Prosím poraďte! Oregon nebo Colorado?

Garmin Oregon 550 nebo Garmin Colorado 300

Nemůžu se rozhodnout mezi Oregonem a Coleradem.
Cena je stejná a funkce vypadají stejně. Rozdíl je snad jen ve fci Wherigo. Má někdo nějaké dobré nebo špatné zkušenosti. Moc bych uvítal radu zkušených.

Moc se mě nechce to nějakých dohrávek firmwaru.

Předem děkuju

Myslim, ze firmware stejne pouzijes at chces ci nechces. Vsechny nove GPSky maji nejake mouchy, ktere se postupne odstranuji. :wink:

Díky za přesun dotazu.:slight_smile:
Osobní zkušenosti nemám, ale přístroje mají ještě jeden velice zásadní rozdíl… a to ovládání.
Oregon má dotykový displej, zatímco Colorado se ovládá otočným kolečkem a tlačítky. Například na zadávání textu mi to kolečko nepřijde moc pohodlné (pokud vím, tak se pro volbu písmen musí cyklicky procházet celá abeceda), ale jak už jsem psal, osobní zkušenosti nemám.
Snad pomůže ještě někdo další.

edit: Dalším rozdílem, který mě napadá je kompas.
Oregon od modelu 550 má nový 3D, Colorado má myslím stále starý, který musíš držet vodorovně.

Urcite si kup Oregona, ovladani u Colorado je podle me hrozny a navic to kolecko vypadava.

Hlasuji taky pro Oregon, Colorado uz podle me dnes nema cenu kupovat.
Wherigo nicmene umi oba dva pristroje, hlavni rozdil vidim v tom ovladani. Prehrati firmware se pri koupi noveho pristroje asi nevyhnes, na druhou stranu jde o pomerne jednoduchou zalezitost.

Nejlip udelas, kdyz si to ovladani osahas a vyzkousis sam. Drzel jsem v ruce nejaky kolousky i oregana, ale osobne nedam dopustit na 60CSx - co se tyce ovladani (cudliky jsou cudliky). Displej je sice hrubsi, ale zase ho na slunicku vidim, ze jo. B)

Co se tyce "doplnkovych funkci" jako Wherigo a Field notes, ty mi (a mozna i lip) resi MDAcko, ktery stejne taham sebou, takze mi novy modely nemaji co nabidnout.

Aha, :)takže můžu využít moje HTC TyNT II? To by bylo fajné.
Pak bych zvolit Oregon 550.

Presne tak - mrkni se na aplikaci GCzII, mluvi tu o ni o par vlaken vedle. Kontrolni dotaz - bude se Ti log lip tukat na Oregonu nebo na klavesnici MDAcka? :slight_smile: (Ale bacha GCz se vyviji rychle a i kvuli obcasnym zmenam na serveru gc.com je treba stahovat novou verzi mozna i castejc nez firmware do GPSky ;))

GCzII používám na hledání i logování. Logování je paráda. Pro hledání je však přesnost a výdrž baterky zoufalá. Také jsem často u vody a tak mě láká vodotěsnost.

Na hledani GCz nepouzivam, to je s sedesatkou jaksi reseny lip. Kdyz prijdes k vode, tak MDAcko zahodis? :slight_smile:

Měl jsem rok Colorado, teď mám 3 měsíce Oregáno. Obě jsou super, ale zpět bych se už nevracel!

Jeste k tomu Wherigo - prehravac do MDA stahnes tady: http://www.wherigo.com/player/download.aspx, login na tech strankach je stejny jako na gc.com :wink:

Díky všem za radu.
Volím oregáno ( dobromysl )
Dobrou noc.

Sice pozde, ale neda mi to.
Nedavno jsem sel kupovat novou GPS a rozhodoval jsem se stejne jako ty, tak jsem si je chtel na prodejne vyzkouset a rozhodnout se az na miste.
Prekvapilo me, ze colorado vubec nemeli. Na muj dotaz mi prodavac odpovedel : proc by ho meli mit, kdyz si stejne kazdej nakonec koupi oregona !

Sam vlastnim Colorado. Moji dva "spoluhledaci" maji Oregona. Ja osobne jsem s Coloradem spokojen, jen to ovladani (mam na mysli psani textu) je opravdu problemovejsi nez u Oregonu. Colorado je starsi nez Oregon, ale jinak je super, kam se na nej hrabou starsi GPSky. Citelnost na slunci je take dobra, takze neuznavam nazory, ze starsi GPSky jsou na tom MNOHEM lepe. Kdyz si koupis i kvalitni baterky, tak Colorado i Oregon v pohode utahnou. Jeste jedna poznamka Colorado se mi libi vice nez Oregon, Colorado totiz jeste vypada jako GPSka (vystoupla antena).

P.S. Kdybych se mel ted rozhodnout, koupil bych si Oregona. :wink: Hodne stesti pri rozhodovani.

Ja bych taky bral Oregon 550 uz jen proto, ze jako PQ pobere 5.000 kesi …

Mel jsem Colorado asi dva mesice, ale tam me to ovladani fakt nepadlo do ruky. Hlavne na kole za jizdy to bylo pro me nepouzitelny. Kdyz prisel na trh Oregon 300 byla to pro me jasna volba. K Coloradu bych se uz nevratil.

Uz jsem to psal jinde, ale mel jsem 60Csx, Colorado ted mam Oregona a HTC TP2 s GCzII. co se tyce ovladani a do lesa asi byla nejlepsi 60CSx, tu formalne mam i nadale, ale pujcil jsem ji uz asi pred 3/4 rokem zacinajicimu kolegovi, ted pouzivam Oregona a myslim si, ze je lepsi nez Colous. U kolouse znam v okoli nekolik lidi, kterym odesel systemovy konektor a s resenim utesneni to taky neni uplne ideal. PDA pouzivam jen na ziskavani online informaci a GPS u TP2 je podstatne lepsi nez byla TyTNII. Na hledani by to bylo, ale kdo se ma o nej porad obavat, prece jen zas tolik nevydrzi ani baterky a ani ty pripadne pady nejsou uplne OK. Videl jsem 60ku, ktera spadla ve 130 z motorky a ta mela jen utrzeny kus gumy z jednoho cudliku a byla trochu poskrabana. Nechtel bych po necem takovem ale videt TyTNII nebo to TP2. Ale videl jsem jinou 60, kterou kamarad zabouchl v kombiku v kufru a nechal ji lezet tam co je zamek a ta nevypadala moc OK, ale nakonec stacila vymena displeje.

Jinak koukam, ze nova GPS bude asi k narozeninam, tak gratuluji.
:smiley: :wink: :smiley:

Zacinal jsem s PDA, pak jsem poridil Col300 ale nevyhovovalo mi kolecko… psat si s koleckem poznamku, nebo trackovaci cisla byl des… ted uz nejakou dobu pouzivam Ore400t a zpet bych nemenil… :wink:
Dbrou ruku pri vyberu!
M.

Taky jsem ted jednu takovou 60ku videl a ani to nebylo u kombika - stacila takova ta lista na boku kufru.

Sice je to tady off-topic, ale v cem je lepsi GPS u TP2 nez u TyTN2? (Ja to stejne pouzivam jen na navigaci po silnici, ale za zeptani to stoji.)