Ahoj, mám dotaz. Jedeme na čtrnáctidenní dovču. Nevíme kam jen se sebereme a vyrazíme hned jak bude teplo. Dá se nějak do noťasu stáhnout všechny kešky v čr a informace o nich tak jak je to na gc.com? Díky za radu
ano, pri premium membership pomoci Pocket Query
Ideální je připojení na internet, ale to asi nemáš?
Já jsem podobnou situaci zažila na Slovači, kde jsem neměla připojení, a tak mi nezbývalo, než to řešit.
Ideální postup - (jak píše můj přechůdce) - Premium Member a pak pomocí Pocket Query, kde si postupně stahneš třeba i celou republiku (pozor, max 5 PQ za den, ale zima bude dlouhá). Pak si už jen aktualizuješ, tedy zaskrtneš keše, které jsou nově založené.
Kazdopádně doporučuju program GSAK, kam jde vše naimportovat, aby nebyly duplicity a pak to celé (či část) můžeš vygenerovat a poslat do GPSky. (Využij MIONova makra)
Tak to aspoň řeším já. ![]()
Takže bez pm se k tomu nedostanu? JJ problem je v netu nevím kde se k němu dostanu a co a jak. No a když chci aktualizovat i logy nové abych měla nové informace kdo tam byl a jestli není problém se mi to samo stejně neaktualizuje, že?
Ale kdeze. Totez co dokaze komercni GSAK, tak dokaze i freeware GeoGet, do ktereho ta data muzes sypat i z jinych zdroju nez jen z PQ. Takze to je cesta jak ziskat totez, aniz bys musel byt PM, a zaroven aniz bys dlouhe dny pred tim zurive pomaloucku stahoval PQ.
Ok Geoget má stáhnutý, ale kde vezmu ty data:p. To víte ženská no
Bud nekoho ukecas, aby ti ‘pujcil’ svoje stahnute PQ, nebo si data muzes stahnout sama pomoci Skrysotlace nebo GeoJarry.
Pomocou 1. PQ mozes stiahnut max 500 kesiek, cize ak by si chcel celu CZ tak je to na cca 12000/50=24 PQ ~ 24 tyzdnov…Do leta sa to da stihnut:) A okrem toho nie su to komplet informacie pretoze neobsahuju listingy s obrazkami…
Nie je problem za /nebudem pisat kolko hodin - pretoze to je silno zavisle na nete/ pomocou mozigo stiahnut trebars aj celu CR+SR…A to s plnohodnornymi listingami a obrazkami…
Urcite to iste sa da aj pomocou skrysotlace alebo geojarry v GG…
tak jsem si ty kešky dala podle skrysotlace, ale našlo mi jich to v cr jen 60 asi to mám blbě nastavené budu si s tím muset pohrát, ale díky moc
Jj, co clovek to jiny system. Chce se do toho trochu ponorit a urcite to zvladnes. Podivej se na vlakna tykajici se Tveho tematu. Tam hodne vyctes. :o
Klama tě klame, celou ČR nebudeš v případě PM stahovat 24 týždnov ale za 5 dní to máš doma ![]()
Geoget je sice zadarmo, ale GSAK je z mého pohledu mnohem intuitivnější, je univerzálnější a spousta lidí pro něj neustále vyvíjí a obnovuje makra, takže uživatelský komfort je nesrovnatelný.
A data můžeš i do GSAKu získat ze skrýšotlače nebo si postahovat soubory .loc dostupné basic memberovi ke každé keši. Sice nebudeš mít komplet listing, ale budeš mít jméno, velikost, obtížnosti a souřadnice a to jsou údaje, které potřebuješ přenést do GPS. Listing si vytiskneš.
@solsais
Sorry to fakt uz za 5dni…hm tak to je iné kafe…
Takze sorry za KlaManie.:)- nebolo to umyselne ale iba z nevedomosti.
klama klame dokonce dvojite ;). v PQ samozrejme obrazky jsou ![]()
lukasi, ovsemze gsak zvlada i vystup ze skrysotlace. zkus ho nekdy :).
