Je otázka, co je to sbírka… Ano, pár CWG z keší doma mám, ale nepovažuji to za sbírku, ale sbírám je. Stejně tak u GC. Nějaké jsem si koupil a kupuji, neposílám je do světa, ale cíleně to také není…
Sbírku CWG mám taky, je to taková památka na kačery/lovce přede mnou a sám rád rozhazuju po keších svoje CWG (i speciální). Ale sušit coiny doma mi přijde škoda. Nevěřím, že si je doma prohlížíš ![]()
Když najdu coin, vždycky se podívám, kdo ho pustil, co má ten člověk za sebou, kde všude coin byl, podívám se na fotky a na mapy na googlu… To je pak takový mysteriózní pocit, že držím něco, co bylo někde, kde asi nikdy nebudu
Asi něco jako když mám předmět, který někdo vyrobil před staletími…
Naprostý souhlas, je to něco, co je jedinečné a úchvatné. Já také velice rád pozoruji putování coinů a TB které mám anebo jsem je držrl v ruce - TB4NF4X, TB4NF8R a TB49GZ0 - jsou to nádherné foto nebo zajímavé cesty např: TB2MMTA
Já také suším coiny doma, dříve jsem je posílal a radoval se z míst kam se dostali ale úmrtnost byla příliš velká (nejvíc mě mrzelo když zmizel coin který měl nacestováno 85.769 km), takže jsem už dlouho žádný nevyslal a nevyšlu.
Já to mám tak půl na půl. Jeden mám osobní (nosím ho sebou na krku), jeden pro logování keší odlovených na kole, jeden jsem pověsil na přítelkyni (ne, po keších ji neposílám :o)) a jeden si suším doma.
Další jsem vypustil při příležitosti svých 100. a 250. keší a mám připravenej pro 500. Jeden jsem vypustil při příležitosti svého FTF.
Touhle dobou jsou dva velmi pravděpodobně ztraceny a poslední asi také. Ten k 500. ještě vypustím, ale hodně váhám jestli s tím pak pokračovat. Asi vypustím i další, ale když vidím jak i tyto realtivně tuctové a navíc i "podepsané" GC mizí, nemám zrovna chuť pouštět něco speciálnějšího. Radši budu dělat radost kačerům s kterýma se potkám, než jednomu "jedincovi" co ho čorne.
Vlastně jedinej který mi dělá radost, je ten kterej jsem věnoval bráchovi k jeho 100. Jeho 100 finds GC už stihnul LA, Sydney a Kuala Lumpur, tak snad aspoň ten nějakou dobu vydrží.
Posledni vylosovany dostane opet tricko - Power Caching
v provedeni cerna.
Prosim nick ghost from meadows - vylosovany v minulem kole aby se mi ozval treba pres profil nebo odpovez na muj mail, ktery jsem ti posilal po losovani. At se muzeme domluvit na predani ceny.
Vcerejsi vylosovany ziskava tricko s ještěrkou 
Vylosovyny tydne vzdy ziskava trackable samolepku Cacher on Board 
Gratuluji vylosovanym. Dekuji za vasi ucast pri hlasovani. Hlasy neustale pribyvaji, uz jsme u prvnich otazek prekonali hranici 400hlasu.
Pruzkum naleznete na http://geokladno.cz/pruzkum-ceskeho-geocachingu/
u otázky č. 22 mi chybí odpověď "žádný" či nějaký ekvivalent .. chca nechca jsem zatrhl poslední možnost ..
Odpovědi u č.21, zejména na poslední otázku, ale dost i na druhou, budou silně sníženy tím, že distribuce této ankety je právě přes gc weby.
Když si vezmu kačery z okolí, které znám osobně, tak dobře půlka jich na žádné takové weby neleze. Myslím, že by to platilo pro velkou část všech kačerů, tímto způsobem se nezíská použitelná odpověď.
Dnes probehlo losovani o den drive - kalendar u nas se o den unahlil. Takze dalsi losovani probehne v terminu jak byl puvodne v planu tzn. 5.brezna v pondeli. V nedeli probehne losovani tydne.
Koukám, že účast nějak upadá. Přesně podle mého soukromého očekávání… Už je to docela dlouhé a já sám zapomínám se na hlasování podívat a odhlasovat, takže doplňuju hlasy tak jednou za 5 dní.
Tak ono spíš tak nějak není jasné co vlastně ten výzkum chce všechno "vyzkoumat" a do jaké hloubky chce jít. Je to takové dost nezacílené a zdá se, že autoři do dotazníku chtějí nacpat prostě všechno co jim přišlo zajímavé.
Podrobnosti týkající se způsobu focení už jsou pomalu jak pro výrobce zařízení s GPS a otázky týkající se třeba zakládání keší zase až příliš obecné…
Jak říkám, "marketingově" nejasný cíl a snaha o získání velkého množství informací. Přitom některé formulace otázek jsou již pouze pro hodně specifickou sortu lovců a jiné které by mohli pomoci osvětlit jak fungují různé obecně vnímané "problémové" záležitosti (např. lovy v geotýmech) zase potřebnou hloubku postrádají.
Mě to přijde zajímavé.
Rekl bych ze ucast je relativne na stejne urovni. Prirozene pocatecni boom se usadil na nejake hladine. Myslim, ze uz nyni lze vypozorovat z odpovedi zajimave poznatky;)
Pripominam, ze nadale bezi pruzkum a budeme radi za kazdy hlas, ktery se do pruzkumu zapoji:)
Zapojte se do pruzkumu at mame co nejvetsi vzorek: http://geokladno.cz/pruzkum-ceskeho-geocachingu/ diky
mikisi napsal/a:
Zapojte se do pruzkumu at mame co nejvetsi vzorek: http://geokladno.cz/pruzkum-ceskeho-geocachingu/ diky
Tak zveřejněte všechny otázky najednou. Kdo má myslet neustále na to, že každý druhý den má hlasovat? Raději obětuji čas vcelku a naráz…
Pruzkum se blizi ke svemu konci. nyni nastal cas na doplnujici otazky a nektere otazky, ktre upravene publikujeme znova (viz. predchozi diskuze ve vlakne) - Jestli mate nekdo nejaky dotaz, ktery vam chybi v pruzkumu - prosim napiste a muzeme ho zaradit.
Verim, ze jeste dalsi hlasy budou pribyvat. Dekuji za podporu.
Konec ? Ale to přece nejde ! Ještě jsem nebyl vylosovanej!
mikisi napsal/a:
Pruzkum se blizi ke svemu konci. nyni nastal cas na doplnujici otazky a nektere otazky, ktre upravene publikujeme znova (viz. predchozi diskuze ve vlakne) - Jestli mate nekdo nejaky dotaz, ktery vam chybi v pruzkumu - prosim napiste a muzeme ho zaradit.Verim, ze jeste dalsi hlasy budou pribyvat. Dekuji za podporu.
Chtěl jsem odopvědet, ale nikde nebylo nic klikacího. Musím bejt někde nějak přihlášenej nebo to jde i anonymně?