Zdravím všechny.V úterý letím na Krétu na dovolenou a tak jsem si stáhl a nahrál mapu Řecka.Jen do navigace nemohu nahrát cache.Nešlo to ani když jsem neměl mapu Řecka.Moc děkuji za rychlou pomoc předem.
Zkus prosím problém více popsat. Jakým způsobem tam cache nahráváš, co přesně ti to hlásí za problémy a podobně. Takhle těžko radit. ![]()
Nahrávání waypointů by mělo být na mapě nezávislé.
Právě že mi to nehlásí žádný problém ani když nahrávám z geocaching.com ani s mygarmin.Prostě zahlásí sucesfull a v navigaci není nic ![]()
škrabe se na hlavě cože? Já nahrávám kešky přes MapSource (předtím nachystáno na import v GeoGetu)
No a prosím tě mohl by jsi mi napsat jak si to připravuješ?Jsem tak trošku začátečník a navíc neumím anglicky…
MapSource i GeoGet jsou v češtině…
uložíš si .loc soubory z GC.com webu
provedeš import do GeoGetu
exportuješ z GeoGetu do .gpx
v MapSource si ten .gpx otevřeš
odešleš do navigace
Díky,hned jak se vrátím domů budu zkoušet.Je zajímavé že české cache jdou nahrát v pohodě…
no počkej… to jsi nenapsal, že kešky ti jdou normálně nahrát… české, ruské, polské, řecké… pořád keška… nahrát to jít musí
Pokud stačí stahování po jedné keši a nepotřebuješ všechny vymoženosti, které Geogert poskytuje, vystačíš si i s EasyGPS, který umí otvírat přímo loc soubory a posílat je do GPS… tzn. stáhneš loc soubor, otevřeš v EasyGPS, odešleš do přístroje (bez Mapsourcu). Možností je ještě mnohem více, ale hezky postupně…
Stejně jako fremenovi mi pořád není jasné, co přesně s tou GPS a nahráváním děláš.
Samotné nahrávání nezávisí na mapě, tvojí poloze ani poloze nahrávané keše. České i řecké keše by se měly chovat úplně stejně. Jsi si jistý že v GPS opravdu nejsou nahrané? Jak je hledáš? Nemáš třeba seznam seřazený jenom podle vzdálenosti? Pokud ano, zkus abecední vyhledávání.
Možná bych to ale pro začátek zkusil ještě jinak… přímo pomocí Mapsource. Ručně si vytvořit waypoint se souřadnicemi nějaké cache, nahrát ji do GPSky a zkusit najít v paměti. Můžeš to zkusit pro ČR i Řecko a pak napsat, jak se to chovalo?
ještě mne napadla možnost, že má přeplněnou pamět na body v GPS
V Garmin eTrex HCx je u mě normální, že když body v GPS hledám podle vzdálenosti, tak to zobrazí jenom pár nejbližších bodů (několik desítek..přesně jsem to nikdy nepočítal),vzdálenější ne…to mě taky jednou při přípravě před dovolenou zmátlo. Z toho může vzniknout dojem, že v GPS vůbec nahrané nejsou. Jak tady radil kolega zkus to zkontrolovat v GPS podle názvu, Nebo ztáhni body z GPS zpětně do MapSourca (do nového souboru) a tam to zkontroluj…to budeš mít naprosto jasno…
Všem moc děkuji za rady…Až se mi něco povede dám vědět-pokud to stihnu ;c))))
Hurá!!!Ony tam v té navigaci vážně jsou-stačilo seřadit podle abecedy-VŠEM MOC DĚKUJI !
Fajn, že se to povedlo.
Hezkou dovolenou.