To som si teda dal, dalsia nevedomost - dik za info, ale moje mesacne skusenost s PM bola kratka a dodane gpx samozrjme obrazky a listingy v podobe ako ich poznam z gc neobsahovalo…
klamou všichni ![]()
5 PQ za den znamená 5*500=2500 kešek (takže ČR je na těch 5 dní)
obrázky v PQ nejsou - musí se stáhnout až v GSAKu (funkce Database / Grab Images), projede to listingy a stáhne všechny obrázky (obrázky z ČR a Slovenska mi zabírají tuším tak 1 GB, což posílat mailem by nebyl moc dobrý nápad). V GeoGetu se tuším stahují nějak podobně
@rsc_cz
Ale urcite tam budu ved, Dain&Olik tvrdil, ze som klamal …
No nikto z tych co sa ozvali, Mozigo nepozna, tak si prihrejem polievocku:)
Na to aby si si stiahol listingy nepotrebus okrem internetu a tototo programu nic ine, t.j. ziaden plugin makro alebo ucet na gc.com.
Stiahnute data vies exportovat ci uz pre PDA alebo Garmin alebo Mobil, to je jedno…opat bez akychkolvek pluginov a modulov…
Exportuje do OZIexporera,iGO/6-8.3/,TomTom,Sygic,Colorado/Oregon s optimalizatorom…
najde kesky okolo trasy, sam bez pridavnych modulov - za pomoci googe
Listingy su obohatene o vyskove data
Preklada listingy z jazyka do jazyka - samozrejme za pomoci google
Ma geocachersku kalkulacku
Generuje statistiky
Podporuje Active Sync a data sa presuvaju priamo do PDA - resp. ma zubudovany jednoduchy PDA manager
Priamo do garmina cez poiloader a USB
V mapach je kompatibilny s OZI a vie ich pouzivat /okrem ozfx*/
A v neposlednom rade je v slovencine a cestine a v jakom jazyku chces pretoze sa vie sam prelozit…
A uz vyse roka podporu z mojej strany pri akomkolvek probleme…
Ano uzivatelska privetivost programu je hrozna je plna mackadiel a nabita strankami na ktovieake funkcie atdatd.Celkom urcite 75 %percent funkcii nepouzijes ale to dan za to , ze Mozigo je univerzalne!
všem díky za rady. Moc pomohly už se v tom vrtám jen to chvilku trvá.
Ja rikal, ze to snad nezvladne? Ty si naopak nekdy zkus vzit skrysotlac a za jeho pomoci dostat do GSAKu informace o vsech keskach v CR! Pokud z toho nezesilis, das mi za pravdu, ze tudy cesta nevede. ![]()
No, to je krasny blabol. Uzivatelsky komfort GSAKu je nesrovnatelnmy, protoze Geoget se nevyvyji a nikdo pro nej nedela makra? Takhle si lzes do karet? Nene, tohle je ciste tvuj zaujaty subjektivni pocit, stejne jako ta hlaska o univerzalnosti.
Super, az mi ukazes, jak rucne postahujes LOC soubory z kesi z cele CR, tak ti normalne dam stovku! ![]()
Musim dat za pravhu Halumovi, pretoze svojho casu ked som zacinal s geocachingom /nebolo to zas tak davno/ som samozrejme pouzival tiez len skrysotlac - bol to pokrok oproti jednotlivemu stahovanie ale dobre si pamatam, ze x-krat sa mi stalo ze to zatuhlo atd…Viem odvtedy sa aj Skrysotlac urcite vyvinula a najme nastavenie pamati znacne pomoze …
Ale prave tieto nedostatky ma viedli k vyvijaniu svojho sw /GG a cesky scenu som vobec nepoznal/..
Skrysotlac je vyborna v tom, ze je nezavisla na platforme…
Iba tí ktorí neskúsili sťahovať dáta pomozou mozigo si budú chváliť svoj chvostík, podobne ako si ja chválim svoj:)