Projde TB letištní kontrolou? Jen praktické zkušenosti!

Pustí vás letištní kontrola na palubu s TB plíškem a řetízkem, který máte u sebe nebo v příručním zavazadle? Nejsou s tím nějaké potíže?
A ne, nejde dát do kufru do nákladového prostoru.

několik letů s TB a GC v příručním zavazadle a nikdy s tím nebyl nejmenší problém.

Ano, projde. V příručním zavazadle, i v kapse, pochopitelně přes rentgen si jej musíš odložit, stejně jako mobilní telefon.

Teda Dr.Voto, takovou jednoduchou otázku bych od Tebe nečekal…

P.S. Pochopitelně že pokud je součástí TB nějaká podivná věc, je docela možné, že se tě mohou v případě otevření zavazadala dotázat co to jako je, nejedná-li se ale jinak o zakázaný předmět (třeba cestující nůžky), kontrole je to, co je na plíšku napsáno, u zadele.

no právě že jsem slyšel, že s tím plíškem někde problém měli…tak se radši ptám na ověřené zkušenosti. Nerad bych cizí TB zahazoval na letišti do koše.

No nevim, jak vypada ta Julie, ale co se Shalomu tyce, kdyz nebudes rikat, ze se to tak jmenuje, tak by nemel byt problem. V nejhorsim jim reknes, ze jsou v tom Obamovy slzy :D:D:D
to urcite zabere :D:D:D:DB)

nech si ty mimozní poznámky, nejde ani o jeden z těchto TB, jsi vedle jak ta jedle

Praha, Drážďany, Paříž CGD, Madrid, Funchal, nikde žádný problém - v příručním zavazadle.

si vstaval levou nohou doktore co? :smiley:
tak k tematu: vzhledem k tomu, ze TB je stejny jako US Army dog tag a s nim nikdy nebyly problemy, per analogia nebudou ani s TB (tedy pokud k nemu nemas pridelanou treba macetu) B)

No, já jsem nedávno letěla do Edinburghu přes Duseldorf, nebo jak se to píše, a nic. Zpět to bylo přes Brusel a Frankfurt a měla jsem u sebe toto [tb]TB3WNA5[/tb] . Pro ty co nechtějí klikat, GC ve tvaru žiletky. Nosím ho stále na krku, tak mě to moc nenapadlo si to sundat. Ostré to není a jediný problém byl v Bruselu. Jinak si NIKDE na rentgenu nevsimli, že tam je předmět silně vypadající jako žiletka. Vidět mě nemohli jak to sundavám. To jsem dělala kus od kontroly a pak jsem to dala do připravené bedýnky na rentgen. Tedy GC prošel bez povšimnutí kontrolou v Ruzyni, Duseldorfu, Edinburghu a až na čtvrté se někdo na předmětem pozastavil. Takže s tb žádný problém. Týpek se byl jen zaptat kolegy jestli to může pustit a on, že jo. Tak mi to vrátil a popřál šťastnou castu. Řekla jsem mu, že je to game token. On nechtěl nic vysvětlovat. Bylo mu to úplně jedno. Jak psali ostatní - pokud to neporuší určitá pravidla - ostří, napodobenina zbraně atd, tak bez problémů. Pak napište, jak to proběhlo. Děkuji.

Taky potvrzuju zadne problemy na letistich. Vezl jsem to kanady (paris, montreal) 20TB a GC a zpatky skoro 50. Cast v kufru, cast v prirucnim a cast po kapsach. Ani u jednoho nebyl minimalni problem. Akorat sem si pripadal jak nejakej dealer :slight_smile:

Když oni jsou v Bruselu nějací přísnější. Mě se tam na jeden TB taky ptali :slight_smile:

Ale jinak potrvrzuji, že jsem nikde po světě na žádný problém nenarazil :slight_smile:

Také potvrzuji - letiště PRG, ZRH, ATH, SOF, RIG, VNO,VIE, FRA a nikde jsem problém neměla. Byl v příručním zavazadle a vše v pořádku.

Na norském letišti Torp se jim zdály plíšky na rentgenu podezřelé, musela jsem je vyndat z tašky, tu pak ještě prohledali a nechali nás být. Na těch kontrolách mívají určitě zajímavější věci, třeba když se moje babička snažila pronést v kabelce 30centimetrový nůž na chleba :smiley:

PRG a CDG v pohodě, tedy co se TB týká. V CDG se jim nelíbila brašna s foťákem, ale to jsem ti vyprávěl cestrou do Tampere :smiley:
Pokud nepovezeš něco jako [tb]TB2TCKW[/tb], bude to asi OK.

S kolegou jsme nedávno vezli do Číny, kde je keší sotva tolik, že bys je na prstech spočítal, nějaké TB a GC. Problém s nimi nikde na letišti nebyl. Měli jsme je v příručních zavazadlech. Bez problému jsme je pronesli i kontrolami v metru, na náměstí Nebezkého klidu a nevím, kde všude nás ještě při vstupu kontrolovali. Podle mě to vypadá jako běžný suvenýr a nikoho to nedráždí. Pokud samozřejmě na psí známce nemáš maketu granátu nebo něčeho podobného. :slight_smile:

Rozhodně však nenechávat po kapsách, pokud nemáte rádi osahávání. :slight_smile: Cestou do Pekingu jsem žvýkal žvýkačku. Balíček jsem pak místo do batohu strčil do kapsy a zapomněl na něj. Když jsme přestupovali na vnitrostátní spoj, zapípal jsem v rámu a už mě prohledávali. Ta trocha kovu na papíře stačila. Když mi ten člověk vydal z kapsy žvýkačky, strčil mi jednu do pusy. :stuck_out_tongue:

Santiago de Compostela a Madrid bez problémů.