Ahoj. Mozna mam hodne hloupy dotaz, ale nikde v navodu sem to nenasel. Nerozumim tomu, jak dosadit do vzorecku azimutu a vzdalenosti vysledek sifry. uvedu priklad.
X=AB+AC-BC+B-2
Y=ABBC+A*(B+C)+A*C
pritom z sifry sem vylustil, ze A je 10, B je 5 C je 4
Jak bude vypadat vysledny azimut a vzdalenost a jak se k tomu dopracuju??
Dekuju predem za vysvetleni.
Totmi
Není to náhodou [cache]GC1KDCG[/cache]… Zkus na netu najít prográmek geocaching_tools
ten ti s tím pomůže
Uvnitř je Excelovský soubor a tebe bude zajímat list Projection.
Nahodou je
Jako zacatecnik sem zatim bral jen ty jednoduche. Ale tech v okoli uz moc neni, tak musim zacit s tema slozitejsima. To same v sadech u kostela.. mame cisla, ale nedokazeme je aplikovat.. Snad teda programek pomuze.. Diky za radu.
X=AB+AC-BC+B-2
Y=ABBC+A*(B+C)+A*C
pritom z sifry sem vylustil, ze A je 10, B je 5 C je 4
X=(10krát5)+(10krát4)-(5krát4)+5-2=50+40-20+5-2=73
Y=(10krát5krát5krát4)+(10krát9)+(10krát4)=1000+90+40=1130
násobení má přednost před sčítáním a odčítáním, proto jej dávám pro názornost do těch závorek, jinak nic složitého
Aha. DEKUJU MOC ![]()
![]()
Hele nechci bejt surovej ale kde jsi hledal ten návod. Nevim jak teď ale za mě byl v učebnici matematiky pro 3. ročník základky.
Krutou pravdou ale je, že v geocachingu by ti znalost těchto základů byla spíš na obtíž. V geo matematice se většinou čísla podivně dosazují do různých závorek se kterýma se nepočítá, řadí se za sebou apod. Základním mustrem pro geomatematiku je vztah kdy 1+1=11
o:o
btw - a co si počít s tím azimutem víš?
Každá keš má autora, ten má v profilu kontaktní mejl.
Každý autor určitě rád poradí.
Proč mu to už v zárodku nikdo nenapsal?
A když někdo neumí násobit a sčítat, jak aplikuje azimut a vzdálenost do mapy (GPS)?
Že bychom tu zveřejnili finální souřadnice?
I když je to jenom hra, tak toto jsem nečekal.
Další mysterky v regionu se taky budou řešit na fóru?
a co jsi čekal, když se vytassíš na kačery s rovnicí o jedné neznámé ???
to je vyloženě podlost ![]()
Jeste jednou dekuju tem, kdo me poradili. A tem co se me smeji.. Presne tohle sem cekal..vzdycky se najde hromada dokonalych nadlidi, kteri vsechno vi a vsechno znaji.. Ach jo.
Mě by to také naštvalo!
16.září od Bella (529 found)
"Nekdo" (návštěva odkaz) dal reseni Na fórum aniž podle mě kontaktoval.
Myslím si, Ze TOTO SE Neděla.
Zatím zakázat jestli na rozdýchám, budeme pokracovat, Nebo archív.
Ješte popremýšlím.
Ale poslední dobou jsem nejaký precitlivelý.
Uveřejnění waypointu nebylo šťastné, ale za pár dní to zmizí v hlubinách fóra a bude zapomenuto ![]()
Ja bych se asi usmal. Nekdo pracne nekolik dni ci tydnu vymysli takto slozitou a tezkou sifru a pak pracne schova micro za okap u skoly a on se pak najde nekdo kdo se zepta jinde ![]()
BTW: A navic se neptal jak to lustit, jen chtel poradit s azimutem. Kazdy zacatek je tezky, taky jsem pred rokem nevedel co a jak …
…násobit a sčítat?
to ti nevěřím
2Totmi - já si ani tak nedělal legru z tebe jako z obecné úrovně pseudo - matematických doplňovaček v listinzích kešek. Uznej ale, že násobit a sčítat bys mohl ![]()
Omluva hluboká všem kterých se mé příspevky nehezky dotkly.
Dodržujte laskavě pravidla poradny!
Problem byl jiz vyresen, cili zamek.