Chtěl bych se zepta co tu kdo používá za aplikace při hledání za pomocí telefonu se symbianem a GPS modulu. Scháním totiž nějaký program, do kterého si můžu natlačit waipointy doma předem a nemusim je zadávat až ve chvíli kdy chci daný bod hledat.
Prostě bych potřeboval nějakou šipku co mě ukáže vzdálenost k bodu a směr. Hlavně si vyberu kam chci, ze seznamu zadaných waipointu a nemusim zadávat na místě. Dík
prostě něco jako beeline pro telefon co?![]()
jo to je ono, to jsi mě to nemoh napsat na ICQ ![]()
EDIT:No ale ted vážně prosim o pomoc jestli někdo o něčem neví, dík
Tak sice to není pro symbian a zatím nelze wpt. nahrávat přes kabel, BT (či jinou datovou komunikaci), ale na Handy Geocaching jsi už narazil? (viz odkaz vlevo)
Kdekoliv jsem a mám čas, stáhne mi aplikace za nízký peníz nejbližší body z netu a pomocí šipky mě k nim dovede…
Sutech: handy jsem už zkoušel teda ne se připojovat k netu ale prostě tam je problém že si nepředpřipravim body už třeba z domu i kdybych je měl zadávat ručně…
Pokud Ti nebude líto 9-ti EUR, tak doporučuji GPSJ, který používám a nemám k němu jedinou výhradu. Najdeš ho na www.gpsj.eu . Měl jsem jedinou výhradu k tomu, že šipka u kompasu byla moc malinká a při jízdě na kole jsem ji špatně viděl (mám ji na řidítkách v tašce od SportArsenal http://www.sportarsenal.cz/zaloha/art/500.html ), stejně jako vzdálenost k waypointu byla malými čísly, tak jsem jim napsal a oni okamžitě odepsali, že na tom máknou a zahrnuli to do upgradované verze, která je zdarma, takže teď už mám šipku velkou a jsem spokojenej
Import a export tracků i waypointů v GPX, KML nebo CSV. Můžeš zkusit trial verzi, která je ke stažení na uvedené adrese. wympy
Nevím, zda jsem to pochopil správně, nicméně do HG se dají body zadat růčo zcela jednoduše…
Druhá možnost je, že ti je aplikace stáhne sama a to:
- nejbližší podle souřadnic, na kterých se nacházíš
- dle názvu
- dle WPT.
Navíc ti stáhne i listing, pokud budeš chtít, takže máš vše, co můžeš potřebovat ![]()
HandyGeocaching používám také, ale pouze když se dostanu při hledání do úzkých a potřebuji hint nebo k pročtení posledních logů, ale to už musí jít opravdu do tuhého
Občas se mi HG také "kousne", ale je zadarmo a tak mu drobné chybky odpouštím, je to dobrej softik ![]()
wympy: já radši "freeware";), ale dík za nějakej program po kterým se můžu schánět, protže sem dosud nevěděl o ničem jiným než handy, kterej jsem předtim pořádně nepochopil.
Sutech: no původně sem myslel vkládat waipointy i bez připojení a ukládat, ale ted jsem to zkusil a koukám na to že to je v pohodě
stačilo jen nešetřit kreditem a zkusit to pořádně. Dík.
EDIT: ale jestli zná ještě někdo nějakej takovejhle program tak sem sním ![]()
Zkus se podivat sem, treba neco nejdes.
http://navigovat.mobilmania.cz/clanky/Ar.asp?ARI=112903&CHID=3&EXPS=&EXPA=
Za sebe muzu doporucit smartcomgps. Je to symbianovska verze oziexporeru. Stoji 30USD.
Dal neni spatny VLKGPS (JAVA)
http://vlkgps.bielyvlk.sk/
Jenom doporučuju přenastavit si wap na internet, jinak to budeš mít dost drahé ![]()
Investoval jsem do programu AFTrack - AFTrack - GPS Tracking for S60 phones. Slape dobre, umi nacitat jak loc, tak i GPS. Ma samozrejme i takove veci jako zaznam trasy, vlastni waypointy apod. Jedina nevyhoda je, ze spatne pracuje s grafickymi podklady pro mapy - pouzivam stejne ale jen sipku, tak to tak nevadi. Jinak existuji jeste programy SmartCom GPS a SmartCom Navigator, ty uz mne ale prijdou zbytecne komplikovane. Jooo a abych nezapomel - jedna se primo o programy pro Symbian 3rd - zadna Java
Paw
Zkousel jsem vsechno pro symbian a proste SmartComGPS je podle me nejlepsi, mapa, sipka…v cestine
a urcite komplikovany to neni…
Vlka jsem kdysi používal - na kešování je docela dobrý. Ale měl (aspoň na mém SE W810i; a možná ještě má) jednu velmi nepříjemnou vlastnost - občas se prostě zakousnul a ani po tvrdém restartu telefonu (vyndání baterky) přes to místo, kde se naposledy zakous, prostě nepřešel. Když mi takhle zamrz při spouštění, a já tak mimo jiné ztratil množství souřadnic finálek uložených pouze v telefonu (moje blbost), zahodil jsem ho.
Od té doby používám TrekBuddyho a jsem docela spokojenej. I když má pár nevýhod - hlavně umí zobrazit jediný waypoint a navíc waypointy v seznamu neumí seřadit podle vzdálenosti od aktuálních souřadnic (je to na "coming soon" listu, možná už i hotovo - nevím, dlouho jsem neupdatoval), nezanedbatelné není ani to, že seznam waypointů při loadu dalšího souboru nebo vypnutí programu smaže.
Ideální navigace by myslím vznikla spojením těchhle dvou ![]()
Skleba: smartcomGPS mám taky i s turistickejma mapama jenže ten mě ukáže bod přímo na mamě ale apk už si nemužu přepnout do modu kde mám šipku a vzdálenost takže mě přivede přibližně na místo a tim to končí…