R.I.P. Steve Jobs (zakladatel Apple)

http://aktualne.centrum.cz/zahranici/amerika/clanek.phtml?id=716575

</steve>

Jo život je boj… :frowning: budiž mu IT nebe lehké…

pěkný nekrolog http://www.lupa.cz/clanky/steve-jobs-zemrel/

Vážení, moc prosím, zkuste se zbavit otřesné zkratky RIP a naučte se opět vyjadřovat upřímnou soustrast. Pokud už i na smrti hodláme šetřit údery do klávesnice, pak jsme opravdu nejhlouběji klesli. :frowning:

Hlavně byste mohli přestat tahat toho narcise všude, kam se podívám. Že je to na Xichtknize, budiž, ale že to bude i na GC fóru?

"upřímnou soustrast" …budu vyjadřovat někomu konkrétnímu pozůstalému, se kterým opravdu cítím, a musím říct, že mi tahle fráze připadá ještě víc inflační a zprofanovaná a plná falše…
A ta zkratka má o dost jiný význam.
Ať se to někomu líbí nebo nelíbí, tento člověk zasáhl hodně podstatně do IT a nejen to, jeho vliv na současnost a budoucnost je všude kolem nás. A kdo by neznal i třeba takový Pixar…

Třeba já…

Byl to frajer, nechť odpočívá v pokoji. Mě zkratka RIP nevadí. S pokleslostí to nemá nic společného.

Díky,že jsi to napsal. Taky mě to RÍPání točí. Vždyť jde napsat "odpočívej v pokoji" nebo "čest jeho památce".
Zvlášť od bojovníka proti zpotvořeninám typu PRAGUE mě to překvapuje.

K tématu: Jobse jsem neznal, macintoshe máme akorát na stromě za chalupou, ale o mrtvých jen v dobrém, takže čest jeho památce.

Nechci rušit národní obrození, ale RIP není anglicky, ale latinsky "Requiescat in pace", z čehož se vyvinulo jak Rest in peace, tak Odpočívej v pokoji.

Možná proto, že to byl frúd, který fakticky věděl, kde má ručník? Jinak řečeno: SJ změnil svět IT a spotřební elektroniky. Několikrát. Výrazně. Zbořil několik nedobytných hradů a vystavěl nový svět. Jen velmi málo lidí za celou historii IT zanechalo podobnou stopu. Napadá mne snad jen Thomas J. Watson - a to byl spíš obchodník a visionář, než technik/vynálezce.

Souhlasim, ze vyjadrovani soustrasti je obcas naduzivane, ze by se to dalo hodnotit az jako pretvarka. Na druhou stranu neni nic spatneho vyjadrit politovani, ze odesel vizionar, ktery neco ve svem oboru udelal i pres vsechnu tu patentovou spinu nebo posledni ostudu s i5/4S.

mně RIPování nevadí, každej ať si přece vyjádří soustrast jak potřebuje a hádat se ještě o tohle, TO je pokleslý.
Jako iPhonář mě to mrzí dvojnásob, RIP Steve

Přesně jsi to vyjádřil …

RIP

Musím tě zklamat ale před chvilkou psali na Ivčera že za ty předražený srágory pro zmr*ky jde rovnou do pekla.

Dpman: to mohla napsat pouze nejaka zavistiva socka.

To musí napsat každý člověk se smyslem pro vkusné cítění.
A hlavně se Samsungem S II v kapse.
Necítím se jako závistivá socka.

Od jabka nic nemám. Ale kdybych napsal to co ty, tak by mě nejspíš huba, pardon prsty pálily. Příště zkus něco konstruktivního. Vkus má každý svůj, snad si může vybrat, bez urážení.

Dpman: jak se citis nebo ne je tvoje vec, ale pokud se takto vyjadrujes o zemrelem cloveku, tak si evidentne opravdu charakter.