Sleduju zajímavý pořad Šumná města na ČT a napadlo mě začít stavět projekt podle něj. Takže hledám někoho s kým bych to probral a popřípadě začal realizovat. Jaký na to máte názor?
Zajimava myslenka, ale jeste chvili sbirej zkusenosti s vlastnimi nalezy. Jinak myslim skutecne zajimave, dokazu si predstavit takovou poznavaci serii navazujici na zmineny porad, podobne i na porad o rozhlednach a stromech, ktere sly take na CT.
Moje nezkušenost je přesně ten důvod proč hledám "spolupachatele".
Problém je, že ve většině míst, které se tam objevují už nějaké kešky jsou.
Možná by se to dalo jako K pramenům, zařazovat do projektu již vzniklé keše.
Obávám se, že na projekt tohoto tyou je u nás už překešováno.
Nevím, jak by sis to představoval, ale předpokládám, že bys chtěl dělat multiny, které kešera provedou architektonickými zajímavostmi daného města.
V městech s velkou koncentrací keší už u zajímavých staveb většinou kešky jsou, multina by se i tak dala zrealizovat, ale pak už je tak trochu samoúčelná a nic nového nepřinese.
Kešku by musel vytvářet někdo místní, kdo a) zná místní terén a ví co je kde zajímavého (pokud bys teda nechtěl natvrdo obšvihnout Vávrův pořad), b_) má uloveny všechny mysterky a multiny, protože jinak to bude nekonečné korespodendce s reviewerem, kam lze co umístit. A samozřejmě c) kdo může provádět údržbu.
Tam, kde není tolik keší by to bylo jednodušší, ale předpokládám, že Praze, Plzni, Brnu, atd. se vyhnout nechceš.
Každopádně by to asi muselo vypadat podobně jako chipolinyho série K pramenům (viz odkaz vlevo v Projektech)
Osobne si taky myslim, ze by to mely byt i jiz zalozene kese, ktere by tam mohly byt pridany po dohode s autory a pripadne po doplneni listingu. Myslim, ze by mohly vznikat i jakesi premiove kese odlovitelne po urcitem poctu Sumnych. Rozhodne bych od nich ocekaval kvalitni fotodokumentaci a dobrou, ale strucnou architektonickou faktografii
Tak abych autora příspěvku aspoň trochu podpořil:
Sám pořad "Šumná města" v televizi sleduji a je můj oblíbený.
Tak trochu na jeho motivy jsem v Brně vytvořil už asi před půl rokem multinu "Na Kravi hore" (GC110NC) - zabývá se hlavně brněnskou funkcionalistickou architekturou, ale je omezena lokálně na okolí Kraví hory, protože se těžko ve větším městě hledá přiměřeně dlouhá procházka, která by obsáhla největší architektonické zajímavosti (v Brně by to bylo tak leda na objíždění autem - ale to už by asi nebylo ono).
Ale pokud to autor příspěvku myslí s tímto projektem vážně, jsem ochoten tuto multi do něj zařadit.
Nejlepší by tedy asi bylo nejdříve vyhledat už hotové cache, které se architekturou zabývají (v Brně je jich určitě více např. BB - Brněnské budovy a další) a napsat autorům, jestli nemají zájem o jejich zařazení do tohoto projektu. Také by to asi chtělo nějakého PM, který ti je pak zařadí do bookmark listu..
Ona už na tohle téma jistě nějaká keš je, respektive o jedné vím: [cache]GC10Q90[/cache] Šumné Poděbrady.
vávrovský styl [cache]GCXJRR[/cache]