prosba o radu

nedavno jsem byl hledat otaznickovou kes s tim ze to bude brnkacka na pocatecnich souradnicich jsem nasel jen drivko na kterem jsou zaveseny provazky je jich tam 14 a na kazdem provazku je 5 uzlu co to je? kde mam hledat nejakou napovedu abych vylustil finalni souradnice?dekuji

To je šifra, kterou musíš vyluštit, aby ses posunul dále či na finále.

to jsem pochopil ale podle ceho to mam vylustit kde najdu nejake rady jak lustit atd

Zkusil bych např toto: http://lmgtfy.com/?q=uzlová+abeceda

Že ty seš z Třebíče? :slight_smile:

Nevím o kterou jde, ale všímal bych si, že jde o pět uzlů…:slight_smile:

tak tohle mi bude chvili trvat nez to pochopim

To už tak u mysterek bývá :wink:

Nic si z toho nedělej, já už dal k ledu stovky otazníků.

Aaaaa koukám, že je to moje keška :smiley: . 14 provázků, na každém 5 uzlů a jsou větší a menší. Copak to může být? Vždyť je to tak jednoduché - to je prazáklad šifer.

Kdyz to tak ctu, tak mne napada postup reseni, aniz bych videl lisiting…
…takze jdu kouknoknout, kde ze to vlastne je.

Tady je přesně to místo, kde ti někdo bude radit s mysterkou. :wink: Stejně jako u filmu, na který koukáš, nechceš vědět předem konec, nebo snad jo? Každá mysterka jde vyluštit bez pomoci, jen některé je potřeba nechat dost uležet a semtam na ni kouknout, jestli náhodou nejde kolem nějaká dobrá myšlenka. A návody k mysterkám většinou obsahují jen to nejnutnější a všechno co potřebuješ k luštění je většinou zřejmé hned. Spíš se zaměř na to co máš a nehledej nic navíc. Se sčítáním a odčítáním si asi taky moc nevystačíš.
Tak vidím, že ses rady dočkal, je mi jasné o co jde, takže už je vlastně hotovo. :slight_smile:

zapomněls "…odstřihnout, uzle rozvázat, svázat dohromady…"

Hm,tak to je super napad:-) Po zdejsi napovede ownera to musi jit samo:-) Asi se taky mrknu kdepak to je:-)

Já to mám daleko a navíc se musí na výchozí souřadnice, takže to z Liberce nedám.

Jinak: kdyz nevis co s tim, tak se obrat na ownera, vetsinou poradi rovnou…
a kdyz ani to nepomuze, tak ji proste dej k ledu, a zkus lousknout jinou. Kesi je jak s***k .. :wink:

že by tytytáta? nbo tytyty? a nebude to family :smiley:

Ale ne. Táty táta = děda.

A že je těch uzlíků zrovna pět, vid? Kdyby byly 4, nebo 6, byla by to blbá náhoda. :smiley:
Díky, tenhle způsob jsem fakt neznal.

Taky to mám z ruky, ale ona se někdy cesta kolem určitě najde:D:D:D
Mám vyluštěné mystery všude možně po republice, třeba se k nim někdy v budoucnu přiblížím:D:D:D