Zaregistrováni, vyplněno, jen máme už zmíněný problém se smíšenou dvojicí..máme celkem dva druhy pohlaví a jen jednu použitelnou kolonku! To je situace..
no, nevím, jak to přesně probíhá, neregistroval jsem se tam (sice si tam rozhovor rád přečtu, ale nepotřebuji se registrovat všude). Každopádně jsem chtěl napsat, že není problém heslo při vkládání do databáze zašifrovat a zároveň nezašifrovanou podobu poslat na mail. Nebo snad ne?
Každopádně si myslím, že wordpress je natolik kvalitní, že problém s šifrováním hesla ošetřený má
No… EvoLve theme by Theme4Press • Powered by WordPress Geokladno - bude tam hash / MD5?
V tom případě je mé heslo zakódováno v DB třeba takto 154878as8965cvb75334s6a6d6464787964f/6748
A že by někdo zjistil mé heslo k webu geokladna? Klidně, žádné životně důležité údaje, které bych neměl jinde, tam nemám.
Já tedy hesla považuji za citlivé informace a nejsem moc rád, když se nemění a píší na papírky nalepené na monitorech. Sice mi to trochu usnadňuje práci správce sítě, ale není to právě bezpečné.
Pokud si ale někam zadám heslo, tak čekám, že si správce serveru uvědomuje, že nick a heslo je důvěrný údaj, který by měl být zabezpečen alespoň tak, aby nešel prostě opsat z textového souboru.
Doplněno:
A měnit hesla tak, že nechci nejdříve zadat to původní ??? FUJ !!!
Na zaklade pripominky ohledne zabezpeceni hesla jsem se na toto tema informoval jak to mame udelane - na webu GeoKladno se to ma tak: heslo neni na serveru primo ulozeno, je ulozen pouze tzv. "osoleny" hash, coz vylucuje moznost zjisteni puvodniho hesla
Zverejnene dalsi dve otazky. Jeste poznatek k hlasovani - prosim vzdy oznacte odpoved a kliknete "vote" - pokazde u kazde otazky(odpovedi) solo. Nefunguje to tak, ze oznacite odpovedi u obou otazek a po kliknuti se zapocitaji obe odpovedi - vzdy se odesila odpoved jednotlive.
Dekuji
Za normální považuji třeba takovou registraci, kde třeba heslo vůbec nezadáváš a zadáš ho až do odkazu, který Ti přijde mailem na udanou mailovou adresu. A komunikace je https.
Ale tady se mi hlavně nelíbilo, že se jedním mailem vrací jak login, tak heslo. Pokud já někomu předávám heslo, tak mailem rozhodně ne.