chci se zeptat na Váš názor. Když mám v blízkosti bydliště např. bývalou továrnu na keramiku, která je něčím zajímavá( je tam třeba muzeum) a umístím zde regularku. Do ní budu třeba denně chodit a doplňovat keramické hračičky a za ně by kačeři, kteří by si ji vzali vložili např. 20,-. Tedy by to nebyly předměty na výměnu ale na prodej. jaký je Váš názor? neodporuje to pravidlům?
No, skoro bych rekl, ze odporuje, protoze to bude komercni cache… Navic bych takovy dotaz dal do vlakna pro reviewery…
Geocaching je hra, ne kšeft.
Myslím si, že s tím nepochodíš. Kačeři unfair obchodují už teď bez nutnosti něco platit atd. Takže já bych se bál toho, že mi někdo brzo keš vyluxuje a já z toho nebudu mít nic. Další věc je, že tohle by šlo už považovat za komerční keš a to je proti pravidlům.
Pokud by jsi chtěl nějak propagovat víc dané muzeum, továrnu apod., pak bych možná dával do keše kupony na slevu (kdo chce tak ji využije) do nedalekého obchodu s keramikou apod.
No a co je důležitý - denní chození do keše jistě velice rychle přispěje k vymudlení. Já i když mám keš za rohem, raději dělám že o ní nevím dokud se něco neděje.
Si založ někde stánek a né kešku herdek!!
Být tebou, tak prví co udělám je, že si přečtu pravidla fóra. Je tam i to, že by se mělo nejprve použít to, co máš mezi ušima. Já než bych rozpoutával nějakou debatu o pravidlech, tak bych si je nejprve pročetl abych měl jasno, jetli se neptám na nějakou totální ptákovinu.
a asi bych to tady zamkl…už vidím ty posty od ostatních
Když chceš továrnu podpořit, nakup keramické věcičky za sebe a dávej je do dalších keší - třeba jako svůj sigitem. Geocaching a kšeft vážně nemíchat.
Ano, je i není to komerční keš. Nikdo nikoho nenutí, aby zde něco koupil. Na rozdíl od toho, existují u nás i vyloženě komerční keše, kde, abys ji mohl odlovit, tak si musíš koupit vstupenku ke vstupu do objektu, takže co je horší. Ale připojuji se k Sobíkovým, jak dlouho si myslíš, že by obsah vydržel, den-dva??
no ja bych to videl zcela jasne - je to komercni, prodavat věci přes kes. (co to je s prominutim za prastenej napad.) jinak kdyz vlezu do obchodniho centra, taky tam nemusim nic koupit a prece ho to nezbavi oznaceni komercniho prostoru ![]()
i kdyz v pripade ty kese by to samozrejme byla spis podpora zlodejicku ![]()
A co je potom tohle [cache]GCVNTM[/cache]
Ruvit napsal/a:
A co je potom tohle [cache]GCVNTM[/cache]
A co je s ni, podle fotomapy ji ma uz v kapse ten paty chodec zprava… :D:D:D
No ja myslim, ze komerce je vsude dost a dost, netahejme do GC komerci vic a vic. Kes muze byt i jinak, ne?
ano, ta se ted dostava nebo dostane do kolonky komercni kes, jelikoz veze v praze si od města, ktere je prestalo/prestane provozovat pronajala/pronajme (nevim, jestli uz je to uzavreny) soukroma spolecnost. takze teoreticky veskery kese ve vezich by se mely rusit ![]()
Ach jo, já také myslím, že komerčnost do GC nepatří, ikdyž je jí všude kolem hodně, v téhle hře by jí ale mělo být co nejméně! Podporu továrny klidně, ale né prosím prodáváním keramiky v keši!![]()
tatra napsal/a:
chci se zeptat na Váš názor. Když mám v blízkosti bydliště např. bývalou továrnu na keramiku, která je něčím zajímavá( je tam třeba muzeum) a umístím zde regularku. Do ní budu třeba denně chodit a doplňovat keramické hračičky a za ně by kačeři, kteří by si ji vzali vložili např. 20,-. Tedy by to nebyly předměty na výměnu ale na prodej. jaký je Váš názor? neodporuje to pravidlům?
Je to blbost a urcite to nedelej. Mel by jsi s tim jenom problemy a stejne by to nefungovalo.
Pravidlum to, dle meho nazoru, neodporuje, protoze samozrejme nikoho nenutis to kupovat a jen davas tu moznost.
To já proti nejsem. Když by se mi to líbilo, klidně bych tam tu dvacku nechal. Jednodušší než shánět nějaký kinderšrot na výměnu.
