používá jiný formát GPX, než vyžaduje Beeline nebo VITO. Zkus to projet GPSBABELem. Do OV2 to umí, třeba bude umět i “čitelné” GPX
no to GPX u poi.cz ma akorat odebrane nektere znacky takze v tom bych to nevidel, spis podle te hlesky to rika ze nezna kodovani ISO… 2 takze bych vzal nejakej programek na zmenu kodovani a prehodil bych to na UTF8 a prepsat to i na tom prvnim radku
Průšvih je v nevalidnosti dokumentu. Některé (tuším že jen jedna) keše mají v názvu pro XML nepřípustné znaky > <, které si každý parser splete s tagy. Je tedy potřeba je:
Všem díky za rady - hodně mi pomohly - problém skoro vyřešen:
Dle rady cyneho stačí přepsat v prvním řádku (stačí na to i Notepad ve Win) encoding="ISO-8859-2" na encoding="ISO-8859-1" - čili vlastně akorát přepsat tu dvojku na konci na jedničku.. jak prosté
Pak už jdou bez problému importovat do BeeLineGPS např. všechny CZ-Geocaching-multi.gpx
Ale! u CZ-Geocaching-traditional.gpx jsem narazil na to co zmiňovali les-coccinelles: import bez problému začne, ale ke konci se objeví chyba:
XML Parse error: not well-formed at line 2012 - to bude asi ta cache s těmi nepovolenými znaky - všechny ostatní před ní se ale načtou takže taky dobrý !!! teď už jen objevit tu vadnou - neznáte nějaký program který mě rovnou hodí na řádek 2012 - odpočítávat to opravdu nechci :)