QR kod u "cerveneho kostela" v Brně

Docela chápu, že u některého typu stage má smysl jej chránit proti kolizím podobně jako klasickou krabičku, tedy jako SoM. Pokud dají dva kačeři na stejné místo štítky s výslovně uvedenými souřadnicemi a oba je označí jako QtA, tak to při odlovu může způsobit problém (i když by to byla i tak dost velká náhoda). Na druhou stranu, pokud někdo v terénu něco mírně upraví (co já vím … třeba někam namaluje písmeno, zarazí tam tyčku s barevným koncem, a podobně) tak mi připadá přehnané chránit to jako SoM a blokovat tím 8 hektarů (!) zemského povrchu. Taková indicie se nijak neliší od stovek dalších předmětů a nápisů, které se v terénu vyskytují.

OK, dík za poučení, vycházel jsem z těch dvou zmíněných kapitol na Geo Wiki, kde jsou formulace sice shodné, ale tedy nesprávné…

(Mně to předtím přišlo, že si z toho děláme zbytečnou gumárnu - ale pravidla jsou pravidla).

To pak záleží na revírníkovi, to je ta osoba, co krabice přivádí k veřejnému životu.

Každopádně, definice QtA a SoM v pravidlech je daná a jasná.
Dál je to o lidech…

Osobne bych se nebranil, aby QR kod na samolepce byl QtA, kdyz bude jasne v listingu receno, ze se hleda viditelny QR kod. Pokud by byly jen urcene souradnice a clovek by nevedel, co hleda, je umisteni byt i jen samolepky hned nad finale cizi kese urcite spatne i kdyby bylo nakrasne v pravidlech stanoveno, ze samolepka = QtA. No, uvidime, co z toho vyleze.

Zlobíte. Toto je téma "mimo geocaching"… No zamykám, pokud chcete resit stage muzete, ale jinde… Kdyby nekdo vedel, co to u toho cerveneho kostela je, napište prosím PM. Díky…