PROKLETÉ KEŠE

Před pár týdny jsme pro víkendovou procházku zvolili s conzulkou jednu blízkou přírodní multi. Vše šlo jak na drátkách, na druhé zastávce jsme odečetli dvě možné varianty a na konci bohužel DNF. Pár dnů nato jsem na podezřelý konec zašel a zkontroloval. Nic platné. Požádal jsem tedy ownera o pomoc a chyba se našla. S novým výpočtem pln optimismu podpořeného spoustou spokojených logů v listingu jsem se těšil na avizované překvapení. To přišlo za tmy hned po nálezu krabice. Za pomoci čelovky podpořené ještě baterkou pro přemíru světelných reflexů na krycí fólii jsem neidentifikoval zakreslenou lokalizaci dalšího bodu a s kletbou na rtech jsem se vzdálil. Chce to denní světlo! Takže hned druhý den znovu ke krabici a za světla bylo vše dokonáno. Bylo? Nebylo!!! Asi potřech hodinách, když jsem dokončil na druhém konci Prahy další multinu, jsem našel v kapse rozhodující součást onoho překvapení, která měla být vrácena zpět do finálovky. Po hodině jízdy MHD s oroseným čelem jsem vyzvedl bednu z úkrytu a všiml si, že je potřeba něco na ní upravit, aby vypadala jako před nálezem. To jsem tedy zvládl a s úlevou po zakrytí se vydal k tramvaji. A tak si dávám ruce do kapes a vytahuji onu část překvapení, kterou jsem vozil po celé Praze. Co dodat, znovu do bedny a pak konečně HOTOVO. Nezapomenu na tuto "lehkou ale pro mě prokletou" multinu.

Máte také takové “proklaté” keše ve sbírce?

Myslim, ze jsem v tvem popisu poznal svoji prvni FTF :slight_smile: je to tak?

Pro me byla prokleta Skala nad rybnikem, kterou jsem odlovil naposedme, a to ji mam pul kilometru od baraku. Celkem asi 3 hodiny cisteho hledaciho casu… pritom jsem postupoval podle celkem dost podrobneho hintu. Ukryt jsem objevil ve chvili, kdy jsem naprosto rezignoval a delal si odstup pri foceni lokality - planoval jsem poslat serii fotek autorovi a pozadat ho o presny zakres :slight_smile: O to vetsi lavina endorfinu se supsti, kdyz se odlov konecne podari!

Je.

No jej. Moje asi 10 cache Ndrazi praha Dejvice. Byl jsem tam aspon 6krat a stale nic. Nemohl jsem ji zaboha najit i kdyz jsem se prodiral tim krovim co se dalo. Az po sedme, stastna sedmicka mne zachranila. Prisel jsem, kouknul jsem na misto, kam uz jsem urcite koukal predtim a ona si t am hezky tabori a smeje se mi… Tak jsem ji za trest zalogoval…
[/quote]

[/quote]

Jo, a taky cache Skalni stena, virtualka, kde se musi pocitat jistici ocka pro lezeni (ucastnici geopadani uz vedi), no a pocet tech ocek se dost casto meni, podle toho, kdu jaky urve nebo pridela… Takze jsem to odhadl a hledal asi pul hodiny, nez jsem ji nasel mimo objekt napovedy 2m od mnou vypoctenych souradnic :)) Takze napoveda je uplne nadraka, pac jsem podle ni prolezl sire okoli a pld. No jo.

Jo jo, to consulovo prokleti je chutny bonbonek k udavenii za dne, natoz potme, to zaskoci v krku raz dva… Pekna historka, tu bojovku ti vazne nezavidim. Ja byl taky sestkrat ci sedmkrat na Jewish cache u Staronove synagogy. Uz jsem ze vsech tech logu “nasli jsme v pohode” zacinal mit mindrak. A presne jak to popisuje Seedcorp - najednou se na me chechta z mista, ktere jsem zdanlive x-krat prolezl. :slight_smile: Konec dobry, vsechno dobre.

hmm já byl 21x na keši Jubox a nic… už jem to vzdal…

Nic jineho ti nezbyva, Jukebox byl pro opakovanou dohru uz archivovan :slight_smile:

Jinak co se tyce me, zatim nejhorsi je to asi s MikroNanoPiko. Uz jsem se nechal trochu natuknout od Solima, takze muj 5.pokus snad vyjde :-). Kazdopadne jak to Solim popisoval, tak vzhledem k umisteni teto cache je treba spise exhibicionismus nez geo-zkusenosti, to uz s geocachingem moc nejede, proto zadny div, ze mi tak odolavala.

