Plánuji ukrytí své první kešky v našem městském parku, ale nejsem si jist svým řešením. Park je v podstatě rovina, takže je všude dobře vidět. Vybral jsem jednu boční uličku, kam skoro nikdo nechodí.
Chci mít regular keš, už proto, že mám přes rok koupenou dvoulitrovou Lock & Lock krabičku. Taky keše s výměnou věcí táhnou mnohem víc…
Protože krabička není v podstatě kam schovat, naplánoval jsem uložení pod zem, do připraveného bednění a zakrytí kamenem.
Takhle by to nějak mělo vypadat. Dřevěná krabice v hlíně v ní keš a zakryto kamenem.
Půjde to? A hlavně, jak to bude vypadat, až keš objeví prvních 100 kačerů?
Z pravidel:
Cache mohou být rychle archivovány, pokud shledáme následující:
Zakopané cache. Je-li použita lopata, motyka, nebo jiný "ostrý" předmět, ať už pro ukrývání nebo pro vyzvednutí cache, není to shledáno přípustným.
= takovato kes neni podle pravidel GC, ale uz jsem takovou nasla, takze to jestli bude schvalena je otazka…
Jestli je to proti pravidlům, tak se omlouvám, začátečnická chyba. Pod zakopanou keší, jsem si představoval keš kompletně zahrabanou, kterou musíš vykopat.
Měl by jste tedy někdo jiný nápad na uložení v takovém "terénu"?
Jenže samotná keš bude v krabičce.
Z těch pravidel bych to pochopil tak, že není přípustné samotnou keš zahrabávat do země. Nevidím důvod, proč by si na hloubení úkrytu nemohl použít lopatu. Za předpokladu, že se keš bude dát vyndat například odklopením kamene a podobně.
Urcite to pujde a je dobre, ze to nebude dalsi mestka micro, tech je vsude dost. Jediny problem muze byt ve vykopani diry (nenapadne vykopat v parku 2l diru nebude jen tak) a potom najit vhodny kamen. Doporucuji to vykopat treba u parezu nebo nejak tak, at se kesky nevyzradi nahodnym odkopnutim sutru uprostred travniku. Keska by po 100 nalezech mela byt OK, pokud nezmizi sutr, nezhnije drevo a nebo se nezasipe.
Sice me par lidi s odpovedi predbehlo, ale jak pisou, nemel by to byt problem. Ja takovou kes mam a vse je bez problemu. Maximalne se casem najde nakej rejpal, ale a tim si nelam hlavu.
Ano, je to proti pravidlům, ale! Takhle vypadá prakticky každá pátá keš ve velikosti regular a větší. Já osobně si myslim, že je to fakt dobrý druh úkrytu, na jednu stranu chápu pravidla, ale na druhou stranu se mi to líbí mnohem víc než micro za okapem… Jde jen o to, aby ti to bylo schváleno…
Úplně v pohodě to tak udělej, já sám to běžně používám. Je to čisté provedení kešky, i po dešti jí najdeš suchou. Jinak já na to používám plastovou zahradní lopatku, která rozhodně není ostrá :D. Na případný rejpaly koukám jako na vyznavače zapařených igelitek zahrabaných v listí a vůbec na to nereaguju.
Naprosto bez problému a doporučuju,podobně jako VasaM, kopat blízko pařezu atd, nebije do očí a nevadí při sečení. Dřevo bych nahradil novodurem, nesaje vodu, nehnije.
Diskuzi sleduji, takže odpovím rovnou sem. Už se to tu jednou dost dlouho řešilo, takto keš bohužel ukrýt nejde.
Já jsem si vždy vykládal pravidlo o zákazu zakopaných keší tak, že to jsou takové, na jejichž nalezení je nutné vzít krumpáč a lopatu a jít kopat. Nicméně pravidla říkají, že:
Je-li použita lopata, motyka, nebo jiný "ostrý" předmět, ať už pro ukrývání nebo pro vyzvednutí cache, není to shledáno přípustným
Takže jak je zřejmé (a potvrzuje to i dost obsáhlá diskuze mezi reviewery na celosvětovém interním fóru), nelze tyto předměty použít ani pro ukrytí keše.
Ano, existuje mnoho takových, dokonce jsem byl svého času ownerem jedné podobné, ale je to proti pravidlům. Pokud tedy nějakou takovou znáte, pak byla schválena proto, že o tom reviewer nevěděl a správně byste tedy měli na toto upozornit.