Půjčovna vybavení na 5 keše

Vytvořili jsme pro vás půjčovnu vybavení na odlov pětkových keší.
Předem můžeme ubezpečit rejpali, že na této půjčovně se nedá vydělat. Dříve než by se toto vybavení zaplatilo bude potřeba ho vyměnit. Koupili jsme si pro svoji potřebu kvalitní vybavení a poskytujeme možnost ostatním aby si mohli odlovit pětkovou kešku aniž by si museli kupovat drahé vybavení jenom pro pár odlovů. Spoléháme na slušnost kačerů a věříme, že se podle toho k těmto věcem budou chovat. Protože, půjčujeme opravdu naše vybavení jsou všechny věci jenom jednou, kromě lezení které je dvoje (tytyty a golfy).

Přejeme příjemný odlov a doufáme že toto téma nebude bráno jako komerční, ale jako pomůcka na odlov.

nápad to je rozhodně dobrej, nicméně tady chybí základní informace - jako co máte, kde to máte, kolik chcete, …

Měl bych věcnou připomínku - pokud se jedná o horolezecký materiál, jako je třeba lano a sedák, tak je mezi horolezci pravidlo, že se zásadně nepůjčuje (tedy pokud se dotyční hodně dobře neznají a nevěří si). Jde o to, že může dojít k jeho poškození (třebas i nevědomému), jako třeba uložení vedle agresivní látky (autobaterie), poškození na ostré hraně, padajícím kamenem, … Pak toto poškození nemusí být vidět ani o něm nemusíš vědět, a další uživatel na to může nepěkně doplatit.
Takže tě chci upozornit na toto riziko, a je na tvém zvážení, jestli to na sebe vezmeš, a hlavně jestli toto nabídneš někomu neznámému. Kdyby k něčemu takovému nedejbože došlo, nechtěl bych být v tvojí kůži. Vím, že to myslíš dobře, ale zkus zvážit i tuto stránku :wink:

Naprosto souhlasím s kolegou. Až se s vypůjčeným matrošem zmrzačí člověk, kterej ho viděl a použil poprvé, jeho tatík bude pěkně zuřit. Možná ještě půjčovat návody a zkušenosti… Přeju pevné nervy

Přesně jak píšou předchozí dva. Když jsem dělal lezecký zkoušky (kvůli práci), bylo přesně toto téměř 50% veškerého učení. Když jsem se to učil já, považoval jsem to za zbytečnost. Pak se mi ale jednou málem sesypala lávka s lehce poučenými zaměstnanci, a to už jsem se viděl v kriminále. Od těch dob jsem na lana a víc jak 3 metry nad zem nepustil nikoho, kdo by neprošel stejným školícím masakrem. A když jsem si četl téma diskuze, "Půjčovna vybavení pro jeden odlov", úplně mě zamrazilo v zádech a vybavil se mi stejný pocit jako tehdy s tou lávkou.
Můj názor… vřele nedoporučuji.
Myslím, že tady ten poctivý moment pomoci slabším hledačům, je hodně lichý. A mohl by být fatální pro obě strany.

Tak jsem se pokřižoval, jsem myslel, že je to dotaz na nějakou ofiko půjčovnu.

Já jen přidám navrch cenou radu do života:

1. Když se chceš něčeho zbavit, tak to hodně půjčuj.
  2. Každý dobrý skutek je po zásluze potrestán, jinými slovy: dělat dobře lidem je to nejhorší co můžeš udělat.

Presne jak pisou vyse. Staci "cinknout" karabinu. Takove poskozeni nikdo nepozna, ale mikroskopicka trhlinka na materialu karabiny vznikne velice snadno. A nasledujici to muze nepekne odskakat…

Nerozumím pojmu pětková keš, objasní mi to nějakej dobrovolník? :slight_smile:

Keš s atributem - terén 5

Terén 5 – jen pro velmi otrlé povahy, velmi náročný terén vyžadující použití speciálního vybavení – horolezecké, potápěčské

V tomto případě se v diskuzi jedná o horolezeckou výbavu, která je u keší "5" potřebná nejčastěji. :wink:

Díky, už mi to došlo :smiley:

Ajeee. No napad muze nekomu pripadat dobry, ale nikdy bych si nepujcila vybaveni od nekoho, s kym jsem nikdy nelezla nebo ho neznam. To mi prijde jako hodne spatny napad. Bez urazky ty ty ty & familly.

