Relativně často vidím logy jako "nalezeno na druhý (třetí, čtvrtý…) pokus", ale přitom na keši není žádné DNF. Proč se DNF nelogují? Máte pocit, že s logem DNF vám spadne hřebínek? Že budete za blbce a ostatní se vám budou pošklebovat?
Pro mě jako ownera jsou i DNF logy docela důležité - chci vědět, jakou mají moje keše úspěšnost, a jestli nejsou výrazně těžší nebo lehčí, než jsem původně zamýšlel.
Už se to tu jednou řešilo. Osobně DNF loguji, může to být signál pro majitele kešky nebo další hledače, že tu může být problém. Po konečném slovení však staré DNF logy smažu, abych nezcpával listing.
Ja DFN loguji vzdy kdyz kesku nedam. Nemazu to po sobe. Keska s hodne DFN je pro me varovani ze odlov bude obtiznejsi nez je bezne.
DNF loguju často, ale ne úplně všechna. Třeba když neprohledám místo důkladě, nebo když v hledání brání mudlové. Nebo když na to zapomenu. Nebo zrovna nemám čas. Pokud je ale DNF kvůli mudlům, tak to (pokud si vzpomenu) píšu do found logu, aby autor věděl o mudloprovozu u keše.
Jako autora keší mě taky zajímá, jak lehko/těžko se ostatním loví, takže jsem za DNF logy vděčná. Já docela často píšu prostě něco ve smyslu "Hledala, nenašla. Ale nejspíš tam celou dobu byla a smála se mi.", aby autor hned neplašil, že je keš ztracená.
Ale log nalezeno napodruhé/napopáté o obtížnosti hledání také vypovídá.
Když mi v odlovu brání výskyt mudlů, tak DNF neloguju. Pokud ale hledám jak vzteklej a nic nenajdu, potom DNF log vypíšu. Minulý týden jsem jich vypsal hned několik. Geoslepota je sviň ![]()
obdobně jako ostatní… když kešku vidím a jen ji nemůžu odlovit kvůli pokuřujícím mudlům přijde mi dnf už z principu zbytečné (protože jsem ji NAŠEL, ale nemohl se zapsat
)… jinak samozřejmě dávám autorům vědět, že by případně něco mohlo být v nepořádku…
DNF loguju. Naštěstí jich je hodně málo :).
Já už to taky neřeším,jestli mám DNF nebo ne…takže dřív jsem nelogoval,teď loguju
Já jsem už zalogoval 43 DNF a z toho později 22 kešek našel
Tak se dá říci, že s tím nemám problém. Čtyři z nich díky archivaci asi už nenajdu nikdy.
Už se to tady rozebíralo… Co je to DNF? Řada kačerů keš "najde", ale nemůže ji vyzvednout třeba kvůli zamudlení - většinou píší Write Note a ne DNF. Pak ji najdou a samozřejmě v klidu napíší na druhý, třetí, čtvrtý pokus. Nic zvláštního. Osobně jak už jsem tady psal, DNF loguji, ale pouze v případě, že jsem přesvědčen, že jsem našel, ale keš tam není = je ukradena.
Pokud se mi stane že cache najdu, udelam found, kdyz nenajdu, coz je celkem casto, tak pisu DNF, pokud tu co jsem nenasel najdu, DNF necham byt, proste mam prehled o vsech vyletech ktery jsem udelal.
DNF z duvodu mudlu moc nepisu, je to na nic, teda mysli, nic o problemech s cachi to nerika.
Pokud ale nenajdu ani na podruhe, na popate, tak jeden dnf staci, jsem slepej jak patrona a tato cache mi neni souzena.
Já většinou DNF loguju. Naštěstí jsem těch neúspěšných hledání zatím ani moc neměl. Samozřejmě to píšu se zřetelem, že chci majiteli či ostatním něco sdělit. Třeba podezření, že keš není na svém místě, což už několikrát vyprovokovalo další kačery k zapsání DNF, a ukázalo se nakonec, že tam opravdu není.
Pokud už někdo považuje za nutné sdělovat, že nenašel z důvodu zamudlení, snad by ani neměl psát DNF, ale spíš jen poznámku. Vždyť takovému nenálezu obvykle ani nepředchází pořádné hledání.
Pak ještě nepíšu DNF, když třeba jedu do KH a hledám tam nějakou "dryjákovinu", kde většina kačerů píše, že se museli vrátit víckrát. V podstatě je to taky "přiznání", když to tam dotyčný napíše až po úspěném pokusu. Ocením to hlavně v terénu, když si jako zoufalou poslední záchranu stahuju předchozí logy do mobilu. Přece jenom se dá v takovýchto shrnujících zápisech vyčíst mezi řádky víc, než kdybych četl stále dokola "zase jsem to dneska nenašel".
DNF vetsinou nelogujeme, protoze jak uz tu jednou zaznelo, nechci plasit ownera, ze je s jeho kesi neco spatne, kdyz je chyba nekde jinde… Logujeme je pouze v pripade, ze kes je skutecne fuc / jinde.
Já DNF loguju, když hledám a nenajdu… i když třeba vlastní chybou u mysterky.
Vlastně bych to takhle ocenil i jako autor. Také kolikrát čtu, že někdo našel na n-tý pokus a nemám pak pořádnou zpětnou vazbu, jak je cache těžká… kdo ví, kolik lidí se ještě snažilo a nic nenapsalo.
Co se možné ztráty cache nebo jiných problémů týče, obavy začínám mít až, když je víc DNF za sebou.
Samozřejmě ale nic není radno přehánět, DNF typu jel jsem kolem a nechtělo se mi zastavovat moc smysl nemá.
Loguju DNF, kdyz vim, ze jsem byl spravne, hledal jsem a nenasel…
neloguju DNF, kdyz jsem ani nezacal hledat, treba kvuli mudlum, ale jen prosel okolo…
myslim, ze tohle DNF stalo za to.. ![]()
DNF loguji, pokud mám podezření, že je keška pryč či špatně zaměřená. Tj. pokud je jasné místo i hint, ale žádná krabička tam není - jako upozornění pro autora.
protoze to snizuje ego a nejsou za to bodyB)
Ale kdyby byl za DNF aspon ctvrtbodik, i to ego by slo stranou. o tom jsem presvedcen:D
A jak poznáte, že je pryč ? :o
Většinou píšu DNF když nevím, proč jsem nenašel. Když vím, píšu Write Note. Každý owner ocení, když ví, co se děje kolem jeho krabičky. ![]()
Ja DNF normalne loguju, nestydim se za to …