heh tuhle cache mám přímo před barákem :stuck_out_tongue:

no ja ji mam sice o kus dal, ale je to nejblizsi keska v okoli a uz pekne dlouho a byl jsem tam uz nepocitane, vetsinu pokusu jsem kdyz to slo ale hledal ne na spravnem miste, ted kdyz uz vim kde je, zase neni prilezitost ji odlovit, jelikoz pani z recepce hlidkuje neustale, cekam kdy me zacne zdravit :slight_smile:

Tak na MikroNanoPiko jsem stravil asi 2 hodiny. Mluvil jsem mezitim snad i s uklizeckou :slight_smile: Ted uz me to tak nestve, jako tenkrat, ale na misto se jiz nevratim. Jak tu uz nekdo “naznacil” s geocachingem to uz nema nic spolecneho.>
Ale k prokleti. Tyka se to vetsinou kesi, ktere jsou takrikajic “v dosahu”. Mam na konte jiz nekolik DNF. Ale kdyz je to 100km daleko, na miste kam se dostanete “jednou za zivot”, o prokleti se mluvit neda. Proste treba nebyl den. Ale cache “Vodní dílo Harcov”, GCXYRW, ta mi dala zabrat. Je to multi, neco se pocita … a tam se vzdycky spalim. Nevim jak je to mozne, ale vzdycky udelam chybku. Vyrazil jsem rano, na FTF. Nasekal jsem neuveritelne mnozstvi chyb ve spechu a nepozornosti. Final jsem hledal na velmi vzdalennem miste. Behem dopoledne jsem tam byl jeste jednou. To uz to bylo lepsi, ale porad spatne. Pak jsme hledali spolecne s Kolombem. Dosazovali jsme do vzorce pokusna cisla v miste, kde jedine mohla byt jeste chyba. Hledali jsme na spravnem miste, nenasli. Pak jsme onu promennou proverili, opet jsme hledali na spravnem miste, a opet nenasli. Autor proveril spravnost souradnic, overil ze cache je na spravnem miste, prselo jen se lilo, opet nenasli. Az dalsi pokud byl “uspesny”. Hledali jsme, a na pokraji zoufalstvi, na pokraji smrti hladem, na pokraji smrti vysilenim, jsem se rozhodl udelat fotodokumentaci mist, kde proste musi byt … a jak jsem tak hledal misto, ze ktereho bych skrys nejlepe vyfotil, predstavte si to, krok dopredu, krok do strany, jeste do strany, jeste do strany, podrepnout, a najednou se v hledacku objevil ostre cerveny uzaver od cyklolahve. Zatmeni …

Kdyz jsem byla v Anglii a pro jednu cache jsem jela treba 30km na kole, hledala jsem opravdu zaujate, protoze prijet tak daleko, neulovit a jet pak zpatky, to by bylo utrpeni. Samozrejme, ze jsem casto DNF hlasila, protoze jsem mela mnohdy zastarale informace (bydlet v dome bez internetu, to bylo strasne! :o) anebo jsem si ty informace s sebou zapomnela vzit.

Uplne nejhorsi byla jedna pobliz Chippenhamu (GCJAWM Bird’s Marsh Woodland Walk): GPSka mne v parnem lete hnala do stinu lesa, coz bych normalne prijala s povdekem, ale Garmin proste lesy nema rad :o) Signal jsem ztratila zahy, ale smer jsem tak nejak drzela … o malini, neprostupnych krovinach a jinych utrapach na ceste jiste povidat nemusim, to vsichni zname - ale tohle bylo ultrazarostle. Signal se mi nakonec zjevil pred nejneprostupnejsim krovim a poslal mne do nej asi sedm metru. Snazila jsem se to obejit, ale bez sance. Tak jsem se tedy plizenim plazenim vrhla vpred … Vzdavala jsem to nekolikrat - skrabance s potem a jeste k tomu rozsekla noha ze srazky se stromem … nakonec jsem se doplazila nekam, kde jsem se mohla zvednout na kolena, rozhlednout se - a byla tam. Navrat zpet byl stejny - bez signalu a po ctyrech :o) Vynorila jsem se uplne na druhe strane lesa …

Kdyz jsem si pote cetla predchozi logy, jeden kacer tam psal, ze i presto, ze se zucastnil nekolika maratonu, zdolal Mont Blanc atp., byla tahle cache nejtezsi, s cim se setkal. Pro me taky. A paradni :o)

Citujem svoj stary log na cache Karma from Barrels, ked tam este boli problemy so stlpikami :slight_smile: Je to asi moj najdlhsi log:

August 4, 2004 by Saman Team (1035 found)
Na zaklade tejto cache sa moja karma prehriala a musel som ju schladit sudom piva , ale podme po poriadku:

Cestou, necestou, polem nepolem jedu za kesi se svou malou GPS...

