Ahoj,loni na podzim jsem začal s geocachingem a rád bych si pořídil nějakou nemapovou GPS.Napište prosím,jaké máte zkušenosti s eTrex H.dík Oficiální stránky Garmin | Česká republika
Rád bych se tě zeptal, proč sis vybral právě nemapovou GPS. Je podle mě docela drahá. Proč tedy právě nemapová? Jinak sám zkušenosti s nemapovými GPS nemám, měl jsem dvě a obě dvě (první PDA druhý mobil) mají mapu.
Nemůžu si stěžovat.
Dobře se chytá i v lesích a za dobu co ji mám už tam mám pomalu mapu celýho okolí
(tvoříš ji tím, jak jdeš). Navíc, je celkem odolná, přežila mi už jedno zapadnutí do dvou metrů sněhu a taky to, když jsem s ní někdy vzteky praštil o zem B)
Značnou výhodou této GPS je také to, že je v češtině (i když která už dneska není, že…)
Nějak mě nenapadá, co bych ji vytknul. I na to věčný mačkání čudlu při zadávání souřadnic jak tomu vytákají jsem si zvyknul.
Ahoj. O etrexu H je tu už pěkná řádka vláken. Kdyžtak zkus použít vyhledávač v pravém menu.
Vesměs si ho lidi pochvalují. Je to levný jednoduchý nemapový low-end s velice kvalitním přijímačem.
Záleží, co všechno od navigace očekáváš.
Pro kačera který nenaloví každý den X keší je to ideální GPS. Když jsem s ní lovil ukazovala mi přesnost cca. 5 m což je ok (teda v zimě moc ne když je keš na zemi a vše je pokryto vrstvou sněhu). Pracoval jsem sní asi do 500 keší pak se hodí jiná (výkonnější GPS).
S pozdravem Nazgull
to popina: nevím co se ti zdá drahé,ale pokud znáš nějakou lepší nemapovou GPS s nižší cenou tak se na ni rád podívám.GPS s mapama si nemůžu dovolit,nemám příjem a nechci nikoho zatěžovat.Navíc dobré mapy mám v mobilu.I tak díky
to Tiskar94,nazgull : díky za radu,pro mě je hlavní aby mě dovedla šipka
na místo a potom už záleží na mojí šikovnosti,díky
A nebo jeste vydrzet, a pockat si na podzim, kdy by mel nekdy vyjit novy eTrex 10.
Začínali jsme s levným eTrexem H a časem přešli na komfortnější Oregon 450. eTrex s náma ale jezdí dál, protože jeho přesnost "na místě samém" je nedocenitelná. Jinak řečeno, Oregon nás dovede po cestičkách, konkrétní kámen hledáme s eTrexem ![]()
Já s Háčkem přešel Alpy. Dodneska s nim domeruju pri zakladani. Nedam na nej dopustit. Minimalne vydrz je dvojnasobna na sadu baterii. Akorat…
Uz jsem si zvykl na paperless kesovani. Jestli ti nevadi tahat i papirovou mapu a na kese se pripravovat doma, anebo mit nejakou aplikaci s listingama treba v mobilu, nevahej ani chvili a jdi do nej.
Je to jedna z nejpřesnějších GPS.
eTrex H používám od začátku svého keškování. Už jsem ji stihla omlátit o skály, utopit v potoce a mnohokrát zahumusit hlínou a listím, přesto stále bez problémů a přesně naviguje. Za dobu, co chodím za šipkou, nechytla signál jenom v jeskyni a v bunkru ;).
No a k nevýhodám; jak už bylo řečeno, klikání souřadnic není zrovna zábavné, ale dá se na něj zvyknout. Jediná věc, která mi opravdu vadila, byl bídně sepsaný návod. Když se ale člověk na začátku obrní trpělivostí, dá se v navigaci intuitivně zorientovat.
Můj táta lovil s etrexem H skoro rok a byl spokojený. Teď ho nahradil legendem hcx. Signál drží perfektně, ale absence map je nevýhodou. Ale jestli jsi bez peněz, keší si s tím užiješ dosyta.
Mam etrex H už vic než rok a nestěžuju, baterky vydrži dlouho, vyhoda je taky, že jede na tužkovky, takže neni problem mit u sebe nahradni, nebo pokud jsi ve městě skočit do trafiky. Taky je užasně přesny, takže pokud ti nevadi domaci připrava, tak uplně super.
Mám ho skoro rok a nemůžu si stěžovat.
Menší nevýhodou je guma, která se časem začne odlupovat, ale to jsem viděl i u podobných typů.
Další nevýhodou je připojení k PC (nutnost dokoupení kabelu), ale není potřeba, pokud tam nebudeš zkoušet naházet celý FCPT ručně (zkoušel jsem to a týden mě bolela ruka).
Obrovskou výhodou je přesnost a chytání signálu (jednou jsem chytnul signál i ve sklepě)