Ano, ano…souhlasím s většinou. Věci jako karabiny, sedáky, osmy, a lana bych si rozhodně nepůjčil a ani bych svoje vybavení nepůjčoval nikomu cizímu (především kvůli hrozící nehodě a zodpovědnosti za ní), ovšem například helmu, člun, loďku nebo plovací vestu bych si klidně rád půjčil.

Ja se pridam k tomu se spatne spellovanym nickem (jak se pise rodina? B)) - na petkove kese pujcim vyborne vycvicene robotky. Ale bude to drahy a plati se v tekutinach… :smiley:

Já bych měl možná zájem o rybářské kaťata na odlov Motolského potoka ([cache]GC1YN9E[/cache]) :|… Ale stejně zatím nemám druhého do party a sám tam nepolezu.

Vyprdni se na to. V mém okruhu jsou asi dva lidi, co bych jim pujčil matroš. Klidně ho pujčuj, ale nelez na něm. Když se stane někomu něco a ty ho upozorníš, je to smutné, ale jeho chyba, ale ty se máš snad rád, ne?

Nedoporučuji a to velice zásadně.

chudák ty ty ty s famílijí :frowning:

tak se snažil, a vy je sjedete :smiley:

nápad to byl fakt dobrý, ale opravdu bych nechtěl být ve vaší kůži, kdyby se něco stalo. ne možná ze strany půjčivšího si kačera/ny, ale spíš ze strany jeho rodiny. to bývá horší…

Já bych to zas tak úplně nezatracoval. To lano bych teda nepůjčoval určitě, nejen že se může poškodit, ale hlavně jsou potřeba nějaký znalosti a na to je lepší si to lano půjčit i s jeho majitelem, kterej je snad má. Toho zbytku bych se tolik nebál, bez lana to stejně nejde použít a zničit sedák nebo osmu neni zas tak lehký.

P.S. Zajímavý, že ještě pořád existujou lidi co věří na "mikrotrhliny" :smiley:

Vy tady řešíte furt postroje na lezení, ale tytyty naznačujou, že pučují i jiné věci.

OK, takže mě napadá třeba:

1. lezecké vybavení pro pokročilé, jumary a pod. - příliš velké riziko pro nezkušeného bez dohledu odborníka, značné riziko poškození lemplem, ono cizí škrábanec nebolí že :frowning:

2. rybářské kalhoty, suchý oblek, neopren - celkem drahá sranda na pořízení, pokud mají své, tak velikostní omezení na podobnost postav, u toho neoprenu a suchého obleku riziko drobného mech. poškození, kterého si všimne až další, ten to ale zase neřekne protože se bude bát že to bude na něj, takže místo opravy mini trhlinky se bude trhat dál :frowning:

3. nafukovací člun, raft - není to úplně levná záležitost a drbnout se dá snadno, jak se dá často vyčíst z logů, Riziko poškození 50:50 :frowning:

4. potápěčské vybavení - bez potřebných zkoušek? Ani náhodou! A kdo má zkoušky, většinou má i kontakt na oddíl, nebo někoho od koho si může zapůjčit. Zde rizika poškození neznám.

Jediné co se mi zdá jako půjčovací celkem bezpečné je dlohý skládací hliníkový žebřík, sedák, kšíry, a jistící lano. Jenže tam kde toto stačí, stejně většina leze jen tak. Kdo z Vás byl jištěný při odlovu Štvanice, nebo Manin?

Ty, ty-ťáci to jistě myslí dobře a jelikož je jim vlastní starat se i o jiné napadlo je toto. Kéž by je čas přesvědčil, že my remcalové zde se mýlíme.