Zdarec, nemáte někdo ram mount? Myslím že je jedno na jaký model, součástky by měly být stejné. Akorát jsem si jeden pořídil a než si jej hned podělat, bych se raději ujistil.
Na přišroubování jsou tam zvláštní matky (jak pro přišroubování ramene tak i vaničky, různé velikosti, ale princip stejný).
Matky mají zvláštní tvar, krom věžného se na jednom konci ještě zužují a na jednom, právě na tomto zúženém konci, je jakési plastové těsnění. Říkám si jestli to má sloužit jako podložka –> tímto zúženým koncem k destičce, kterou chci přichytnout.
Jestli to někdo montoval, tak možná tuší. Přes toto plastové cosi matka sama nejde otáčet a je třeba použít hrubé síly, nebo klíče
Domnívám se správně nebo se mýlím? Díky.
To plastove "neco" ma branit samovolnemu povolovani. Je to takova moderni obdoba prusnych podlozek. Je to ale pouzitelne jen do urcite miry zatizeni, …
Pokud to mají být takové ty matice s pojistným plastovým kroužkem na horní straně, tak stačí jakákoliv specializovaná prodejna spojovacího materiálu a asi je mít budou. A určitě se dají najít i tabulkové parametry k té dané matici.
Doplněno:
Aha, ty je nepotřebuješ koupit, ty hledáš návod na montáž …
Já jsem s držákem RAM dopadl zle a to jsem ho měl jen rok. Je fakt, že už nasazení na řidítka bylo drsný, ten plast je dost pevný a ohnout ho tak, aby se dal nasadit na trubku bylo o nervy. Psal jsem kvůli tomu i výrobci, ale oni odpověděli, že se nemám bát, že prý to vydrží. A pro jistotu ho můžu nahřát v horký vodě. Tak nasazení se nakonec bez problémů povedlo. Ale po roce používání ten držák sám od sebe praskl, jak je vidět zde na fotce. Ku cti prodejce (bylo to z eBay z USA) musím říct, že stačilo mu poslat mail s fotkou a on mi obratem poslal ten díl nový a zadarmo.