Najdenie cache mi trvalo 3 hodiny, cestou som videl super miesta, videl som v Prahe past ovce a jedno super miesto, ktore mozno v buducnosti vyuzijem na cache, a to vsetko kvoli tym prekliatym stlpikom . Stlpiky napriek "upresneniu" od Gandiho nadalej umoznuju 2-3 varianty, jeho napoveda skor matie ako pomaha. Najlepsie je, ze ta najpravdepodobnejsia varianta, ktorou som sa dal, ma zaviedla len 200 m od prveho bodu do arealu ucilista. Sice nie priamo k tabuly, ale tabula bola pri vchode, tak som si myslel, ze je to dalsi trik Gandiho. No, nebol. Vypocitane suradnice ma zaviedli na tie super miesta, dovolim si tvrdit, ze omnoho lepsie, ako bol Gandiho zamer . Otazka teda je, co bol Gandiho zamer - mozno chcel ukazat geocacherom vsetky zakutia Radotina .

Z najkrajsieho a najvyssieho bodu mojho vyletu sa mi podarilo identifikovat zhruba polohu cache podla Tabackovej fotky, takze som vedel, ze som dost mimo. Slnko stale prazilo a ja som bol bez vody . Bolo mi sice cely cas divne, ze nie som na tej strane v Sudech, ale to uciliste tam bolo, tak som si myslel, ze je vsetko OK. Dokonca aj napoveda sedela zhruba na miesto, kde som sa dostal. Zbehol som teda cez les a pole naspat na prvy bod, opat sa zadival na stlpiky (obyvatelia vily, ktori boli celi cas na zahrade, si uz museli mysliet, ze som realitny agent), vybral variantu, ktora ukazovala spravne cisla, a isiel za sipkou. Nechcelo sa mi ist az k druhemu bodu, tak som skusil odhadnut podla inej tabulky pocet pismen a vyslo to . Lokalita cache bola len 200 m odo mna. Tak som si to vyslapal cez les, hladal asi 2-3 minuty, ked som bol pri cache, sipka ukazovala asi 30 m dalej, ale potom pri lepsom signale ma naviedla presne ku cache. Apaticky som ju vybral, zapisal sa, pozrel sa na opisane odchody autobusov a zistil, ze bus ide za 13 minut. Dal som sa do behu a az vtedy sa ma zmocnila euforia - dokazal som to . Cestou na Smichov som sa kochal pohladom na vsetky cache v okoli Vltavy, na Smichove si dal konecne tekutiny - prve karmicke pivo - a unaveny, ale spokojny sa pobral domov.

Poucenie pre dalsich hladacov - len stlpiky veduce k sudom maju pravdu.

Diky za cache, Gandhi, bolo tam pekne

Pro mne je proklety Matrix. Nasledujici text muze obsahovat spojlery, takze by ho nemel nikdo cist.

Tuhle jsme tam s Kizz vyrazili, akorat jsme si sikovne vybrali patek, kdy bylo vsude zasekano a k cachi, ktera se ma lovit ve dne jsme dorazili za tmy. Fajn - nevadi, posvitime si pripadne mobilem. Nasli jsme vychozi bod, chvili krouzili kolem az jsem vyhmatl indicii a po vybrani jedne z moznosti jsme se tedy vydali na prvni stage. Na prvni stage je “korab” a nekde na nem/u nej je indicie. Korab je bohuzel za zidkou, v zahrade v te dobe osameleho staveni. Nu coz, prelezl jsem zidku a zacal hledat. Svitil jsem si mobilem a oblezal ten objekt. Asi po ctvrthodine jsem byl pripraven to vzdat - indicie nikde. Tak jsem vylezl na zidku a skocil … do hromady kameni, tu jsem nevidel. Pri dopadu jsem si zvrtnul kotnik a v dusledku necekane bolesti a soku jsem se skoro slozil. Zatimco jsem sedel na (uz mokre, rosa padala) zemi a snazil se dat doporadku (Kizz o mne musela mit docela strach, zahrivala mne vlastnim telem a mela takovy napady, ktery by clovek cekal od zdravotni sestricky) se neco v lese sustlo. Na tomhle miste je treba dodat, ze Kizz ma dva velky cerny psy (jsou to milacci, ale kdo je nezna …). Takze - neco se sustlo, psi zacali vyvadet a po nejake dobe se z lesa vynorila postava, bezeslova prosla kolem nas a smerovala k baraku. Tou dobou uz jsem vedel, ze muzu trochu chodit, takze jsme se urychlene vydali na ustup. Doted nevime, jestli to byl majitel nebo zlodej, ale pocitam ze ani my ani on na to setkani jentak nezapomeneme.

Chtěl jsem dát za příklad prokleté keše kamenku
no a teď tam vidím samé logy nalezeno na první šáhnutí :slight_smile:
teď je pro mě prokletí spíš jak zobrazit ve zdejším fóru avatar :slight_smile:

No kdyz uz jsme u tech prokletych - na zadost autora tohoto vlakna (sice s drobnym zpozdenim…) prilozim link na tento muj log.