Asi by to bylo spíš na někoho jiného, kdo by jasně vysvětlil co je "komerční keš", protože každý ten pojem komerční chápe trochu jinak. Všude slyšíme, že tu máme komerční televize, ale ona ta reklama je i na veřejnoprávních…
… keše, kde si musím koupit vstupenku, abych ji mohl odlovit, nechápu jako komerční. Nikdo mne nenutí tam chodit - většinou je to uvedeno v listingu.
… keše, které mne přivedou do nějakého prostoru resp. propagují nějaký prostror komerčního řádu, pak už jsou dle mého komerční keše - gc zde slouží k propagaci daného subjektu. Mám dojem, že tu kdysi Minarjo právě takto nějak vysvětloval komerčnost - nesmí propagovat komerční subjekt.
sobikovi napsal/a:
… keše, kde si musím koupit vstupenku, abych ji mohl odlovit, nechápu jako komerční. Nikdo mne nenutí tam chodit - většinou je to uvedeno v listingu.
Tady si odporuješ, viz text níž, protože je to propagace komerčního subjektu kde ještě musím zaplatit vstupné.
sobikovi napsal/a:… keše, které mne přivedou do nějakého prostoru resp. propagují nějaký prostror komerčního řádu, pak už jsou dle mého komerční keše - gc zde slouží k propagaci daného subjektu. Mám dojem, že tu kdysi Minarjo právě takto nějak vysvětloval komerčnost - nesmí propagovat komerční subjekt.
Podle tohoto by vlastně měly zaniknout všechny keše u divadel, muzeí, zámků, pivovarů a já nevím u čeho ještě, protože jsou to všechno komerční keše, jo a zapomněl jsem na eventy v hospodách.
To mně příjde komerčnější ta horní varianta, kde je odlov keše podmíněn koupí vstupenky - prostě nekoupíš - neodlovíš. To bych si taky mohl dát před barák upravený automat na jízdenky, kde by po vhození určitého obnosu vypadl lokbook a nálezce by se mohl zalogovat - co vy na to - Dobrý nápad na keš :D, za chvíli budu mít na novou GPS-ku. :D:D
Ale abych napsal pravdu, tak ve skutečnosti tohle vůbec neřeším. Protože pokud se mi keš líbí, tak ji odlovím i s tím vstupným, pokud mne nezaujala, tak ji nechám ostatním.
Ruvit napsal/a:
To mně příjde komerčnější ta horní varianta, kde je odlov keše podmíněn koupí vstupenky - prostě nekoupíš - neodlovíš. To bych si taky mohl dát před barák upravený automat na jízdenky, kde by po vhození určitého obnosu vypadl lokbook a nálezce by se mohl zalogovat - co vy na to - Dobrý nápad na keš :D, za chvíli budu mít na novou GPS-ku. :D:D
no to nebudes, protoze nejsi subjekt, na ktery se nevztahuje vyjimka tj vstupne platit na kesi se ti povoli, pokud kes je umistena za vstupem do objektu, ktery je statni, obecni, prispevkovy - nebo jak to byvalo definovano. myslel jsem, ze to je jasne z te me predchozi odpovedi na tu tvou predchozi otazku ![]()
a samozrejme pak uplne mimo stoji eventy.
no a uplne samozrejme komercni je na gc uplne vsechno uz ve chvili, kdy si chces koupt gpsku ![]()
takze NEkomercni kes geocaching nevnima jako neco, kde neutratis ani korunu, ale jako neco, co neprispiva k velke propagaci nejakeho vyrobku ci ke zisku osob, ktere jsou jine nez groudspeak s vyjimkou eventu a nesoukromych osob.
(kdyztak se mrkni do pravidel, kdyz to chces vedet podrobnejc, sice je to uz davno, co jsem si tim listoval, ale podle toho co pises, tak jsi do nich koukal jeste min
) no a pak taky treba neco projde, abych nebyl hned chytanej za slovo. ![]()
ale prosim vas, neprodavejte sve vyrobky skrz kes, i kdyz na tom nechcete treba vydelat, ale jen zasobovat svou kes zadarmo. 1.stejne to nekdo cmajzne 2.to za chvili budou kese, kde se budou kupovat dalsi a dalsi veci? no i kdyz bych misto do kramu mohl chodil po kesich a pak prinesl domu nakup a jeste byl pochvalen ![]()
Mně zase prudí dobročinnost pod nátlakem, takže mi vadila motolská keška, kde podmínkou logu byl zapsání hlášky, jaká se objeví na mobilu po zaslání nějaké DMS… A to není, prosím, nic proti DMS!
Trhac napsal/a:
Mně zase prudí dobročinnost pod nátlakem, takže mi vadila motolská keška, kde podmínkou logu byl zapsání hlášky, jaká se objeví na mobilu po zaslání nějaké DMS… A to není, prosím, nic proti DMS!
Presne tahle cache me take vytocila k nepricetnosti.